Туча у ДС-у, потукли се Шутановац и Петровић

Туча у ДС-у, потукли се Шутановац и Петровић

30. 06. 2012 15:30 | П. Јеремић / Правда

suleipele Туча у ДС у, потукли се Шутановац и Петровић

Фитиљ је све краћи (Фото: Танјуг)

Београд – У просторијама Демократске странке избила је туча, а главни актери били су потпредседници те странке Драган Шутановац и Душан Петровић.

Како је „Правда“ сазнала Шутановац је оптужио Петровића да је одговоран за информацију која је доспела у медије да гради луксузни објекат на Врачару у Београду.

Песничење

„Шутановац је ударио Петровића одмах када га је видео у просторијама ДС. Било је страшно, ово до сада није виђено у нашој странци. Не могу да верујем да смо дошли до тога да се обрачунавамо на овакав начин, прво путем медија, а онда и физички. Чини ми се да је ово само почетак. Осталим потпредседницима било је смешно и видело се да су ликовали. Шутановац је сазнао да је шапчанин Петровић дао информације медијима да он са супругом Маријом, фудбалером Немањом Видићем, ћерком Жарка Зечевића Миом и још шест инвеститора у центру Београда гради стамбено-пословни објекат од око 3.700 квадрата“, наводи наш извор из ДС.

Наиме, подсећања ради, оно што је засметало Шутановцу, а што је наводно Петровић објавио, јесте да су медији пренели информацију да у самом срцу Београда, у Скерлићевој број 20 на Врачару, министар одбране у Влади Србије и потпредседник Демократске странке Драган Шутановац са супругом Маријом, једном кипарском компанијом и осам инвеститора од којих су неки прилично познати јавности, гради луксузни стамбено-пословни објекат.

Инвестиција од 3.764,27 квадратних метара

Брачни пар Шутановац и остали инвеститори планирају да на Врачару саграде 3.764,27 квадратних метара и то 1.155,82 квадратна метра подземно, а 2.608,45 квадратних метара надземних етажа. Решењем о одобрењу изградње предвиђено је да у објекту буде саграђено девет станова, један локал и 24 гаражна места, а у закуп на 99 година, решењем градоначелника Београда Драгана Ђиласа, инвеститорима је уступљен неопходан део градског земљишта у јавној својини.

Према документацији, коју је и „Правда“ објавила, одобрење за изградњу објекта прво је гласило на Милоша Рутовића и грађевинско предузеће Трешња д.о.о, али се накнадно појављују нови инвеститори, укључујући министра и његову супругу, у чију корист градска власт мења раније донети акт.

Упркос томе, на информативној табли која је уредно постављена на градилишту у Скерлићевој 20 наведени су сви подаци које налаже Закон о планирању и изградњи, осим оног најбитнијег – ко је инвеститор. На табли се загонетно наводи „група грађана“ и број решења о одобрењу за изградњу. Радове изводи фирма Хyтегра д.о.о. и они су почели 9. марта ове године, са роком завршетка до 1. марта 2013. На табли такође стоји да су одговорни пројектанти Татјана Мићић и Рашко Шетровић и надзорни орган Слободанка Бакић.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: