Gospodine Dačiću, ova Vaša izjava je po mom mišljenju ravna izdaji K/M Srbije i Srpskog naroda i da se ja pitam ne bi oklevao ni trenutka da Vas zbog ove izjave bacim u tamnicu na doživotnu robiju!

Gospodine Dačiću, ova Vaša izjava je po mom mišljenju ravna izdaji K/M Srbije i Srpskog naroda i da se ja pitam ne bi oklevao ni trenutka da Vas zbog ove izjave bacim u tamnicu na doživotnu robiju! K/M nije Vaša lična imovina pa da raspolažete njom po svojemu ćefu! U ostalom Vi sa Vašom izvitoperenom komunističkkom strankom niste dobili legitimitet većine niti Glasača koji su učestvovali u izborima a od većinskog dela naroda da i ne govorimo-Delite svoju i svog oca otadžbinu ali se okanite naše zajedničke dedovine!

DN-urednik GD

Политика

Дачић: Подела Косова једино реално и могуће решење

БЕОГРАД – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да Брисел не може да натера Србију да призна независност Косова и да поделу покрајине види као једино могуће и реално решење, које би, како је навео, прихватили и Албанци.

„И даље мислим да је подела (Косова) једино могуће реално решење, и сигуран сам да би то Албанци у Приштини прихватили. Међутим поставља се питање да то може да изазове протесте у региону, а избегава се чињеница да је потресе изазвало и то што је Србија подељена”, рекао је Дачић за телевизију „Пинк”.

Он је казао да трајно решење не постоји и да политички дијалог свакако може да уважи илегитимне интересе Срба и Албанаца.

„У овој фази је прихватљиво све оно што није прихватање једностране независности Косова… Не може Брисел да нас натера да прихватимо независност Косова”, истакао је Дачић и додао да независност није признало ни пет чланица ЕУ.

Он је оценио да сада треба да се релаксирају односи Приштине и Београда и да се до уласка у ЕУ, за шта је потребан дуги низ година, пронађу одржива решења што подразумева да „не треба да признамо независност Косова и Метохије, као и да тиме неће бити спречен европски пут Србије”.

Говорећи о економској ситуацији у Србији, Дачић је рекао да ће Влада у новембру донети буџет за наредну годину, по којем ће бити планиран дефицит од три одсто.

Коментаришући однос са потпредседником Владе Србије Александром Вучићем, премијер је рекао да ту не постоје никакве несугласице и да је све под контролом.

„У ономе што заједно радимо нема суштинске разлике нити је било сукоба… Нема сукоба, мислим да одавно односи у Влади нису били релаксиранији него сад, све одлуке се доносе једногласно”, истакао је Дачић.

„Сад кад нема проблема у влади, испада да смо у фази распада”, казао је Дачић.

Премијер је потврдио да очекује објективан извештај Европске комисије о напретку Србије на европском путу и додао да ће сваки потез бити усаглашен са представницима ЕК, јер, како је навео, тиме политика Србије добија на снази.

„Нова влада није направила ниједан потез који би Европска комисија могла негативно да прокоментарише”, истакао је Дачић.

Дачић је поновио да нова Влада Србије мора да поштује претходно постигнуте договоре и да их примени, као и да Србија мора да буде фактор мира и стабилности у региону.

———————————————-

Нема сукоба у владајућој коалицији

БЕОГРАД – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да у владајућој коалицији нема сукоба и да се одавно није десило да се одлуке на седницама владе доносе једногласно.

„Одавно односи у влади нису били релаксиранији, него што је то сада, никада се није десило да су све одлуке донете једногласно. Председник се не меша у рад владе, сарађујемо у оквиру својих надлежности”, рекао је Дачић за Телевизију „Пинк”.

На питање да ли постоји сукоб између њега и потпредседника владе и министра одбране Александра Вучића, Дачић је рекао да нема сукоба и да њих двојца не разговарају о томе ко треба да буде под истрагом или ко треба да буде ухапшен, већ да то раде истражни органи.

„Имали смо у прошлој влади односе који су били нестабилни, али слика у јавности није била таква, а сада кад нема проблема, испада као да смо ми на распаду”, казао је Дачић.

Упитан како коментарише изјаву бивше председнице Скупштине Новог Сада да је демократска власт у том граду срушена под тешким притисцима и да су неке чланице садашње коалиције уцењене да у њој учествују и то пре свега СПС, Дачић је казао да су они били коректни према Демократској странци.

„Они су донели одлуку да нас избаце из покрајинске власти и то мора да има одређене консеквенце. Не желим сукоб са људима у Војводини, ја напротив пружам руку… Овде је реч о политизацији тих односа”, истакао је Дачић.

На питање питање да ли је нова власт одустала од департизације, с тим да је на место првог човека ПТТ ставила Милана Кркобабића, Дачић је рекао да не зна ко је и када говорио о департизацији.

„Ко је тада говорио, нека говори и сада. Овде је реч о деполизизацији и професионализацији управе. Како се може извршити департизација у вишепартијском систему? То је глупо и не постоји нигде у свету”, рекао је Дачић и додао да руководећи кадрови треба да се бирају на јавном конкурсу.

Дачић је додао да ће новим законом, који ће се ускоро наћи у скупштини, бити укинути управни одбори и постојаће само надзорни одбори.

Агенције
објављено: 21.09.2012.

inShare

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: