Љиљана Булатовић: СТЕФАН КАРГАНОВИЋ – ШТА ЈЕ ТО!!!

Љиљана Булатовић: СТЕФАН КАРГАНОВИЋ – ШТА ЈЕ ТО!!!

CHEF D’OEUVRE ЈЕДНЕ ЗНАМЕНИТЕ СПИСАТЕЉКЕ Пре...

Biljana Djorovic 29. September 08:57
CHEF D’OEUVRE ЈЕДНЕ ЗНАМЕНИТЕ СПИСАТЕЉКЕПре неколико дана, на интернет презентацији Српског културног клуба Нови Сад појавио се напис под насловом „Стефан Каргановић – шта је то!!!“ (http://www.srpskikulturniklub.com/bulatovic_vs_karganovic) из пера госпође Љиљане Булатовић. Наслов је чудан већ на први поглед, уколико би требало да се односи на особу а не на предмет. Садржај нећемо коментарисати зато што сматрамо да је најбоље да га ви прочитате и сами извучете закључке о ауторки. Зато вам текст и линк шаљемо са молбом да их распространите што шире да би и ваши познаници и колеге могли боље да упознају особу која се кроз овај ауторски текст широј јавности открива.
Као што ћете видети из коментара који текст следе, реакција читалаца била је немилосрдна. Предпостављамо да би госпођа Булатовић сада свој текст најрадије повукла и избрисала сваки његов траг. Међутим, то је немогуће. Овај текст ће сигурно – као што један читалац коментарише – надживети и обележити лик и дело госпође Љиљане Булатовић. Она се налази у незавидном положају. Молите се за њу.

Љиљана Булатовић: СТЕФАН КАРГАНОВИЋ – ШТА ЈЕ ТО!!! – Српски културни клуб | Српски културни клуб

www.srpskikulturniklub.com
Новинарка Љиљна Булатовић тврди да је Стефан Каргановић, шеф НВО „Историјски пројекат Сребреница“ пр…
22.09. 2012 Српски културни клуб

булатовић каргановић

Има ли провокативније теме од имена СРЕБРЕНИЦА!
Има ли трагичније теме за народ тога краја од појма ГЕНОЦИД!
Има ли уносније теме за разне манипуланте, који се баве ”истином”, угађајући својим налогодавцима!
Заиста, када је у питању СРЕБРЕНИЦА, тзв. међународна заједница, односно њени ”богови рата”, свели су њено име под симбол најмрачније оптужница против најславнијих имена савремене српске историје, као што су др Радован Караџић и генерал Ратко Младић, као и две најзначајније и најчасније институције, као што су Република Српска и Војска Републике Српске.
Од краја рата у БиХ, од 1995-те до данашњих дана историчари, документаристи и сведоци боре се храбро, упркос свих сметњи и претњи српског режима, по налогу хашких моћника и њихових америчких  финансијера.
Све ово време бивши Муслимани, Бошњаци нису имали разлога да доказују ону истину, која је исписана у Америци, Турској, Саудијској Арабији у облику хашке оптужнице. И на њихове ”истине” се више и не осврћемо. Нова невоља настаје када нам се из Америке достави неки нови борац за истину, чак у облику громогласно назване ”невладине организације ИСТОРИЈСКИ ПРОЈЕКАТ СРЕБРЕНИЦА”, са местом порекла – Хаг, а чији оснивач и један од двојице чланова, нема ни своје биографије, ни свога имена, а нарочито нема валидне библиографије по којој бисмо га могли препознати и разумети зашто је на мах добио огромне новце од стране власти Републике Српске!

Каже да се зове КаргановиЋ Стефан.
Под тим именом он је успео да стекне буџетску финансијску заштиту у РС, а потом да се угњезди у једној београдској тв станици да постане изненадни стручњак за балканску политику, нарочито за Сребреницу. Наши људи недовољно пажљиво читају оно што пише тај човек, који само прави компилације пажљиво изабраних, погодних личности  и лажно се ”храбро” прси у ситуацијама, у којима не треба храбрости. Он убира новац и ”славу”, а у ствари одрађује зао задатак, захваљујући невиности патриотског дела наше јавности.
Превршило је меру када је  под плаштом угледног београдског часописа ПЕЧАТ, уочи Петровдана извршио срамни и перфидни рекламерски штос, неопростив, када је у питању ова тема. Објавио је на сва звона да је ЗАБРАЊЕНА ЊЕГОВА КЊИГА ”СРЕБРЕНИЦА – ФАЛСИФИКОВАЊЕ ИСТОРИЈЕ”! А радило се о фалсификату истине.
Тим поводом послала сам писмо главном и одговорном уреднику часописа Милораду Вучелићу. Како ми није ни одговорио ни писмо објавио, а наставио је да објављује текстове овог вагабунде и плагијатора, ја сам одлучила да овим путем обелоданим то писмо.

Чак је и часопис ПЕЧАТ  у раљама плагијатора и вагабунде

Драги колега  Вучелићу,
Покушала сам да и ја оћутим, као многи који су у недоумици или огорчењу поводом начина и садржаја како се ПЕЧАТ у последње време бави том најдраматичнијом и најпресуднијом темом савремене и будуће историје српског народа – Сребреницом. Питањем опстанка у истини или нестанка у бешчашћу. Али, немам права на то. Раније нисам то учинила јер сам, као већ годинама уназад, и ове године уочи и око Петровдана била  послом у Сребреници и Подрињу. У то време су изашли број 223 и 224 листа, коме си директор и главни уредник.
Да се десила нека забрана неке Каргановићеве књиге о Сребреници сазнали смо у кулоарима у Сребреници на Округлом столу СРЕБРЕНИЦА ПРИЈЕ ”СРЕБРЕНИЦЕ”- 20 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА СТРАДАЊА СРПСКОГ НАРОДА БИРЧА И СРЕДЊЕГ ПОДРИЊА, који су организовали Републички центар за истраживање ратних злочина (Бања Лука), Борачка организација РС – општински одбор Сребреница и Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих лица – Сребреница. Организатори из Бања Луке  су допремили неку књижицу са громогласним насловом ”СРЕБРЕНИЦА фалсификовање историје”  и делили онима који су то желели.
Видех и зачудих се да си Ти са Стефаном Каргановичем издавач и да се ради о ‘Зборнику критичких есеја поводом ”Масакра у Сребреници” професора Едварда Хермана’. Међутим, лако је било видети да књижица (џепни формат, 126 страница) нема концепта, него садржи саопштења са Округлог стола ‘Проблем Сребренице у светлу студије ‘Масакр у Сребреници’, професора Едварда Хермана (САД) и његове истраживачке екипе’, а потом су набацани текстови и сажеци угледних имена са Запада, али  централну улогу имају прилози Твог ‘експерта’ за Сребреницу и његовог брачног друга.

Чудим се да ПЕЧАТ није објавио факсимил или садржај те забране, а да је истина, то би заиста био скандал вредан пажње и осуде јавности. Овако, свело се на промоцију Каргановичеве ”храбрости и неустрашивости”!

Стефан Карганович, иако најављен, није учествовао у поменутом Округлом столу, који се већ традиционално одржава у оквиру спомен- манифестације Петровдански дани. А нико из Сарајева му није бранио. Није долазио ни прошле године. Додуше, нисам ни ја, јер је Ћамил Дураковић, начелник Сребренице, по налогу министра безбедности БиХ Садика Ахметовића заиста јавно, на сва звона, забранио одржавање програма традиционалних Петровданских дана и  Округлог стола о Сребреници у просторијама Дома културе Сребреница, као и промоција књига  ”Како је стварно било” ”ратног хушкача”  Зорана Јовановића и ”Истиниту Сребреницу” Љиљане Булатовић.  Дураковић је јавно упозорио Организаторе да ћу на граници бити ухапшена ако покушам да пређем Дрину, а  уколико нађем начина да  дођем за Петровдан у Сребреницу ”ни НАТО  неће моћи да спречи да Љиљану Булатовић линчује пет хиљада муслимана”. Ваљда је то инспирисало Каргановича да се ове године самозбрани.

Карганович, у ствари, више и не сме да дође у Сребреницу после приказивања срамно скупоцене ”сликовнице” о рату у Сребреници и неких других бламажа. То, на жалост, надокнађује  коришћењем ”феномена Сребреница” за примитивно самохвалисање и довођење у заблуду читалаца ПЕЧАТА  како се коначно појавио месија који ће, како рече: ”деловати проактивно и да лажни део приче изведе начистац” и ”за то никоме не полажемо рачуне”.
То за рачуне – мора му се признати да је у праву. Буџет Републике Српске широке је руке према овом вагабунду, упркос озбиљних службених приговора и на његове програме и на много тога што би се могло назвати морални интегритет личности. Одакле му још стижу неограничене количине новца није тешко наслутити, ако се прочитају из ове ”забрањене” књиге  његово уводно излагање и поговор овог власника и припадника ове фантомске а Холандске НВО ”Историјског пројекта Сребреница”. Важно је да се он упутио у мит ”освајања пропагандне тврђаве која се зове Сребреница”. Ужас: прочитај још једном претходну реченицу! На шта он своди ову тему. И за шта користи ПЕЧАТ.
Карганович је промишљено изабрао годишњицу истинског страдања народа у Сребреници за промоцију  свог ”Историјског пројекта”! Ни близу Сребренице није стигао. Кружио је по Београду, Бањалуци, по медијима истичући своју победничку намеру, истовремено удворички стаје у  одбрану новоизабраног председника Томе Николића због његове  изјаве да се у Сребреници није догодио геноцид.
Наравно да није. Али Каргановичу добро дође да промовише НЕДОПУСТИВИ закључак:
”Злочин је и у таквим размерама довољно озбиљан да починиоцима буду изрекнуте најстроже казне, које се по строгости не би нимало разликовале од оних које се у сваком случају изричу, али не са ослонцем на строго утврђене чињенице него на једну исконструисану и неутемељену причу”.
Препознајете ли манипулацију: он ће дати ослонац у ”строго утврђеним чињеницама” хашком трибуналу да оптужене за геноцид у Сребреници осуде најстрожијим казнама, јер се тамо јесте десио ”злочин у таквим размерама и довољно озбиљан”… И то на почетку извођења сведока оптужбе против генерала Младића у хашком трибуналу!
У својој загубљености међу бројкама и манипулацијама, овај  фалсификатор, плагијатор, јуришник који се преко озбиљног и културног  ПЕЧАТА  бори са неким воловима (ваљда из тора у коме се и сам налази) за одржање своје комерцијалне популарности, даје потврду хашкој оптужници, између осталог, и следећом неистином и ставом:
”У истом периоду после пада Сребренице 11.јула 1995. неколико хиљада Муслимана јесте погинуло (?!), али је то било у оружаном пробоју из ‘демилитаризоване’ зоне Сребренице, а не као последица погубљења….” Прочитајте још једном макар овај претходни пасус, и морате разумети перфидност приступа теми ове ”невладине институције”.

Вама не смета што се Карганович  у свим својим наступима служи ставом да је 11.јула 95. Сребреница пала? Није пала, него је ослобођена!
Заиста жалим што је ПЕЧАТ прихватио улогу лансирања и промоције фантомске Невладине организације ”Историјски пројекат Сребреница” и њеног оснивача, који се у двојцу са лекарoм Љубишом Симићем (лажно га представљајући да је форензичар са ранијим стручним експерстским радовима) изненада појавио пре непуне три године.
Стигао је право из Америке, где је одрастао и ”формиран” за овај задатак (како је сам изјавио).
Имајући ПЕЧАТ и моћне заштитнике у последње време Карганович наступа брутално  ниподаштавајући све што смо на овим просторима (у Србији и Републици Српској) истрајно и успешно радили на плану мукотрпног истраживања и обелодањивања истине о страдању српског народа у Сребреници и о реалном стању у време ратних операција у Подрињу. Зашто сте му и ви дозволили да се без иједног озбиљног истраживања (не рачунам документа и експертизе која је присвојио) понаша као врховни пресудитељ?
Удварајући се ПЕЧАТУ, Карганович објашњава како је дошло до ове сарадње: пише да су (ко су то они?)  ”јединој преосталој медијској кући у овој земљи” ”предложили смо да то питање, које се искључиво површно и шарлатански третира, али је од  прворазредног друштвеног значаја, обрадимо на објективан и научан начин у облику књиге и да примерак књиге поклонимо сваком читаоцу ПЕЧАТА.”  Да ли је могуће да је Уредништво ПЕЧАТА сагласно са тим да смо сви ми овдашњи подвижници (мада малог броја и без признања актуелног режима, на сталном удару тзв. Невладиних организација) до сада ово ”питање искључиво површно и шарлатански третира” – и да ће нас он спасити ”на објективан и научан начин у облику књиге…’ коју сте поклањали сваком вашем читаоцу?

Због овог Каргановичеог наступа и многих претходних гестова, ја сам у Парохијском дому у Сребреници на овогодишњем скупу људи који се годинама боре за пробој истине о сребреничком феномену замолила  присутне представнике институција Републике Српске да пренесу републичкик властима да је крајње време да престану да   вређају истину и српске жртве, поклањајући пажњу и финансије научно неутемељене и етички недостојне личности, какав је наводни оснивач овог холандског  пројекта. Један од додатних разлога је и тај што се од његове појаве из касе Републике Српске преливају на његове руке стотине хиљада евра, и заиста не подноси извештаје куда одлазе…
Зар вам није било чудно  да се баш један човек ”формиран” у Америци, изненада, без икаквог научног и уопште јавног  кредибилитета од 2003.године почне да се рекламира као  судија ”починиоцима ратног злочина” у Сребреници, да се руга и игнорише српске изворе истине, да се кити туђим  књигама, излагањима, штампа скупоцене сликовнице са познатим фотографијама монструозних злочина над српским народом (већ више пута штампаним)…?!  Како је баш у Холандији изабрао да се бави Сребреницом? Од чега је кренуо?  Зашто је отеран из сваког тима хашке одбране? Зашто није сведочио тамо где и када је требало о гестаповским методама којима је Драган Обреновић у Хагу био присиљен да призна непостојећу кривицу?
Ја поштујем само оне истине, које бивају верификоване у Сребреници. Они који се уистину баве манипулацијом ”фалсификоване историје” тамо нису добродошли! Зато Карганович и није смео да донесе своју ”забрањену” књигу пред Србе у Сребреници. Али је постало неподношљиво то његово примитивно шепурење у таквој медијској институцији, као што је ПЕЧАТ данас. Питам се, како вам, је промакло и по чијим то критеријумима бивате преплављени неписменим текстовима овог плагијатора,  у којима се манипулише са најтежим ранама српске историје и судбине? То не личи на ниво ПЕЧАТА.

Драги Вучела, далеко је од тога да сам ја једина, благо речено, зачуђена, него ја нећу да трпим да нас понижавају такви, као што су ”каргановичи”, зато што су ”формирани” у Америци, а овде покушавају да делују под окриљем тако драгоценог ПЕЧАТА. Претпостављам да ћеш ово писмо објавити, и у то име срдачно Те поздрављам.

Београд, 22.07.2012.

П.С. Ових дана, опет заводећи нашу патриотску јавност, Карганович је најавио ”своју” нову књигу СРПСКЕ ЖРТВЕ СРЕБРЕНИЦЕ 1992-95 ! ОПЕТ ПИШЕ ДА ЈЕ ТО ПРВА И ЈЕДИНСТВЕНА КЊИГА ОВЕ ТЕМЕ. Срамота! Љ.Б.

Можете да оставите коментар , или да користите trackback са Вашег сајта.

24 коментара на текст “Љиљана Булатовић: СТЕФАН КАРГАНОВИЋ – ШТА ЈЕ ТО!!!”

 1. Ćuti bako says:

  Bakutaner je očigledno hteo da ona bude ta koja za svoj srebrenički rad dobija apanaže iz RS, pa pošto je izvisila, napada Karganovića koji je novac dobio.

 2. Цмок Торонто says:

  Пратим Хаг од оснивања.Пратим све у вези Сребренице,на српском и енглеском.Пратим сајт Каргановића.Пратим Печат.Пратим и Љиљану Булатовић.
  Питам се ко то још на западу проповеда истину о Сребреници?
  Љиљана мало вас ципеле жуљају.Овим писмом вређате све редом а не само Каргановића.Нисте у праву и жао ми је.

 3. Tomo says:

  Stefan Karganovic je jedna cudna licnost. Cesto kaze da on ne negira zlocine u Srebrenici, a on i sam zna da nije bilo masovnog ubijanja. Stalno pokusava da pravi neke kompromise sa lazovima i manipulatorima.

  • Слободан Јанковић says:

   Где то нађосте да Каргановић прави компромисе. Тужно је што ова жена јадикује и лупета, јер она није могла да се омасти о српску трагедију још једном. Очигледно књигу није читала а још видљивије вади речи из контекста реченице, баш у стилу Хага. Јадно.

   • Tomo says:

    Kako ne pravi kompromise? Koliko puta je rekao i pisao da on ne negira srpske zlocine posle pada Srebrenice? A pored toga on objavljuje na njegovoj stranici tu i tamo pogresne podatke, koji Srbima ne idu u prilog.

 4. sasha says:

  Gospodja Bulatovic pokusava da ubere neki bod , pa napada sve one koji se ozbiljno bave Srebrenicom, ocigledno je gladna slave i novca koje nikako ne moze dobiti svojim bulaznjenjem .
  Gospodjo Bulatovic pamet u glavu , ovakav stepen mrznje javno ispoljen, bez povoda ne dolikuje nikom.

  • S. Sulic says:

   Nije tacno. gospodja Ljiljana samo napada Karganovica, i to ne bez razloga. Njega i mnogi drugi napadaju, pocevsi od Milivoja Ivanisevica pa sve do Jelene Guskove.

 5. Veljo says:

  Cudno je da gospodin Karganovic ima sa strane vlade RS toliko para na raspolaganju, posto on nije jedina osoba koja se bavi istinom o Srebrenici. Sto se te pare ne podele na razne ljude koji takodje pisu istinu o Srebrenici?

 6. Исидор says:

  Стефан Каргановић оправдава средства која добија, многа питања око Сребренице су захваљујући њему постављена на право место. Његово делање је неупитно на српску корист. То што други нису дошли до средстава није разлог да га саплићу и опањкавају.

  • Remeta says:

   Nije tacno. Gospodin Karganovic je u prvom redu sakupijo materijal od drugih ljudi, koji se bave vec mnogo duze od njega sa istinom o Srebrenici. Do duse je tu i tamo dodao neke svoje analize, ali to sve ne vredi one pare koje dobio.

 7. Момчило says:

  Ово је једано да јадније не може бити. Толика сујета и љубомора а ниђе чињеница.

  Није ни чудо што јој нико писмо објавио није. каргановић је урадио више на освјетљавању истине О Сребреницу, него било који Србин. Тачка. И шта лупета ова женетина? Она хоће да каже да ама нико није страдао у Сребреници, да нико није стрљан? Е..управо је то контрапродуктивно. Мегаломанија и лаж. Нисмо свеци, злочин се десио. И ТРЕБА да одговарају они каји су одговорни за злочин.

  ГЕНОЦИДА, НИЈЕ било. И то Каргановић на најбољи, научан, документаван начин ради. Ро је чињеница. И за то га треба плаћати и нема тих пара које могу такву ИСТИНу да исплате.

  • S. Sulic says:

   Niste mozda pratili koju frku je Alexander Dorin zadnjih godina digao u Nemackoj, Svajcarskoj i Austriji u vezi istine o Srebrenici? Njegove dve knjige o Srebrenici su stampane u medjuvremenu u sest tiraza i na cetiri jezika. Njegovoj zadnjoj knjizi je dodao jedan fim o Srebrenici u kojem ima sto puta vise istine nego u onom filmu od onog Norvezanina, za kojeg Karganovic stalno pravi reklamu. Na sajmu knjiga u Laipcigu je Dorin drzao govor pred 200 ljudi, dok su drugi pisci drzali govore pred mozda 50 ljudi i manje. U tim zemljama niko nije ni cuo za gospodina Karganovica. Dorin je bez ikakve pomoc uspeo deset puta vise od Kraganovica, a Karganovic prima ogromne pare.

 8. marko says:

  Srbin je srbinu najveci neprijatelj, sta je ova zena spremna da uradi da bi dobila kakav-takav medijski prostor. Ona svoju nemoc i frustraciju pokusava da resi tako sto ce napadati druge, bez povoda i bez argumenata. Nadam se da Karganovic nece odgovoriti na ove budalastine jer to nije njegov nivo , on je za Bulatovicku intelektualac

 9. Velja Jovicic says:

  !995 g. bio sam na jedan kilometar od ratista, negde u okolini Brckog. Vozio me jedan Srpski oficir inace dalnji rodjak moga dede.Obukao uniformu da bi bez kontrole isli i tamo gde nisu pustali bez propusnica. Jedino mi rece da sakrijem kameru ispod sedista. Pokazivao mi porusene muslimanske kuce.Ma kakvi kuce, to su bile vile gradjene od betona i duplih cigli tako da su topovska dzulad samo mogla da probuse rupu sa jednog kraja na drugi da si kroz tu rupu mogao da vidis pozadi zaraslo dvoriste kao sto su i kuce bile zarasle u korov,a kucama nista.
  Pokaze mi jednu kucu gde je zadavio jednog hrvata (citaj ustasu) i onda mi pokaze trofejni pistolj koji je bio od tog hrvata.
  Tada sam prvi put cuo od njega: “Za ustaske i muslimanske zlocine iz Drugog sv. rata mi smo taj dug sada duplo naplatili”!
  Ne mozemo ovde reci da Srbi nisu napravili masakar u Serbrnici ali isto tako mozemo javno reci da su prethodno to isto uradili i muslimani Srbima u okolini Srebrnice.Igranje brojki, koliko je zaista bilo zrtava sa jedne i druge strane nije uopste vazno. Vazno je da su ljudi stradali. Znaci bilo je tante za mante.
  Kako obicno pobednik ako ga uopste u Bosni i ima,on pise zvanicnu istoriju. Zato je za pohvalu da jedan “Amerikanac”, Stefan Karganovic trosi svoje vreme da uzme u zastitu Srbe iz Bosne koji su uglavnom proglaseni za glavne krivce dok svet negira i zataskuje muslimanske i hrvatske zlocine.
  Gdj. Bulatovicka ocigledno ima neke svoje licne razloge zasto se ovako okomila na Stefana,a te razloge ona nam nije rekla pa sada mi ovde samo mozemo da nagadjamo.
  Ovde je bitno samo to da ona napada jednog Srbina koji se verovatno kao i ona upustio u mukotrpni rad u odbrani Srpstva.
  Hteo bih da dodam da g. Stefana ne poznajem licno ali mislim da mu poznajem oca Mihajla Karganovica, likovnog umetnika koji je uglavnom radio kod nase Patrijarsije. Naravno, ako govorimo o istoj osobi?!
  Mihajlo Karganovic je u mladosti bio clan omladinske organizacije “Beli Orlovi”-ZBOR. Kao takav bio je u komunistickom zatvoru vise puta. Copao je na jednoj nozi koju su mu komunisti prebili u zatvoru. Negde posle smrti Tita bio je dva dana zatvoren, ne u zatvoru vec u zatvorskom sahtu punom ljudskog izmeta gde su ga drzali citav dan i noc u odelu. Samo mu je glava virila van izmeta. S vremena na vreme Udbas bi dolazio i na tren mu zapusio nos rukom i kada otvori usta da bi disao on mu pljuje u usta.Sa time hteli su skroz da ga degradiraju kao ljudsku licnost!
  To mi je licno pricao u hotelu Slavija gde je tada pokojni Mihajlo Karganovic ima svoj stalni astal i gde smo se jednom prilikom u mojoj poseti Srbiji satajali citavu nedelju… Ja u tu pricu nisam odmah poverovao jer za to nikada nisam do tada cuo,a on mi rece da je to stari metod mucenja Sovjeta i Berije. Tako su drzali 1956 g. madjarskog potpresednika 3 nedelje u kadi punoj ljudskog izmeta. Kasnije sam saznao da su ove njegove tvrdnje bile istinite.
  Kada su ga takvog mokrog pustili iz zatvora uzelo mu je nekoliko meseci da se otarasi tog smrada jer ljudski izmet-smrad mu je usao u sve njegove telesne pore.
  Treba jos naglasati da je Mihajlaova rodjena sestra bila ubijena od partizana 1945 g. na ulici i umrla je na njegovim rukama.Tada su partizani streljali bez sudjenja 20 hiljada Beogradjana na pravdi Boga.
  U takvoj situaciji zena Mihajlova je izasla sa sinom van zemlje i mi mozemo biti samo zahvalni da se Stefan (ako je on ta osoaba) nije skroz amerikanizovao kao sto su mnoga nasa deca vec trosi svoju energiju u odbrani Srpstva.

 10. Бранислав Живадиновић says:

  Овај текст је морални и књижевни аутопортрет госпође Љиљане Булатовић који ће је надживети. Хтела је да неком другом цркне крава, али је у неконтролисаној пакости и мржњи заклала своју. Њених осредњих књига ускоро се више нико неће сећати. Остаће запамћена једино по овој скаредној пашквили.

 11. Браво Љиљо царице без проблема си препознала натонацистичког провокатора.Бата Иванишевић га добро оплевио, јадо каргановиц не ѕна да српски Обилићи будно све прате.

 12. Драган Ћирић says:

  Стефан Каргановић је човек који разуме како мисли и функционише западни човек и има интелектуалне, језичке и логичке способности да на то одговори као Србин патриота. Уз све то, он је врло посвећен свом послу, што се од спорадичних сећања наших интеелектуалаца не може очекивати. Ако је ико на енглеском језику више урадио од њега, нека се јави…

 13. Aziz Meholjic says:

  Bravo! Ovo smo cekali. Najlepse je kad se Srbi pljuju izmedju sebe i jedan drugog diskredituju. Divno gospodjo Bulatovic, mnogo vam hvala. Mi smo se mucili da sakupimo informacije protivu gospodina Karganovica da bismo ga napali i eliminisali iz borbe. Poceo je srasno da nas zabrinjava. Vi ste nam mnogo pomogli. On vas nema potrebe da napada jer vi za nas ne predstvaljate nikakvu opasnost. Dugo nam u neslozi ziveli, tako nam Alaha!

  • Remeta says:

   Tako i Muslimani sebe medjusobno pljuju. Na primer je u Srebrenici Ibran Mustafic pretucen od drugih Muslimana, zato sto je u svojoj knjizi “planirani haos” pisao o tome kako su Muslimani u regijonu Srebrenice klali srpske civile. Nedavno je i Hakija Meholic fizicki napadnut, zato sto je javno izjavio da je Bil Klinton Aliji Izetbegovicu vec 1993. godine predlozio srebrenicki “masakr”. I Mirsada Tokacu mnogi Muslimani napaduju, zato sto je rekao da je u celoj Bosni na svim stranama stradalo oko 98’000 ljudi, a ne 250’000 Muslimana, kao sto je to pre toga islamski fanaticar Alija Izetbegovic tvrdio. A vi istinu necete moci elimisati, vreme radi protiv vas.

 14. Mila says:

  Kakav autogol za Bulatovićku, za razliku od nje Karganović je uradio za Srbe vise nego bilo ko , ko se bavio temom ratnih zlocina. Bulatovićkine knjige nema potrebe komentarisati, one su na nivou vasarskih priča rekla-kazala.

 15. V. Remetic says:

  Karnagovic uposte ne ceni rad drugih ljudi, nega se predstavlja kao neki veliki naucnik koji ima kao jedini veze o istini o Srebrenici, dok umalovazava radove svih drugih ljudi, koji su vec pre njega pisali o toj istini. Na Karganovica se prakticno svi ljudi zale koji su se bavili sa istiniom o Srebrenici. Cak su Rusi rekli, koji su ga zvali na simpozijum u Moskvi, da ga nikada nece vise zvati itd. To je ziva istina.

 16. Српски културни клуб says:

  Редакција моли коментаторе да све своје мисли изнесу под истим именом, не умножавајући вештачки број коментара који одговарају њиховим ставовима. без обзира на измену коментаторског имена и електронске адресе, ваша ИП адреса, по којој се распознају рачунари, увек је иста, па се стиче утисак о подвојеној личности.

 17. Your comment is awaiting moderation.

  Svaki i najskromniji doprinos rasvetljavanju istine o Srebrenici je za svaku pohvalu i zaslužije posebno poštovanje! Isto tako nije manje važno upoznavati svet sa činjenicom da se u Srebrenici nije desio genocit( kako su ga još i proglasili za medjunarodni dan genocida) već da je u interesu globalizma i vojnog pohoda NATO naknadno kao takav stilizovan odnosno insciniran da bi služio kao opravdanje neokolonijalnih, vojnih pohoda za osvajanje tudjih teritorije, ne samo Jugoslavije odnosno Srbije već kako to činjenice dokazuju i drugih zemalja poput, Iraka, Libije, Sirije itd uvek sa obrazloženjem da spreče “Srebrenicu”

Оставите Ваш коментар

Име и презиме (неопходно)

Ваша е-пошта (неће бити објављена) (неопходно)

Веб сајт

Eine Antwort

 1. Хоћемо ли икада сазнати истину зашто влада РС није предузела финансирање истраживања Александра Дорина који је много раније започео детаљне истраге и дошао први до невјероватних открића. Мислим да се између коментара око ауторског рада између Булатовићке и Каргановича губи дјело Дорина које је већ неупоредиво значајније.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: