ДСС: Да ли ће МУП Србије на Косову хапсити и друге осим Срба?

ДСС: Да ли ће МУП Србије на Косову хапсити и друге осим Срба?

Посланици ДСС упитали су данас Министарство унутрашњих послова Србије, поводом недавног хапшења Славољуба Јовића, да ли ће убудуће на Косову и Метохији хапсити и друге осим Срба.

У делу седнице у коме посланици сваког уторка и четвртка имају право да од представника власти затраже одређене информације, посланик ДСС Марко Јакшић упитао је МУП Србије да ли ће српска полиција и даље “да долази на Косово и хапси и друге, а не само Србе и да ли ће на пример ухапсити Хашима Тачија, за којим је одавно расписана потерница”.

Наводећи да је Славољуб Јовић ухапшен од стране српске полиције у кругу болнице у Косовској Митровици, а да је потом одведен у затвор у Краљево, Јакшић је навео да “долазак српске полиције и изостанак реакције косовске полиције и Еулекса јасно и гласно говори да је направљен договор између МУП-а Србије и косовско-полицијских снага у Приштини”.

Више јавно тужилаштво у Краљеву затражило је од суда да спроведе истрагу против Славољуба Јовића званог Гаги, због сумње да је 1. јуна 2012. у месту Рударе у општини Звечан, код моста на реци Ибар, покушао да убије припаднике Кфора који су се ту налазили.

Он је из непосредне близине испалио више пројектила на припаднике Кфора од којих је двојицу ранио, док је животе осталих довео у опасност, наводи се у саопштењу Републичког јавног тужилаштва.

Јовићу се на терет ставља кривчно дело тешко убиство у покушају, као и недозвољено држање оружја и експолозивних материја.

аутор: ДјО    извор: Тањуг

http://www.novimagazin.rs/vesti/dss-da-li-ce-mup-srbije-na-kosovu-hapsiti-i-druge-osim-srba#.UJJkyUQXsnR.facebook

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: