Саопштење за медије поводом наговештаја да нова власт у Србији неће извршити ревизију преговора Борка Стефановића о КиМ, већ да ће се прихватити све што је договорено са представницима квази државе Косово. – Зашто се прихватају и настављају Боркови договори

Зашто се прихватају и настављају Боркови договори

Последњих недеља у нашој јавности се олако прелази преко теме односа нове власти према Косову и Метохији. Наиме, у свим најавама како новог председника Србије, тако и свих актера будуће нове Владе Србије, стоји да ће они прихватити све што је претходна власт договорила у Бриселу по питању Косова и Метохије, и наставити даље. Нико више не поставља следећа питања:

1) Ко је овластио Борка Стефановића да преговара о Косову и Метохији?

2) Шта су дефинитивно и прецизно резултати његових договора, шта ће, дакле, тачно нова власт потврдити и применити?

3) Ко каже да се оно што је урадила претходна власт не може преиспитати и довести у питање?

4) Шта ако је претходна власт деловала антиуставно: да ли то значи да треба наставити њиховим путем?

Ово последње видели смо на питању оцене уставности Закона о утврђивању надлежности АП Војводине од стране Уставног суда Србије. Како би прошао Борко Стефановић и његови договори ако би се нашли на Уставном суду? Да ли ће нова власт ставити у фиоку ову могућност да се Уставни суд огласи и по овом питању, као што је мишљење о спорним законским и подзаконским решењима у Војводини стајало у фиоци више година под старом влашћу?

Коначно, зашто се нуди место министра спољњих послова најпре Милици Делевић, а изгледа и Расиму Љајићу? Да ли зато што би неко из жутих редова најбоље знао да настави где је Борко стао, а згодно дође да се сва кривица за евентуалну будућу предају Косова и Метохије свали на ту личност, а не на Владу и Председника.

У том смислу понављамо добро познати став Двери: Ако се жели континуитет политике према Косову и Метохији у односу на Тадићев режим, ако се настави Тадићевим путем, нова власт ће у Дверима имати жестоку опозицију. Ако се жели стати на пут Тадићевом начину вођења политике, његовим кадровима и решењима, нова власт ће у Дверима имати сву могућу подршку. Али да што пре видимо дела дисконтинуитета.

Информативна служба Покрета Двери

2 Antworten

  1. Pretsednicke Nikolicu, zasto se upisa u klub LAZOVA, ako je ovo tacno. To je Tvoje obecanje? Srbijo, ustaj!

  2. Просто сви Ви сте невероватни у својој слуђености и дезиорентацији. Па ово све што је на јавној позорници Србије, није случајно, све је под контролом, надзором, и овом фиктивном промене Тадић & Николић добија се у времену за кончно удробљавање и растакање Српства и Саме Србије.
    Срби, крајње и пресудни је тренутак да се између себе не свађате, не тучезте и не ратујете за туђе интересе.
    Послушајте госпођу Смиља Аврамов и господина Јован Дертића да је спас у слози и једунству без обзира на лични избор вероисповести, природне интеигенције, образовања и радне способности. За очување и спас Српаста и Србије очувли сте и сами себе.
    позз. ДРАГАНешковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: