Енглези вратили Косово у Србију !

Актуелно, ПОЛИТИКА, СРБИЈА субота – 22. септембар 2012

Енглези вратили Косово у Србију !

Косово и Метохија су се после четири године од самопроглашене независности вратили у пуноправни састав Републике Србије, а то тврди ни мање ни више него национална британска медијска кућа Би-Би-Си!

Наиме, на званичном сајту Би-Би-Сија, на линку где су представљене европске државе и где се налази и Србија, поред историјата и основних података о нашој земљи, дата је и мапа Србије на којој је јасно Косово означено у саставу Србије, без било каквих ознака границе или цртица које би графички нашу покрајину одвојиле од остатка државе. Територија Косова је на мапи, истина, осенчена у односу на остатак Србије, али се зато у тексту о Космету на сајту Би-Би-Сија каже да је овај део Србије 17. фебруара 2008. прогласио независност након неуспеха УН-а у посредовању код преговора о статусу Покрајине, што је званични Београд сместа прогласио за нелегални и једнострани чин. Британци даље кажу како је косовска независност поделила државе чланице УН-а, где већина и даље није званично признала „државу Косово“.

Би-Би-Си наводи и догађаје који су довели до НАТО бомбардовања Србије 1999. године, па се тако каже да је НАТО интервенцији „претходило насиље које је избило 1998. у Аутономној покрајини Косово, а да је сва та дешавања искористила Ослободилачка војска Косова, подржана од стране већинских етничких Албанаца, и која се отворено побунила против власти председника тадашње Југославије Слободана Милошевића. Британски национални сервис такође додаје да је од краја 1998. растао међународни притисак на Милошевића поводом Косова, који је ескалирао НАТО бомбардовањем 24. марта 1999. године.

Оно што је посебно интересантно јесте да током прошле године Косово на мапи Србије на сајту Би-Би-Сија није уопште било означено, а да је у пропратном тексту само наведено „да је Приштина 2008. прогласила независност коју је признало више од 90 земаља света“. У међувремену се очигледно нешто променило код уредништва Би-Би-Сија, који су српску покрајину вратили на карту наше државе, али и знатно кориговали чињенице које говоре о догађањима на овим просторима у протеклој деценији.

( Правда )

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: