Ко ће да одговара за антиуставно деловање?

Ко ће да одговара за антиуставно деловање?

Поводом оцене Уставног суда Србије о неуставности великог броја одредаба и делова одредаба чланова Закона о утврђивању надлежности АП Војводине, поздрављамо ове назнаке повратка правног поретка у Србији и позивамо надлежне државне институције да дотични Закон и Статут Војводине ставе ван снаге док га не усагласе са Уставом.

Овим је Уставни суд потврдио оно што су грађани Србије већ знали а то је да Закон о утврђивању надлежности Војводине није ни био написан са идејом да се грађанима северне српске покрајине обезбеде бољи услови за живот и рад, него је израз тежње локалних моћника да омеђе своје политичке територије на којима ће неометано вршити криминалне радње и даље развијати сепаратизам.

Такође, позивамо надлежне државне органе да са повећаном пажњом прате деловање свих политичких актера и да у случају наставка антиуставне политике по питању Косова и Метохије или Српске Војводине покрену и спроведу поступак за забрану деловања таквих политичких странака.

Време је да се политичке штеточине одговорне за доношење овог накарадног и сепаратистичког закона и статута позову на моралну, правну и политичку одговорност због антиуставног деловања и тиме пошаље јасна порука шта чека оног који би се у будућности бавио разбијањем државе.

Неко коначно мора да одговора за антиуставно политичко деловање. Двери постављају питање зашто се не покреће одговорност одговорних, зашто се не стављају ван снаге дотични закон и статут и зашто се не расписују нови покрајински избори јер је постојећа Скупштина и Влада Војводине нелегитимна, настала на изборној крађи и антиуставном деловању?

Информативна служба Покрета Двери

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> Bloggern gefällt das: