Зоран Влашковић: Искорењују српску историју на Косову и Метохији!

Зоран Влашковић: Искорењују српску историју на Косову и Метохији!

Зоран Влашковић, 07.03.2012.
Фонд Слободан Јовановић

Нечувено уништавање српских споменика  на Косову и Метохији од стране Албанаца

Прави злочин према српској историји, али и природи, албански сепаратисти и вандали су починили јуна 1999. године када су посекли бор Цара Душана у Неродимљу код Урошевца, кога је ту лично засадио Цар Душан Силни 1336. године. Горостасни 30 метара висок бор је био под заштитом као споменик природе, али је на свој 663 рођендан те 1999. године посечен и избрисан са лица земље. Још један велики белег српске историје је уништен.

Албански вандализам уништења свега српског на Косову и Метохији наставља се и данас пред очима читавог света, а то нечувено дивљаштво нико од те међународне заједнице оличене у КФОР-у, УНМИК- у, ЕУЛЕКС-у, ОЕБС-у и другима овде није покушао да заустави, а камоли да санкционише. Албанци, очито је, не желе да виде ништа српско на Косову и Метохији, па из тог разлога искорењују српску историју са овог простора. На слици: Бор којег је у Неродимљу посадио лично цар Срба, Грка и Арбанаса Душан Силни, 1336. године. Преживео скоро шест векова турске окупације, али су га албански сепаратисти уништили 1999. године.

Албански вандализам уништења свега српског на Косову и Метохији наставља се и данас пред очима читавог света, и то нечувено дивљаштво нико од те међународне заједнице оличене у КФОР-у, УНМИК-у, ЕУЛЕКС-у, ОЕБС-у и другима овде није покушао да заустави, а камоли да санкционише. Албанци, очито је, не желе да виде ништа српско на Косову и Метохији, па из тог разлога искорењују српску историју са овог простора.

Од доласка УНМИК-а и КФОР-а, половином 1999. године до данас, Албанци су јужно од Ибра из сваког града срушили и уклонили апсолутно све српске споменике, спомен плоче, спомен чесме, бисте српских знаменитих личности и друга српска историјска знамења.

Тако су Албанци још 1999. године из центра Гњилана срушили споменик Кнезу Лазару, из Обилића споменик Милошу Обилићу, а из Приштине су такође јуна те године срушили споменике Вуку Караџићу, Његошу, Доситеју Обрадовићу, испред свих школа срушене су бисте знаменитих српских писаца, а испред спортског центра ”Боро и Рамиз” такође је срушен споменик народним херојима Бори Вукмировићу и Рамизу Садику.

У центру Урушевца срушен је и поломљен споменик Цару Урошу испред цркве Светог Уроша у центру града. Апсолутно у свим градовима Албанци су порушили све бисте српских историјских личности, као и спомен плоче на историјским објектима.

Колико је осион албански национализам говори и случај више пута покушаног минирања Споменика братству и јединству у центру Приштине који је и данас у бодљикавој жици, али су зато из центра Урошевца прво срушили па уклонили Споменик братству и јединству, што само сведочи да они желе етнички чисто албанско Косово. Албански вандали су јуна и јула 1999. године покушали и рушење Споменика косовским јунацима на Газиместану, али осим мањег оштећења није било веће штете на монументу српске историје.

Етноцид

Од 1999. године до сада, албански вандали су на Косову и Метохији срушили и запалили 155 цркава и манастира, а четири цркве су у потпуности избрисане са лица земље.

Такође у овом периоду, Албанци су на две трећине територије Косова и Метохији у потпуности уништили сва српска гробља и на њима порушили 9.750 споменика, што до сада никада није забележено у Европи.

Колико је рушилачки, дивљачки албански фанатизам на искорењивању свега српског на Косову и Метохији сведочи и рушење и уклањање спомен чесме Кнеза Лазара из центра Гњилана, на сам Видовдан 2009. године. Тако су грађани Гњилана остали без градске воде са чесме у центру града само зато што је била посвећена знаменитом српском Кнезу Лазару који је погинуо у Косовском боју.

Колико су велики непријатељи према мртвим објектима који имају везе са Србима и Србијом говори случај рушења на парампарчад споменика руском конзулу Николају Шчербини у јужном, албанском делу Косовске Митровице, јуна 1999. године. Руски конзул Шчербина је убијен почетком 1903. године, такође у јужном делу К.Митровице, од стране Албанаца. Да би искоренили руско из овог дела града, Албанци су у потпуности срушили и некадашњу зграду руског конзулата у јужном делу подељеног града на Ибру и на њеном месту подигли тржни центар.

До сада још нико није одговарао за овај нечувени вандализам и дивљаштво албанске заједнице над српским народом, над српском историјом и на српском простору.

Споменик Кнезу Лазару данас је у српском селу Шилово.

“Шта је Босна и по` Арбаније?/ Ваша браћа од оца и мајке”, писао је велики Његош пре скоро два века. На слици: Срушени споменик Његошу у Приштини 1999. године.

Споменик Вуку Караџићу у Приштини, порушен 1999. године.

Спомен чесма Кнеза Лазара у Гњилану, срушена је на Видовдан 2009. године,.

Зоран Влашковић, 07.03.2012.
************

Један коментар

Ненад 08.03.2012. у 19:11

“Прави злочин према српској историји…”, како каже аутор овог невероватно доброг текста који је уз то и документован фотографијама тих злочина, али треба додати прави злочин и према хришћанској и европској цивилизацији.

Ко само причита овај текст и види ове фотографије треба да се запита шта ће нам та ЕУ кад она није ни прстом мрднула да све те бројне злочине заустави, напротив, подржава их.

СВАКА ЧАСТ АУТОРУ ВЛАШКОВИЋУ на храбрости, на тексту, на фотографијама, на педантном хронолошком бележењу злочина над српским народом и упорном подсећању на њих! Свака част на свему, јер нам отвара очи сваким својим текстом!

Like this:

Be the first to like this.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: