Čobanin na planini kažnjen jer je čuvao stoku bez lične karte!?

Vestinet.rs » NAJČITANIJE, SRBIJA » Selo gori a baba se češlja: Čobanin na planini kažnjen jer je čuvao stoku bez lične karte!?

Selo gori a baba se češlja: Čobanin na planini kažnjen jer je čuvao stoku bez lične karte!?

6. oktobar 2012. 16:36 | 91 komentara

Kao da se predstavnici države takmiče u gluposti! Zoran Miladinović (68) iz potkopaoničkog sela Sagonjevo, u opštini Kuršumlija, moraće da plati kaznu od 3.000 dinara jer ga je policija zatekla kako na planini čuva stoku bez lične karte! Starina kaže da je dobro prošao jer su mu policajci rekli da će mu napisati i prijavu što njegovi psi nemaju zaštitne korpe!?

Poterao sam stoku kao i svakog dana na ispašu prema Crnoj čuki. Tada su naišla dva policajca koji su nekim svojim poslom došla u selo. Posle kraćeg razgovora jedan od njih me je upitao da li imam ličnu kartu. Začudio sam se i objasnio da sam ja čobanin i da često za stokom pokisnem i da ne nosim ličnu kartu sa sobom da se ne bi raspala od vode – priča starina.

Policajci nisu prihvatili njegovo objašnjenje, a jedan od njih je čak ušao u vozilo i doneo svoju ličnu kartu kako bi Zoranu dokazao da lična karta mora da se nosi i na planini.

– Da je vrag odneo šalu, shvatio sam kad mi je policajac rekao da će osim za ličnu kartu da mi napiše prijavu i što moji psi nemaju zaštitne korpe i što čuvam stoku na državnom zemljištu. Rekao sam im da psi štite i mene i stoku od vukova i da ako im stavim korpe, mogu samo da se slikam s njima – nastavlja priču Zoran.

Kaže da je zaboravio na ovaj događaj sve dok mu nije stigao poziv od sudije za prekršaje. Otišao je na sud, a sudija mu je odmerio „zasluženu“ kaznu. Inače, Zoran važi za jednog od najboljih stočara u ovom kraju. Osim 20 krava, čuva i ovce i koze.

U Prekršajnom sudu u Kuršumliji potvrdili su nam da je Miladinović na osnovu prijave policije kažnjen sa 3.000 dinara, uz pojašnjenje da je to po zakonu.

Nisu smeli da mu naplate korpeZoranu Miladinoviću policija nije mogla da napiše prijave za to što njegovi psi nisu imali zaštitne korpe jer to nije u njihovoj nadležnosti.- Ako psi ne nose zaštitne korpe, prijavu može da napiše komunalna inspekcija, a takozvana popaša, odnosno naknada za napasanje stoke u državnoj šumi odavno se ne naplaćuje – kaže naš sagovornik iz inspekcije.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: