Tadić se „krije“ od sudskih pozivara

01. 11. 2012. 04:01h | Danas

veličina teksta:+

Tadić se „krije“ od sudskih pozivara

Komentara 6

Tužba generala Ace Tomića protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića zastareva, a sud ne može da dobije njegovu adresu, kaže Tomićev advokat Goran Petronijević.

Sud ne može da dobije adresu bivšeg predsednika Srbije

Boris Tadić se ni prekjuče nije pojavio na ročištu u beogradskom Prvom osnovnom sudu u istražnom postupku po privatnoj tužbi penzionisanog generala Vojske Jugoslavije Ace Tomića i nakon devet godina od podnošenja tužbe ovome preti apsolutna zastarelost, kaže za Danas Tomićev advokat Goran Petronijević.

„Reč je o klasičnom izbegavanju odgovornosti, jer ovo je treći put u poslednjih nekoliko meseci da dolazi do odlaganja zato što sud ne može da dobije adresu bivšeg predsednika Srbije, na koju treba da mu uputi poziv za saslušanje, sada kada više ne uživa imunitet državnog funkcionera. Dva puta je od Odeljenja za registar stanovništva MUP Srbije tražena Tadićeva adresa, pošto je to nemoguće učiniti preko sedišta njegove Demokratske stranke u Krunskoj ulici u Beogradu, jer tamo sudski poziv nisu hteli da prime. Pripremam se da napišem pritužbu MUP Srbije, odnosno Unutrašnjoj kontroli policije, zbog izostanka odgovora“, naveo je Petronijević.

On podseća da se Tadić, svojevremeno, dok je bio predsednik Srbije, odazvao Prekršajnom sudu zbog čaše šampanjca prilikom slavlja na sportskoj priredbi, ali da u slučaju njegovog klijenta to neće da učini, „jer nema izborne kampanje“.

Bivši šef Uprave vojne bezbednosti general Aco Tomić tužio je Tadića, jer ga je Tadić kao ministar odbrane Srbije i Crne Gore navodno nezakonito penzionisao.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: