ALEKSANDAR JOVANOVIC, PRELETEO DO SADA 20 MILIONA KILOMETARA; АУТОР ПИСМА КОЈЕ СЕ ПРЕЋУТАЛО А КОЈЕГ ТРЕБА СВАКИ ПА И ПОЛУПИСМЕНИ ЧОВЕК ПРОЧИТАТИ:

Mit GOGGLE *BERSETZER
 

 

NEOBJAVLJENO PISMO BLICU

Vredi ga pročitati

  

PISMO JE NAPISAO ALEKSANDAR JOVANOVIC, KAPETAN-PILOT BOINGA 747-400, A TRENUTNO KAPETAN-PILOT BOINGA 747-800, TRENUTNO NAJVECE LETELICE NA SVETU (TEZINA 415 TONA, VREDNOST 315 MILIONADOLARA). ALEKSANDAR JE PRELETEO DO SADA 20 MILIONA KILOMETARA (ZA 17 GODINA NA BOINGU 747) I OBISAO ZEMALJSKU KUGLU MNOGO PUTA / RADECI ZA JEDNU OD NAJVECIH KOMPANIJA ZA PREVOZ TERETA I ROBA SA SEDISTEM U LUXEMBURGU.

DEFINITIVNO SE RADI O OSOBI KOJA IMA OSECAJ ZA GLOBALNI SVET, COVECANSTVO, VELICINU I ISTORIJU NACIJA,

NJIHOVE SPECIFICNOST, PRINCIPE I ZIVOT.
 

—– Original Message —–
From:A Jovanovic
To:B.Zečević
Sent: Sunday, October 23, 2011 6:24 AM
 
Postovani iz Blica,
Nedavno ste gospodinu Draskovicu omogucili veoma veliki medijski prostor u vasim dnevnim novinama, a zauzvrat ste gradjanima ogranicili mogucnost da sa samo 1500 slova odreaguju na njegove retoricke manipulacije.
Stoga vam pisem pismo, a vi sami odlucite sta cete sa njim.
Gospodin Draskovic vec po ko zna koji put koristi vesto svoje retoricko umece da kroz metafore i perfidno osvrtanje na segmente istorije, krivi sliku realnosti, na srecu samo kod obicnog sveta.
Hajdemo prvo na istoriju…
Milica Hrebeljanovic jeste posle smrti svoga muza poslala svoju 15ogodisnju kcer Oliveru njihovom dusmanu Bajazitu u harem. Unstila joj je matericu i jajnike da ne bi mogla da dobije turski porod. Napravila je od svog tek stasalog sina Stefana Lazarevica otomanskog vazala, sa sve preostalom srpskom vojskom…
Proslavio se taj Stefan Visoki, Bog da mu dusu prosti, kao veliki borac, predvodeci pomocnu srpsku vojsku u bitkama na Rovinama, kod Nikopolja i Angore. Posle bitke kod Angore dobija titulu Despota (1402), a posto nastavlja vazalni odnos i sa madjarskim kraljem Zigmundom, dobija od istog na poklon Macvu i Beograd, od kojeg 1405. pravi svoju prestonicu. Vazio je za jednog od najboljih vitezova i vojskovodja.
Prica o Stefanu i Oliveri je veoma tuzna i bolna. Samo je on, Stefan, poznavao tezinu svoje istorijske uloge, ciji su protagonisti bili njegova pragmaticna majka i trenutni politicki uslovi. Verovatno je bol svoj i tuznu ulogu koja mu je nametnuta u ocaju i patnji odneo u grob.
Kada su nastupila vremena mira, iskoristio je zatisije da ojaca Srbiju na svim poljima. Despot Stefan Lazarevic je sagradio manastir Manasiju i manastir Koporin. Posvetio je svoj zivot sirenju pravoslavlja, crkvi, knjizevnosti. Davao je utociste izbeglicama koje su bezale pred otomanskim hordama. Postao je jedan od najvecih srpskih knjizevnika srednjeg veka.
Kada su Turci ponovo krenuli na Srbiju, iznenada je preminuo od srcanog udara 1427. godine.
Toliko o istoriji.
Tuzno je, gospodine Draskovicu, da tako perfidno koristite stradanje jedne porodice za proste politicke pobude.
Ja ne znam sta je Vas ovaj deo istorije naucio i kako vas je inspirisao?
Meni to svakako nije bitno koju pouku Vi licno izvlacite iz toga.
Ovaj narod mora da poznaje svoju istoriju i saslusa pomno zov svoga srca.
Ovaj narod ne sme da proda ono sto nije na prodaju i sto nema cenu.
Milica Hrebeljanovic je prodala svoju decu da bi sacuvala svoj Krusevac i Kosovo.
Milica, koja je bila potomak Cara Dusana Silnog, a ne njen suprug Lazar, koji je sluzio na Dusanovom dvoru i tu upoznao Milicu, ona koja je polagala svo pravo na te zemlje, radije je zrtvovala svoj porod, no svoju grudu.
Neka Vas, gospodine, ta Milica nauci da zemlja nije nikada na prodaju. Da se pre zrtvuje narod, rodjena deca, a zemlja nikada.
Kako bi ste Vi to mogli da razumete, kad decu nemate?
Ja ne kupujem tu pricu da ste Vi njenu poruku shvatili sasvim drugacije.
Pojam licemerja mi se pojavljuje kao prva ideja vezana u tom kontekstu.
Posto ni Vi gospodine, tako i niko iz Vlade Republike Srbije nije unuk i potomak Dusana Silnog, proizilazi logicno da nemate privatnu tapiju na to imanje na jugu, po imenu Kosovo. Ono sto nije Vase, ne mozete da prodate. Prodajte Vi ono sto ste od oca nasledili, dede i pradede. Prodajte stanove, stolice u parlamentu i direktorske pozicije koje ste delili prema koalicionim dogovorima. Vi niste glas naroda, jer ne zivite od 300 evra mesecno. Kosovo je nase imanje, zajednicko predanje nasih predaka. I nase uspomene i nase prokletstvo.
Nase i u dobru i u zlu. Pa kako nam Bog da.
Toliko prolivene krvi nasih predaka, uz veru u pravoslavlje, toliko odvaznih, postenih Srba, koji su ponosno odlazili u smrt u nadi da ostavljaju zavet svojoj deci. Nisu mogli tada ni da sanjaju da ce njihova deca jednoga dana poceti intelektualno da razmatraju kako da prodaju njihove krvave pasnjake Arbanasima sa juga. Turci su ih nazivali Arnautima.
Sada ce te vi knjizevnici, srednjoskolci, oni sa kupljenim diplomama, oni koji pre politickih karijera nisu nista u zivotu radili, svi vi iz zacaranog kruga, koji nemate nikakvog dodira sa narodom, da odlucujete o onome sto narodu pripada.
Nekada ste bili zakleti nacionalista, a sada ste mudri. Da ste tada imali 20 godina, a sada 40, covek bi mogao da kaze da ste sazrevali i odrastali. Na zalost vec tada ste bili zreli covek, svojevrsni retoricar, time opasni manipulator masa. Zbog toga, ovaj preobrazaj, ne moze se nazvati sazrevanjem i odrastanjem, vec samo prostom prevrtljivoscu. Poceli ste da lobirate u potpunom raskoraku sa Vasim davnim eksponiranjima. Lobisti sa zapada ne zale ogromne kolicine novca lobirajuci za svoje vise ciljeve. Vec smo ozbiljno pouceni o zbivanjima 27. marta 1941. i engleskog novca prosutog po prevrtljivcima tadasnje srpske politike i elite. Upadace u oci ogromni stanovi, pompezne vile, preskupi satovi, kolekcije slika, mnogoljudni bodigardi, koji nisu dokazivi i u balansu sa realnim primanjima.
Mogli su i nasi preci sve odmah da im daju. Moglo je da se tada odluci da niko ne pogine. Nudise im Turci kroz vekove opsade razne pogodnosti. Uslov je bio da predju u islam. Ali oni, verujem da znate, nisu nikada hteli. Oni sramotni Srbi koji su to ucinili, danas su poznati kao izmisljeni bosnjacki narod.
Mozda je jedini razlog za to sto dostojni Srbi to nisu hteli, zato sto im Turci tada nisu ponudili „evropsku Uniju“.
E pa, hajde da vidimo tog Srbina ili tu grupu Srba, kojih ce se stideti i zauvek gnusati sva nasa pokoljenja, dokle god Srblja bude postojalo.
Hajde da vidimo ko je iz redova vas beskicmenjaka spreman na trampu te vrste u kojoj nudite citav ponos i identitet jednog naroda, a zauzvrat dobijate clanstvo u vazalne odnose i sramno mesto u istoriji pored onih bez proslosti, ponosa i korenova.
Ko ce od vas, politickih stetocina, da preuzme tu ekskluzivno-jedinstvenu, sramnu, istorijsku ulogu, u ime svih nas.
Ta lazna prica o Uniji, koju prodajete obicnom narodu je jeftin politicki trik i plagijat svoje vrste. Prica o ulaganjima, investicijama i skupim projektima je svesno povrsna i slatko plasirana, laskava bajka, narodu koji to zeli da cuje.
Toliko imaju para, da jedva cekaju da dodju sa poklonima i do nas. Dolaze sa carobnim stapicima i od sutra ce sve biti drugacije. Dolaze da nam daju, a za uzvrat ne traze nista. Dolaze da nam pomognu zato sto nas vole i zele nas uz njih.
Kakva farsa.
Evropska Unija ima velike probleme. Oni vec sada znaju da ne mogu vise da spasu Grcku. Mnoge velike evropske banke su dale nasim komsijama ogromne kredite, obezbedjene preriskantnim, sada vec bezvrednim, drzavnim, papirnim opcijama. Grcka ih je vise puta prevarila i nije ispunila razne uslove, nametnute od njih, tako da su ternutno izgubili preko 300 miliardi evra samo na Helene. Polako stize ekonomski sunovrat Italije, Spanije, Portugalije. Svi se bore za spas svojih ekonomija, ali hej!!!
Ako Srbi prodaju Kosovo, njima cemo da odstampamo stotine milijardi evra sa lepim kamatama, pa cemo da ih eksploatisemo do veka. Uvescemo im hiljade novih zakona i objasniti sta smeju, a sta ne. Izbrisacemo im identitet sa lica zemlje, sagradicemo NATO vojne baze, one koje smo koristili da ih sravnimo sa zemljom i slomimo im kicmu. Nateracemo zbog toga i Ruse da ih mrze. Do sada smo ih mrzeli samo mi.
Mnoge zemlje nisu u Uniji. Nismo ni mi, nikada bili. I gle, zivi smo, zdravi, lepi, pametni. Nemamo puno, ali imamo nas. Mozemo da se gledamo u lice. Nismo bednici, ne prodajemo dusu vragu svome. I posle svih nedaca, ja sam ponosan sto sam Srbin. Zato sto smo posebni, zato sto smo jedinstveni. Mi nikada necemo biti drugaciji, nadam se. Mozemo mi da budemo Evropljani, sto i jesmo i bez ulaska u Uniju.
Cena za clanstvo je jednostavno prevelika i neprihvatljiva. Niko drugi nije ni gros platio.
Patriotizam je uzvisena forma, koja iziskuje visi cilj, hrabrost, odvaznost, lojalnost, zrtvu i postenje.
Gledajuci Vase govore u retrospektivi Vase politicke karijere, uvideo sam da ste i dobar dramaturg. Znate kada da podignete glas, pojacate dinamiku, sa tugom gledate i euforicno skandirate. Znate kada da zaplacete i ciju ruku da ljubite. Vi ste ozbiljan intelektualac, i nista ne zborite sluceno i nepromisljeno. Izgleda da Vas je samo neiskrenost i prevtljivost sprecila da u politickoj karijeri uspete.
Zbog toga, gospodine Draskovicu, pisite i dalje lepe romane. U tim vodama se ipak bolje snalazite.
Aleksandar Jovanovic 

Pouka je jasna *

Patriotizam i rodoljublje je uzvisena kategorija

Ne prodajte vi jatake vase kod kojih ste rujno vino pili , rujno vino pili u potaji!

A kamo li sveto Kosovo.

 

Pozdrav Sladjana

Eine Antwort

  1. ПРОШЛОСТ У КАМЕНУ УКЛЕСАНА

    Ја мислим да у нашем животру нема славе, нема празника који није више везан за тугу. Ми смо мали народ по броју живих, а велики по броју мртвих. Хиљаде мртвих другова проткано је кроз наше дане. На њиховим животима ми зидамо своје…
    То никако не важи за Вука Драшковића. Управо је он тај који прекраја прошлост…
    У свему се слажем са Вама А.Јовановићу

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: