LJUDI!!! POMOGNIMO OBOLELIMA OD MS KAO I SVIM INVALIDIMA JER NE BITI INVALID ILI BOLESTAN OD NEIZLEČIVE BOLESTI NIJE NIČIJA ZASLUGA VEĆ SREĆA KOJA NAM SVAKOG MOMENTA MOŽE BITI ODUZETA! PROČITAJTE OVAJ TEKST I POMOGNITE SVAKO PO SVOJIM MOGUĆNOSTIMA!

 • Dušan NonkovićOVAJ SLOGEN NIJE MOJ VEĆ SAM GA PREUZEO OD NEMAČKOG UDRUŽENJA NA SAVEZNOM NIVOU KOJIH IMA OKO 120 000 POGODJENIH OD OVE BOLESTI! TAJ SLOGEN; NE BITI BOLESTAN OD MS-NEIZLEČIVE BOLESTI NIJE NIČIJA ZASLUGA VEĆ SREĆA KOJA MOŽE SVAKOM SVAKOG MOMENTA BITI ODUZETA-TAJ SLOGEN SE ŠTAMPA NA KARTE I STAVLJA POD BRISAČE ŠOFERŠAJBE ONIH KOJI ZAUZMU PROSTOR ZA PARKIRANJE KOJI JE PREDVIDJEN ZA INVALIDE! I TO JE INTERESANTNO DA SE NOVAC OD KAZNI ZA PARKIRANJE UPOTREBLJAVA IZLIŠITO U HUMANITARNE SVRHE ILI U ORGANIZACIJE OD SVEOPŠTEG DRUŠTVENOG ZNAČAJA!

  vor 13 Stunden · Gefällt mir · 2
 • Marina AdamovićDragoj pesnikinji sa N.Z. ne znam kako daa kažem HVALA- to što je učinila, shvatila sam da je obavljeno za 2 dana! Draga… moje te telo pozdravlja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  vor 3 Stunden · Bearbeitet · Gefällt mir nicht mehr · 6
 • Marina Adamović

  ‎2. Pošto vidim da je pokrenuta piiča o ovoj bolesti ,na koju s prezrenjem gledam i želim joj smrt . kao moj dragi , istaknuti neuropsihijatar.Jezdimir Zdravković, neuropsihijatriji-moraću da objavim pismo, noćas ili jutros rano kucano mamurno, polusvesno kao odgovor na čudno pitanje.—–„Draga Marina dali se se obtaćala Zavodu za zdrav. zaštitiu u Nišu u ul.Prijezdina i podnosila zahtev da bi dobila kolica? Pozdrav Duda“Marina Adamović- Dudo, ja sam u H od 98.god. Bila sam pod kortiko terspijama godinama. MS ima razne vrste ataka: prvo je bilo slepilo, pa jedna noga, pa obe; kortiko terapija bi delovala nekoliko meseci, pa sve iznova, Tako je bilo do 2009.10.a onda su noge jako zakazale i th se više nije mogla primenjivati. Poslali su me na komisij;, komisija u Zavod za zdr.zaštitu i odmah su mii dodelili kolica na ručni „pogon“- mehanička. od tada do prošle god, koristila sam ih i , umesto busa, njima išla gradom. Međutim, (od 96.imala sam probleme s levom dojkom)odjednom je došlo do bola s desne strane. zbog mršavosti mi nije uspela mamografija i na osnovu EHO snimka u otpusnoj listi stoji „ono“ verovatno BENIGNO. ALI TAJ BOL JE OTIŠAO DO KIČMENOG MIŠIĆA KOJI JE NATEKAO, uRLALA sam od bolova- više nisam mogla da guram kolica. Elektromotorna daju retko kome. Imam prijateljicu- bez nogu, s izbačenim grudnim košem, iskrivljenom rukom. e, ona je od detinjstva u takvim kolicima. Kad su se pokvarila, demokratska komisija nije hte da joj da, rekli su pa ipak možeš da koristiš ruke. Žena je pala u ludilo, podnela tužbu, bila na NTV i, najzad, uspela da izvuče elektromotorna. Ja, ni u kom slučaju, to ne bih uspela. Od jeseni ne izlazim; ako je neko dobre volje, odgura me da kupim nešto i- toliko. Više ni u H ne odlazim, osim na godinu dana da dobijem nalog za upotrebu pelena isedativa i antispazmatika, Kad me vidi dr Dušica Gocić-Stanković. kaže „a šta ćeš ti ovde?“ Svašta bih joj rekla, ali se suzdržim i kažem „pa dr opše praxe, valjda znate, ne može da mi propiše to bez overenog naloga“ Ona će „a, da, baš su im iskomplikovali posao“ I tako…to je sve- Sada ne mogu ni do ambulane kog divnog lekara AndreFilipovića, pa sam prebačena na kućnu negu…Glupo mi je što smo povele razgovor ovako javmo, ali, eto – pitala si i odgovaram…Mislim da sam bila jasna i da nikoga ne želim da ugrožavam. Moja N.Poetika gleda kako da mi se nađe- Bata Cvetković me je video, trebalo je i promociju te zbirke da održimo; sve je organizobvao, a ja sam odustala. Nanela sam čoveku štetu…sve je digao naoge, pripremao, okupljao, vozio bi me kolima, nosio rukama…ali…izvini, dragi,Bato, …ne mog više…mislim da je dovoljno…iako me i on moli da stišam strasti…izvini iti…ništa loše nisam htela.samo, eto, pojašnjavam razlog svemu ovome pozzzzzzzzzzz

  vor 13 Stunden · Gefällt mir · 2
 • Marina Adamović

  TO JE INTERESANTNO DA SE NOVAC OD KAZNI ZA PARKIRANJE UPOTREBLJAVA IZLIŠITO U HUMANITARNE SVRHE ILI U ORGANIZACIJE OD SVEOPŠTEG DRUŠTVENOG ZNAČAJA! …..a naše zdravstcene ustanove nemaju aparate….čeka se na pregled mesecima…mom je svekru poziv za konačno utvrđvanje dijagnoze stigao kad je umro…. bolnice su katastrofa…lekari, kao, vrše značajne experimente, a u stvari- isti tim zgrće novac i posle svega, ne pita kako ste…a jako ste loše…. zapravo- što južnije, to…. tako nešto ,i Beograd, ni Novi Sad ne bi prihvatio….

Eine Antwort

 1. Poštovani Dušane!
  Veoma je human i koristan ovaj Vašeg gest. Dokaz, koliko ste veliki Ćovek.
  Ja sam, među prvima, poslala na dinarski račun pomoć za kolica.
  Želim Marini, da sa kolicima, makar malo olakša sebi život.
  Pozdravljam i Vas i Marinu i APELUJEM da svako da koliko može.
  Katarina Branković Gajić

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: