Jelinčič: NATO su nacisti a Hrvati su bili zločinci i ništa nisu platili za to

Vestinet.rs » FAKTI » Jelinčič: NATO su nacisti a Hrvati su bili zločinci i ništa nisu platili za to

Jelinčič: NATO su nacisti a Hrvati su bili zločinci i ništa nisu platili za to

30. avgust 2012. 15:55 | 35 komentara

Zmaga Jelinčiča, lidera Slovenske narodne stranke, pamtimo po oštrom protivljenju bombardovanju Srbije, kada je ovaj političar koga smatraju tvrdim nacionalistom u znak solidarnosti sa Srbima doputovao u Beograd.

I ovih dana boravi u Beogradu gde uskoro treba da izađe njegova knjiga o nastanku Jugoslavije u kojoj daje argumente za tezu da su tu državnu tvorevinu stvarale one članice koje su imale državnost među kojima nije Hrvatska. Knjiga kojoj se još ne zna naziv je zapravo magistarski rad Jeliniča koji je odbranio u Beogradu.

Koje su osnovne teze vaše knjige?

Hrvatska je bila ratni plen Srbije i Crne Gore koje su kao delovi sila Antante pobedile u Prvom svetskom ratu. Hrvati su se tada ponašali kao da imaju sopstevnu državnost, ali ih je regent Aleksandar na prijemu povodom proglašenja stavio tamo gde im je mesto.

Naime, potpredsednik Ante Pavelić, koji se zvao kao i predsednik NDH,  rekao je da se država Srba, Hrvata i Slovenaca ujedinjuje sa Kraljevinom Srbijom i  kraljevinom Crnom Gorom. Regent Aleksandar ga je odmah ispravio i rekao: ne, to nije istina. Ujedinjuju se zemlje države Slovenaca, Hrvata i Srba i Kraljevine Srbija i Crna Gora.

Jer, regent je tačno znao da su samo slovenačke zemlje imale sopstevenu državnost na osnovu carskog manifesta iz 1804. godine i kasnije na osnovu manifesta cara Karla od 16. oktobra 1918. godine. Iza svega, što je činjeno u korist Hrvatske, stajali su Vatikan i Nemci.

Vatikan se uvek plašio prodora pravoslavaca prema Evropi i stalno je pokušavao da gurne pravoslavce što niže. Oni su znali da ako Slovenija bude samostalna, onda će Hrvati izgubiti svoj identitet i preći će na pravoslavlje, jer se zna da Hrvati jesu Srbi koji su izdali svoju veru.

Toga su se plašili u Vatikanu i trebao im je jači bedem  prema Srbiji. Sada kada Jugoslavije više nema, sve treba da se vrati na trenutak pre nastanka zajedničke  jugoslovenske države.

Malo posle kraja Prvog svetskog rata Karlo je napravio manifest  koji je dozvolio zemljama austrijskog dela austrougarske monarhije da same osnuju svoje države i upravo tako su Nemci stvorili Dojčosterajh. To je danas republika Austrija, temelji ove države su ovom manifestu.

Mi Slovenci nismo to uradili, pritisak Vatikana je bio prejak i tu smo pogrešili. Danas kada se treba vratiti u ono vreme, Slovenija mora da ima mogućnost da se formira u drugom obliku uz kompletnu Istru i tri kvarnerska otoka Krk, Cres i Lošinj, a na severu u Pomurju oblik teritorije vreti u vreme kada je i Čakovec bio slovenački.

Taj deo su nam oduzeli kasnije, kada su osnovali banovine 1929. godine. Za Hrvate se zna da im je bio potreban dogovor sa Srbijom  koja je bila pobednik Prvog Svetskog rata.

Dalmacija je imala sopstvenu državnost jer nije bila deo Mađarske, slično je bila i BiH koja je bila forma za sebe, imala je upravu i u Budimpešti i Beču. Hrvatska kao država nikad nije postojala, Ono što su oni zvali Kraljevina  Hrvatska, Kraljevina Slavonija i Kraljevina Dalmacija, to su gluposti.

Dalmacija nije bila jer nije bila unutar Mađarskog odnosno Ugarskog dela monarhje, a što se tiče Kraljevine Slavonije i Kraljevine Hrvatske, to su samo epitafi koji nemaju težinu.

Hrvati često falsifikuju svoju istoriju isto tako kao što su falsifikovalli takozvanu listu pakta konventa iz 1102. godine. To se danas na Zapadu zna i svi zapadni istoričari znaju da je to falsifitakat iz 15. veka, ali hrvatski istoričari ne žele da se to zna.

To je problematika kojom se ova knjiga bavi. Njeni zaključci su da i srpska i slovenska politika treba da uzmu u obzir međunarodne pravne fakte prema kojima može da se postigne novi dogovor gde bi se Srbija slobodno mogla da se vrati u svoj okvir Baranju.

Dolazimo i do pitanja Rijeke koja je bila Mađarska koju su Mađari izgubili, takođe tu je i pitanje Zadra koji je bio italijanski jer su Italijani otkupili zemlju. To će Italijani tražiti.

Hrvati su bili zločinci, ništa nisu platili za to

Pojasnite nam malo problem Istre. Koji je osnov da smatrate tu teritoriju slovenačkom?

– Hrvata u Istri je bilo jako malo. Posle Drugog svetskog rata Hrvati su izdali „Kadastre nacionali de Istri“, katalog svih porodica u Istri i sva prezimena koja se završavaju na „ić“ oni su ih hrvatizovali, odnosno to nisu više bili Slovenci, nego su svi pisani kao Hrvati.

Kada se popis iz 1910. godine uporedi sa popisom iz 1945. godine, možemo videti da u nekim selima pre 1910. nije živeo nijedan Hrvat, a da je bilo oko 300 Slovenca, a posle 1945. po papirima bilo je 600 Hrvata i pet Slovenaca.

Hrvati su bili zločinci u Drugom svetskom ratu, ništa nisu platili za to.

Tito i saveznici su sklopili dogovor po kojim bi Jugoslavija ostala u komadu. I  zbog toga u Hrvatskoj nije došlo do denacifikacije kao u zapadnoj i istočnoj Nemačkoj. A Hrvatska je ostala ustaška.

Tome su doprineli komunusti, jer se veđina ustaša presvukla posle rata u komuniste. Hrvatska je pokušavala da oduzima teritorije čak i posle 1945. godine. Kada se 1939. stvarala banovina Hrvatska, knez namesnik Pavle dao je Hrvatima veleiki deo srpske teritorije.

I tada se počelo sa prodajom srpske, i sa druge strane slovenačke zemlje. I vi i mi smo mnogo izgubili i ova knjiga daje mogućnost da pametna politika napravi ono što davno nismo napravili.

Sada je ta mogućnost, jer Jugoslavija se raspala i sve treba da počne iz onih temelja koji su tada bili postavljeni, i to tako a da se vidi koje su zemlje imale državnost, a to su sa jedne strane Srbija i Crna Gora, a sa druge, Slovenačke zemlje, pa i Dalmacija, a BiH do nekog stepena.

NATO kao nacisti – nema razlike

Bili ste protiv bombardovanja Srbije, danas je jasnije da je to bilo potpuno neizbežno. Kako sada vidite sve to?

-Bombardovanje Srbije od strane Nato pakta isti je zločin kao što je bilo bombardovanje od strane Nemaca 1941. godine. Tu nema razlike.

To bombardovanje, koje su uglavnom vodili Amerikanci, je svinjarija prvog reda za koju bi trebalo izvesti pred sud gospodu Klintona i sve ostale. To bi trebalo da se napravi, to je već bilo pa se posustalo, a to je greška jer znači da je onaj koji je jak može da radi bilo šta.

Da li Srbija treba da obnovi tužbu?

-Mislim da bi to morali i to je obaveza onih koji vole Srbiju. To mora neko napraviti jer ovi ljudi koji su dolučili da se Srbija bombarduje, nisu više na položajima ni u Engleskoj ni u Americi, a krivi su jer su potpisali da se Srbija bombarduje.

Krivica je na njima. Mislim da bi trebalo izneti na videlo šta se stvarano događalo. Da se zna na primer da se srpska vojska odlično borila, jer rezultati bombardovanja su bili izuzetno loši. Srbi su sa neba skinuli mnogo, mnogo aviona.

Ne samo par komada nego više od 60 aviona je oboreno.  To je potrebno da se napiše, jer istorija ne voli laž. Možeš da lažeš neko vreme, ali istina izađe na videlo.

Slovenci samostalnost duguju Miloševiću

Kako cenite ličnost i ponašanje predsednika Miloševića?

– Milošević nije tako loš čovek. Za mene je on pozitivan lik, svaka mu čast. Sreo sam se sa njim i bio je vrlo pametan .

Još bi nešto rekao: Slovenija mora da Miloševiću zahvali na samostalnosti jer 12. oktobra 1991. godine bilo je u Hagu zasedanje koje je vodio lord Karington na kome su bili svi predstavnici republika i svi su se slagali da bi bila dobra neka labava konfederecija.

I (Milan) Kučan se slagao sa tim, ali Milošević je rekao da nema ništa od toga. Da je rekao: „u redu“,  mi Slovenci ne bi bili samostalni. Šta je najbitnije? Govorilo se da se Slovenija i Hrvatska osamostaljuju istog dana 25. septembra 1991. godine, a to je laž.

Samostalnost Hrvatske je proglašena 8. oktobra 1991. godine, a to znači da je Hrvatska u sklopu SFRJ napalu Sloveniju. Ali to je teško objasniti zbog naših Slovenaca koji su ignoranti, u većini budale koje ništa ne umeju i ne razumeju.

Imali ste susret sa Putinom , kakvo je to bilo iskustvo?

-To je bilo na brdu kod Kranja prošle godine Bili su tu i neki biznismeni, predsednik vlade Borut Pahor, a zanimljivo predsedniku parlamenta nisu dozvolili da uće.

Pahor mi kaže: „dođi da te predstavim Putinu“. Ali kako ja govorim ruski lično sam se obratio Putinu sa „druže“. Ne možeš ti Rusu da kažeš „gospodine“. Ja sam inače sportski pilot kako je to i Putin i pitao sam ga: Vladimire Vladimiroviču, kada možemo nešto dobro da napravimo, da napravimo neku federaciju između Rusije i Slovenije. On  sav oduševljen viknu: „To, to“ i zagrli me. Svi su stali i pomislili: šta je sad ovo, da li se to tučemo.

Kada je Pahor predložio da obiđemo Ljubljanu, Putin je rekao da je bolje da neke mačke ganjamo .U Ljubljani smo posetili gradonačelnika. Pahor mu dao skije na poklon, a ja skoknem kući – imao samo jedan predmet od drveta koji je naoravio jedan ruski zarobljenih u Mađarskom logoru 1941.godine i jednu kašiku koja je rađena u logoru Osnabrik 1941. godine  gde su bili jugoslovenski oficiri i poneki ruski.

Zanimljivo da u slovenačkim medijima o tome nije bilo ni, reči ni fotografije i ja sam od protokola dobio jednu fotografiju na moje insistiranje, mada ih je napravljeno mnogo. Kod nas je to tako.

Ako neko govori istinu nećeš proći dobro. Ako držiš ogledalo i pokažeš kakvi su to lopovi i lopuže, to je isto loše i gore. Zbog toga su se Milan Kučan i komunjare jako potrudili da ne uđem u parlament, bila je mediska blokada.

Za to je lično intervenisao Kučan i na televiziji i na novinama. A pamćenje Slovenačkih birača nije duže od tri dana, ako te nema u medijima zaborave te .

U EU su sebični

Kako vidite prvi period nove vlasti u Srbiji i šta bi ste vi željeli da vidite kod nje, kada je reč o odnosima između Srbije i Crne gore i generalno?

-Treba da se ojača poslovna saradnja što kod privatnika već ima jer su Slovenci ovde kupovali dobre firme, a sada Srbi kupuju po Sloveniji .

Ali najbitnije je da ne ulazite u EU. To je loše, jer morate da znate da EU razmišlja samo o sebi . Doćićemo do toga da ćemo imati Evropu u dve, možda tri brzine.

Dakle treba znati da ako uđeš u golf klub treba platiti veliku članarinu, a kad si unutra neki igraju golf, a neki guraju kolica.

Poskupiće vam sve, udariće vas po džepu, zabraniće vam da pečete rakiju.

Mislim da sa pametnom fiskalnom politikom možete i bez članstva u EU. Učite na primeru Nemačke iz Prvog svetskog rata. Oni su imali dugove i onda su počeli štampati novac i brzo vraćati te dugove. Kad ti vratiš 1000 evra u dinarima, koji ujutro vrede toliko, a naveče 50 evra, to se brzo vrati. Tako i Slovenci rade. Kada su oni mogli, možete i vi i onda se izvučete .

Kako bi vi rešavali Kosovo?

– Kosovo je veliki problem i tu bi mogli na severu da uradite što su uradili i Šiptari, a to je da se napravi neki civilni skup i da se oglasi taj deo teritorije slobodnim.

Znamo da je taj severni deo Tito dao Kosovu na isti način.

Ponavljam, ne smete to na oficijelnom nego, na civilnom nivou. Treba pažljivo da pročitate ono što su rekli oko proglašenja Kosova u Hagu (Međunarodni sud pravde ) jer treba da kažete: ako ste vi mogli na taj način, možemo i mi.

To isto su napravili Rusi u Južnoj Osetiji i Abhaziji. Šta je potrebno? Potrebna je jaka politika, ljudi koji stoje iza svojih reči i dela i da im nije prioritet kako sebi utrpati love u džep.

Pravda

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: