Сукоб у ДС, спремна смена Тадића

Сукоб у ДС, спремна смена Тадића

Политика | 29. јун 2012. | 18:05

П. Јеремић

БЕОГРАД – Пошто буде и званично формирана влада СПС-СНС-УРС, у ДС ће доћи до „пуцања“, великих подела и тешко је очекивати да ће се демократе поново усправити, рекао је извор „Правде“ из врха те странке.

– Због великих несугласица унутар Демократске странке, тешко је очекивати да ће лидер демократа Борис Тадић остати на месту председника те странке. У Председништву ДС тиња прекривени сукоб. Већина у тој странци је сада против Тадића и ускоро ће свако вући на своју страну. Многи већ виде Драгана Ђиласа за кормилом демократа. То ће бити ти резови о којима се говори и који су на помолу. Бојан Пајтић ће желети свој део колача и могуће је да ће он после подела формирати неку своју странку, јер није задовољан учинком својих другова на републичком нивоу, а нема толико снаге да би постао нови председник – наводи наш извор.

И друга два потпредседника ДС, Драган Шутановац и Душан Петровић, желе по део колача.

– И они желе да се наметну као ауторитети и да загосподаре ДС, али од њих двојице Шутановац има више шанси због добре сарадње са Америком. Од јавности се доста крије. Доста је и афера за које су поједини из ДС одговорни. Неке чека и хапшење, па замислите само колико ће нам то окаљати углед. Ми морамо да се прочистимо у самом врху. Узмите и ову последњу аферу у вези Драгана Шутановца, око градње објекта. Ми пуцамо по свим шавовима, јер постоји доста „лидерчића“ који себе виде на месту Бориса Тадића – наводи извор „Правде“ из ДС.

Према његовим речима, сукоби унутар ДС интензивираће се после смене Драгана Ђиласа са места градоначелника Београда.

– То ће нас додатно уздрмати, јер ми губимо власт на свим нивоима. И сам Тадић је тражио од Ђиласа да напусти место градоначелника – наводи он.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: