Руси обелодањују истину о пореклу Срба

У задњих неколико дана сам од више добронамерних људи добио чланке на српском језику са насловом:

 

Руси обелодањују истину о пореклу Срба

Ако га нисте видели погледајте га овде:

http://www.vaseljenska.com/drustvo/rusi-obelodanjuju-istinu-o-poreklu-srba/

Морам бити искрен, чланак ме је заинтригирао јер се већ у наслову истиче да је то тврдња Руса (у множини). С обзиром да сам добро упознат са писањима Јована И. Деретића и његових следбеника, зачудио сам се да сличне тврдње сада долазе и из Русије. Зачудио сам се тим више што ми је познато какав пријем је Деретић имао кад је сервирао своје небулозе Русима, али Руси ко Руси, неће да вређају Србе.

Читајући горе наведен чланак, одмах сам уочио да се ради о једном пропагандистичком насртају на људе који задржавају право на аутохтоно резоновање како би се они  утерали у тор иза стратешки разапете бодљикаве жице. Ипак, прочитао сам га до краја и запазио да се ту више не ради о убеђивању него вређању, ликовању и претњама слободним мислиоцима, неким преким судом те клике. Срби који не прихватају нелогичне постулате тих надриисторичара се називају свакаквим погрдним именима, овде су “нордисти“, а  има и горег. Цитирам:

Имају ли још образа ти наши бедни нордисти да се појаве пред србским народом?

Смешно је да та једна самоизмишљена клика коју нико не признаје ни у Србији ни ван ње усурпира српску јавност и намеће свој суд и зулум ширем српству. То више не може да се третира као историјска глупост јер она је прерасла у политичку манију попут оне од 5 октобра а иза ње стоје исти агенти који су Србију довели до просјачког штапа под паролама боље будућности. Сада ево опет маскираних агената да нам побољшају и прошлост са истим добрим жељама као они који су нам обећавали “лепшу“ будућност. Нови светски поредак нам је већ “побољшао“ демократију, (задњи избори потврђују), побољшао нам је устав, побољшао нам је војску, побољшао нам је медије, школске уџбенике, одузео нам је привреду јер смо неспособни да је водимо, преузео нам је Косово, банкарство и спољну политику, полицију и правосуђе. Сада добијамо нову историју а већ давно раде на томе да нам преуреде и православље. Са српском демографијом и географијом изгледа још нису готови али смо готови МИ, то је сигурно. За оне мостове које су они порушили нам нису ништа дали али Србија сад позајмљује паре од њих и има најскупљу мостоградњу на свету. Кад нас тако лепо препакују и демократизују, нећемо више знати ни да ли смо Турци или Етрурци ни чији смо унуци а сигурно нећемо ни марити јер ћемо за убуђалу кору хлеба признати све што за нас кажу да смо.   

Још један цитат из чланка:

Наравно, кад се све ово изанализира, паметнима је лако закључити да званична историја”дебело лаже

Кључна реч овде је паметнима, јер сви који не верују у те шарлатанске тезе се аутоматски проглашавају за будале.

Следећи цитат је још експлицитнији:

Човек може да не зна, иако незнање никог не оправдава, али, када му се покаже и прикаже, а он и даље неће да зна, онда – или је луд или покварен.

Такве правде и истине обично пристижу из страних земаља само се утерују на перфидније начине:

1)     Комунисти су запалили Рајхстаг

2)   Садам Хусеин је имао оружје масовног уништења

3)    Срби су у Сребреници починили геноцид итд.итд.

Ако сви размишљамо по деретићевом рецепту, где ће нашем српском роду бити крај? И као да их чујем; Ма не ради се ту о крају него о почетку Срба! И тако сада прелазимо на следећи цитат:

Е, сад, ово је веома битно ради раскринкавања лажи да су се Срби населили, по званичној “историји”, на Балкан у VII веку (626 године) из своје прапостојбине која се налазила иза Карпата

Надриисторичари покушавају из петних жила да оспоре  да су Срби један од вајкада словенски народ па су сви напори усмерени на утирању свих словенских епитета и идентитета. Српски народ се калеми далеким географским просторима а негира се и подцењује његова братска веза са другим словенима. Зато закарпатско историјско порекло Срба никако није прихватљиво онима који хоће да нас преведу у туђи табор или боље рећи у туђи логор. Кад не могу да избегну руско српску везу, они те односе рангирају и кажу да су Руси балавци који су постали од Срба. Многим Србима то импонује а нас остале то брине и треба сваког да брине.

Ево и мудрости која јасно “доказује“ да ми нисмо могли да дођемо на Балкан јер (предпостављам) Хенри Форд тад још није измислио аутомобил. Цитат:

доказао да су у ТЕХНИЧКО-ФИЗИЧКОМ смислу “велике и масовне сеобе” народа у VII веку ПОСЛЕ НОВЕ ЕРЕ биле неизводљиве!

Ја незнам где су се ти људи тако подкрепили знањем али ми је познато да до пре 12.000 година нигде није било насељених народа јер човечанство још није почело да се бави земљорадњом и да се у то рано доба палеолита није уопште могло говорити о народима него о племенима која нису била везана за никакву територију. И ако та примитивна племена нису била настањена а нису била способна за миграције (како се ту каже), можда су имала неке летеће тањире.

И као задњи цитат, ево још једног великог филошког проналаска једног језика који нећете пронаћи нигде ван овог величанственог чланка:

писан је на сербо-рашанском језику и писму!

Овакве и сличне глупости су ме подстакле да потрагам за тим “Русима“ који пишу тако сјајне ставри о величанству Срба и пазите шта сам открио…

Тај фамозни чланак који нису написали “Руси“ него један Рус, је наводно чланак професора физике В.А. Чудинова, који се хобијем бави и пише “патриотску“ историју. Попут Деретића, он такође осваја свет и припаја га руском идентитету, па чак залази у дубљу прошлост него сам Деретић. Тамо где наиђе на проблем, професор Чудинов прекраја слова и мења старе текстове да личе на руске како би убедио што више људи да је текст руског порекла. Тако барем кажу његове колеге које се уздржавају да га назову будалом. За оне који читају руски, прилажем шта о професору Чудинову кажу руски научници а остали ће морати да се задовоље са накарадним Гугл преводом на српски.

Милан Челик  (Магистар Историје)

sinophone@sympatico.ca

Toronto, 30 juni 20
Руски чланак о Чудинову читајте овде:
http://humanism.su/ru/articles.phtml?num=000541

6 Antworten

 1. Sa g. Dereticem sam imao javni sudar, preko medija. On me osporavao i vredjao svakako. Pozvao je i albanske najamnike protiv mene. Imate ih na stranicama lista TABLOID, odakle su se demaskirani i posramljeni povukli u svoje jazbine.
  I pored toga, ja nicim nisam vredjao Deretica. Naprotiv, nastojao sam da svemu tome dodam i humor.
  Vas, g. Celik, ne vidim da vas je Deretic vredjao. Bar vas licno, kao ono mene. Onda, zasto vi vredjate Deretica?! Zar sve to, sto ste nam rekli, niste mogli da kazete kao magistar istorije?!
  Sa druge strane, vi kao da poricete sve ono sto je rekao Deretic. Kao da Deretic nema ama bas nista pozitivnog ni u sebi, niti u svoja istrazivanja. Budimo razumni i umereni. Deretic je u mnogome preterao, ali zato ne treba odbaciti i ono sto nije preterano. Dobar zemljoradnik ne samo sto sa kukoljem ne odbacuje i psenicu, vec i kukolj odvaja na stranu i gleda za sto moze upotrebiti.
  Sine ira et studio!

  • Profesore Burovic, ja ne smatram da sam ja Jovana Deretica vredjao pa me cudi da ste Vi to tako protumacili a ako jeste, zasto mi ne istaknete to sto smatrate uvredom da mogu da Vam dam odgovor. Bas naprotiv, ja sam istakao da Deretic i Co. vredjaju sve one koji se ne slazu sa njima i dao sam citate, pa i Vi sami navodite Vase iskustvo sa njim. Ja se sa njegovim tvrdnjama ne slazem a ne slaze se ni masa istoricara koji su do svog znanja dosli studiranjem istorijske nauke. Deretic nema nikakav doktorat stecen studijama i njegovo pisanje to potvrdjuje. Da je on verbalno sposoban, to niko ne osporava.

   Milan Celik

 2. Gospodine Celiku, evo da vam navedem uvrede koje ste napisali na adresu g. Deretica i njegovih kolega: 1) nadriistoricar, 2) samoizmisljena klika, 3) ono sto pise Dertic je istorijska glupost, ovakve i slicne gluposti, 4) sarlatanske teze.
  Ako Deretic vredja druge, to nije nikakava dozvola da i mi vredjamo njega. Svako treba da drzi do svog dostojanstva.
  Sto se tice vaseg pretendiranja da Deretic nema nikakav doktorat, samo naivni ljudi se oslanjaju na to, jer umni znaju da se doktoratom ne dokazuju naucna otkrica. I ja nisam jos bio ni profesor, niti doktor nauka, kada sam obarao teze profesora, doktora i akademika. Bio sam obican student.
  Vasa je mrznja ocita za Deretica i ono sto on nastojava da dokaze. Da vam slucajno nije ime Miljaim?! Cuo sam za jednog Albanca Mehmed Celiku, tamo – iz Makedonoije.
  Da se zdravo vidimo na narednom bojistu.

  • Господине Буровићу, моје име имате горе написано и ћирилоцом и латиницом па ако нисте способни да га прочитате, питајте неког другог да Вам помогне. А тај Ваш позив на мегдан само показује колико сте културног пртљага донели из Албаније. Неби било лоше ни да Ви нама Србима објасните зашто вам је име Каплан.

 3. Moje sam ime i prezime objasnio ne samo Srbima, vec celom svetu jos 1952.godine, a mojom sada poznatom poemom BOJANA. Da ne spomenem i druga dela, po kojima me ceo svet upoznao, posebno vi – koji nam se pravite kao da me ne poznajete.
  Dajte vi nama objasnite oklen vam toliko velika mrznja za g. Deretica i njegove studije. Albanski posteni gradjani ne samo da nas ne mrze, vec evo su i preko stampe njihove, sred Tirane, istupili sa svojim priznanjem mojih albanoloskih teza i sa svojim kajanjem za zlocine koje su ucinili protiv mene, zato sto sam se usudio da im kazem naucnu istinu o njihovom poreklu.
  Pitali ste me sto smatram vasom uvredom Deretica i ja sam vam to naveo. Zasto prelazite to u cutnji i oklen vam taj vas „kulturni prtljag“?!Da ga i vi niste doneli iz Albanije?!
  Ja ne poricem da sam doneo iz Albanije jako ostar njuh, kojim odmah otkrivam ko je Albanac, a ko ne, sto sam nedvosmisljeno dokazao na ovom sajtu, a i na drugim. Postao sam pravi detektor za demaskiranje onih Albanaca koji nam se prave kao Srbi, pa i Svetosavci.
  Navedite nam, g. Miljaim Stalini vasu tacnu adresu, da vas legitimisemo i vidimo da li ste Miljaim i Stalin, ili Milan i Celik.

 4. Koristiću srbske reči da bih Vam svima dala do znanja šta mislim.
  Srbi su narod, koji vekovima u nazad živi na balkanskom poluostrvu i to potvrđuje njihova kultura, pismo, spomenici.
  Niko ne postavlja pitanje prava naseljavanja i opstanka američkih građana na teritoriji za koju se zna da je pripadala starosedeocima domorocima ili možda može da dođe ko hoće po pravu jačega i ubije onoga koga zatekne na toj teritoriji.Genocid koji je izvršen nad starosedeocima američkog kontinenta se ne razmatra tako stratveno i tako intenzivno kao poreklo Srba koji duže postoje na Balkanu nego što postoji američka država.Ja neznam o čemu ima da se raspravlja kada o našim korenima svedoče crkve i spomenici koji se nemilosrdno pale i uništavaju a sve sa ciljem da se zatre svaki trag srbstva. Koriste se licemeri i lažne patriote da bi u javnosti plasirali neistine. Ja bih svima njima postavila jedno pitanje , a gde se bili kada je Srbija gorela, gde ste bili kada je nemilosrdno bombardovana. Ja sam bila ovde i bila sam svedok zločina. Prezirem lažne teoretičare i demagoge i njihovu potrebu da se koriste velikim frazama i lažnim fenomenima jer istina je samo jedna i kao takva već postoji a to je da smo mi Srbi domaćini i starosedeoci na Balkanu i to nam pravo niko ne može da ospori naročito ne oni koji sede negde na sigurnom i prosipaju pamet sa bezbedne distance.Ja sam starosedelac Srbije i ova zemlja je moja jer imam dovoljno hrabrosti da se borim i poginem za nju i ne dozvoljavam bilo kome pa bio on i sam rimski Papa i predsednik Amerike da mi postavi pitanje odakle su moji preci i da mi dovede u pitanje poreklo.
  Nema potrebe da bilo ko demistifikuje i lomi koplja po pitanju srbske istorije jer je ona davno ispisana i zapečaćena krvavim pečatom.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: