Radnici „Neobusa“ umesto plata dobili kese s paštetom i deterdžentom

 

Radnici „Neobusa“ umesto plata dobili kese s paštetom i deterdžentom

M.S./Radio 021 | 29. 06. 2012. – 08:55h | Foto: Radio 021 | Komentara: 74

Radnici novosadskog „Neobusa“ su, umesto osam neisplaćenih zarada, dobili jednokratnu pomoć u vidu dve kese sa paštetom i deterdžentom, prenosi novosadski Radio 021.

Jedan od radnika sa paštetama umesto plate

Paketi su stigli na inicijativu pokrajinskog sekretara za rad Miroslava Vasina, jer novac za izgladnele radnike nije obezbeđen, piše Radio 021 na svom sajtu.

– Kao što možete i da vidite, od te silne najbolje privatizacije ostale su nam ove kese, koje mi se gade i vidim ih kao poniženje, ali moram da ih uzmem – kaže

radnik „Neobusa“ Milko Drobnjaković.

Prema njegovim rečima, proizvodnja je još kako-tako i išla, dok gradska preduzeća nisu počela da ignorišu ponude „Neobusa“ prilikom javnih nabavki.

Drobnjaković dodaje da je zbog takve situacije i saudijski vlasnik digao ruke od rukovođenja preduzećem, jer ne može da očekuje uspeh kada „Neobus“ ne može da proda autobus ni u svom gradu.

Predsednik sindikata u ovom preduzeću Milan Šuštum kaže za 021 da „Neobus“ ne može ni u stečaj, gazda firme, šeik Ali Magrabi Mohamedali je do septembra na godišnjem odmoru u Kanu, proizvodnja stoji, a radnici ne dobijaju plate.

– Radnici su tu da rade i da budu za to plaćeni. A obećanjima smo, priznajem, verovali. Obećavali su nam da će firma raditi, da ćemo imati posla, da ćemo živeti normalno, i mi smo u to poverovali. Kad ono, paf, nije prošlo ni godinu dana, ono došlo do kolapsa – kaže Šuštum.

Radio 021 piše da je „Neobus“ u minusu za oko 4,5 miliona evra, računajući stari dug i blokadu Razvojne banke Vojvodine od 228 miliona dinara.

„Da situacija bude apsurdnija, reč je o zaposlenima u preduzeću koje su bivši predsednik Srbije Boris Tadić i vojvođanski premijer Bojan Pajtić ne tako davno ocenili kao najbolju privatizaciju u Srbiji“, prenosi novosadski radio na svom sajtu.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: