ПО ЈУТРУ СЕ ДАН ПОЗНАЈЕ – Томиславу НИКОЛИЋу председнику Републике

Господин

Томислав НИКОЛИЋ председник Републике

Андрићев венац бр. 1, 11000 Београд

За поштену Србију

Томислав Николић и СНС

                                                                                                                                     у предизборној кампањи,

мај – јуни, 2012. године

Доставља се преко интернета:

ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

у  Републици Србији и ван ње

ПОЛИТИЧКИМ СТРАНКАМА/ПАРТИЈАМА/ПОКРЕТИМА

СРЕДСТВА ЈАВНОГ ОБАВЕШТАВАЊА

 

Поштовани господине Томиславе НИКОЛИЋУ, председниче Републике,

Предмет:        Ваш јаван одговор на тражење (Додатак) држављана Републике Србије да се распишу и спроведу поштени, равноправни, слободни општи нови избори

ПО ЈУТРУ СЕ ДАН ПОЗНАЈЕ

Народна пословица

 

Ваша оставка на положај и функцију председника Српске напредне странке поднета после званичног извештаја Републичке изборне комисије да сте Ви добили већу подршку у другом кругу 20. маја о. г.  је била отворила наду да ћете имати поштен однос према народу и држави поштовањем Устава и закона.

Ваш мото За поштену Србију у предизборној кампањи је створио наду да ћете се свим својим добрим способностима и особинама заложити у складу с Уставом и законом да дајете народу пример честите изградње поштених односа државних службеника и органа према држављанима Републике Србије. Верујући Вам у томе, многи бирачи су Вам зато дали свој глас.

Ви сте после избора 6. јуна о. г. обавестили народ о великим изборним крађама, показивали сте убедљиве материјалне доказе, и обећали сте да ћете се, ако будете изабрани, заложити у оквиру уставних и законских права, да се распишу и одрже нови, поштени, избори.

Подршку таквом Вашем ставу су својим јавним својеручним потписивањем пружили многи држављани Р. Србије. Вама је, истовремено кад и Народној скупштини, њихов захтев за нове поштене изборе достављен први пут 3. јуна о. г. с копијом целог списка потписника, а поновљен (без списка потписника) 8. јуна о. г. (Додатак). Тражено је да не приступате свом инаугурисању заснованом на нелегитимним изборним резулататима, као што сте били и сами тврдили пре 20. маја о. г.

Синоћ (10. јуна о.г.) је телевизија СВЕТ плус у својој емисији од 22:30 приказала Ваше излагање. У њему сте ноншалантно, узгред, рекли да су избори завршени и са задовољством сте обавестили да ћете данас прослављати своје инаугурисање!

Јесу, господине НИКОЛИЋУ, нелегитимни избори (овај пут) завршени.

По Вашим сопственим изјавама до 20. маја о. г. , и према изјавама и јавно пруженим доказима, легитимни избори још нису одржани.

 

Покојни др Зоран ЂИНЂИЋ је једном рекао: «Коме је до морала нека иде у цркву»!

 

На суђењу у Хагу др Војислав ШЕШЕЉ је, на примедбу судије да лаже, одговорио да и други државници и политичари лажу (навео је и неколико имена) и да је то нормално средство политичке борбе.

Ваша синоћња изјава, којом одбацујете, обезвређујете, омаловажавате своја сопствена иступања и обраћања народу пре другог изборног круга, може да значи једино да Ви у потпуности остварујете те њихове ставове.

Против кога и за шта се Ви борите? На који начин и којим средствима? Којим методама? Је ли следите Ђинђићев став? Је ли Шешељеву школу примењујете (што ме не би чудило с обзиром на Ваше дугогодишње одано јавно дивљење његовим методама)?

Ви у овим садашњим изјавама у својству прокламованог председника Републике показујете потпуну свест о тешкој ситуацији у којој се налазе највећи део народа и сама држава Република Србија. Ви нам јасно саопштавате да је неопходно да се што пре изабере нова Влада. Нажалост, Ви више не обраћате пажњу, не правите разлику између Владе изабране на основу покрадених избора и Владе изабране на поштеним изборима у складу са стварном вољом и слободним опредељењем народа.

Када бисте јавно указали на ту разлику онда бисте били обавезни да одмах зауставите овај нелегитиман процес јадног ценкања и погађања међу тзв. политичарима и политич(арс)ким странкам/партијама. Међутим, Ви сте већ обавезни да захтевате, на основу Ваше положене Председничке заклетве, од Народне скупштине да распише и спроведе нове, поштене, равноправне и слободне опште изборе (од локалних, општинских до парламентарних и председничких). Ви сте обавезни, ако Народна скупштина то не прихвати, да тражите од Уставног суда да то уради пружајући му материјалне доказе које сте Ви (и други) пружали народу о нелегитимности избора.

Ви још имате и времена и уставне и законске могућности да зауставите овај мучни процес, једноставно речено: процес мрцварења народа и државе, и да омогућите народу да на новим изборима одлучи.

На време смо Вам, ми држављани Р. Србије, указивали и овиме Вам се још једанпут отворено, јасно и добронамерно указује на све ово. Ваше опредељавање је слободно. Избор је Ваш. Последице ћемо сви сносити.

С поштовањем,

Додатак:    Допис Вама од 8. јуна о. г. лично                     С поштовањем,

Предат у Кабинету председника

Републике, Андрићев венац 1, БГД                 Др Љубомир Т. ГРУЈИЋ

Београд, 11. јуни, 2012. године                                            Џона Кенедија 31/15

11070 Београд

 

 

Господин

Томислав НИКОЛИЋ председник Републике

Андрићев венац бр. 1, 11000 Београд

За поштену Србију

Томислав Николић и СНС

Доставља се преко интернета:

ДРЖАВЉАНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

у  Републици Србији и ван ње

ПОЛИТИЧКИМ СТРАНКАМА/ПАРТИЈАМА/ПОКРЕТИМА

СРЕДСТВА ЈАВНОГ ОБАВЕШТАВАЊА

Поштовани господине Томиславе НИКОЛИЋУ, председниче Републике

Честитам Вам на поверењу које су Вам пружили бирачи. Ви сте после 6. маја били изјавили да не намеравате да учествујете у другом кругу избора као кандидат због изборних крађа 6. маја. Потом сте обавестили јавност да Вам је речено да ће Ваше име бити на изборној листи кандиата за председника Републике 20. маја и ако Ви одустанете од кандидатуре. Тиме сте били доведене у парадоксалну ситуацију. Решили сте је потврђивањем своје кандидатуре. Омогућили сте држављанима Републике Србије да јасно одбију противуставну кандидатуру Бориса Тадића (Додаци 1 и 2). Хвала Вам на томе.

 

Молим вас, у име свих потписница и потписника текста који вам се сада овде упућује, да свој мандат почнете часно, поштено и достојанствено поштовањем Устава, закона, слободе и права бирача: поништавањем избора од 6. и 20. маја о. г.  и расписивањем нових општих избора.

На основу (Чланова 1 – 3, 18, 19, 21, 23, 25, 43, 46, 50 – 56, 97, 114, 116, 166, 168 и 194) Устава драговољно смо и добровољно, ми потписнице и потписници, потписали следећи текст који упућујемо Народној скупштини с надом да народни посланици поштују истину, правду, Устав, закон и свој народ:

„НЕ ПРИХВАТАМО ПРЕВАРЕ, ОБМАНЕ, ЛАЖИ, ПОТКУПЉИВАЊА И КРАЂЕ.  

Т Р А Ж И М О

на основу (Чланова 1 – 3, 18, 19, 21, 23, 25, 43, 46, 50 – 56, 97, 114, 116 и 194) Устава и (Чланова 12, 34 и 35) Закона о председнику Републике

ДА НАРОДНА СКУПШТИНА

Ø  због неприхватљивих нерегуларности избора од 6. и 20. маја 2012. године огласи њихове резулате  неважећим,

Ø  да распише по Уставу и закону опште (од локалних до парламентарних и председничких) изборе за 1. јули 2012. године, и

Ø  да их Републичка изборна комисија спроведе по Уставу и закону поштено, равноправно и слободно за све држављане Р. Србије.

ПОТПИСНИЦИ И ПОТПИСНИЦЕ:

Оригиналан списак од 11 листова са 132 потписника својеручно потписаним је у Додатку 4.

 

Нерегуларност избора и њихово поништавање

Група грађана ДВЕРИ су први јавности објавили низ дубоких непрегуларности (преваре, обмане, лажи, поткупљивање гласова, уписивање имена непостојећих лица у бирачке спискове, претварање важећих у неважећем гласачке листиће, замене важећих фалсификованим гласачким листићима,,…) у току избора 6. маја. Потом су Бошко ОБРАДОВИЋ из ДВЕРИ, Ви Томиславе НИКОЛИЋУ као председник Српске напредне странке, Милош АЛИГРУДИЋ, председник посланичке групе Демократске странке Србије, Иштван ПАСТОР, председник Савеза војвођанских Мађара даље јавно навели неприхватљиве нерегуларности избора. Видети и у отвореном писму Николе АЛЕКСИЋА (Додатак 3).

Данас на интернету могу да се погледају са било ког краја планете докази о тешким изборним подвалама. Довољно је да се кликне на једну од следећих иадреса:

http://www.izbornakradja.com/index.html

https://izborivranje2012.wordpress.com /
http://facebookreporter.org/2012/05/08/изборна-крађа-2012-како-су-у-врању-купован/
http://facebookreporter.org/2012/05/08/изборна-крађа-2012-у-нишу-бачен-џак-са-пре/
http://facebookreportermonitor.wordpress.com/2012/05/14/дсс-једино-у-земљи-србији-могу-да-фале/
http://mcleskovac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=693:cvetanovisnspaketiimakupovaniglasovi&catid=34:leskovac
http://jugmedia.info/2012/05/13/destanipresevubilokradeglasova/
http://forum.krstarica.com/showthread.php/553215-DalijeRTSsnimiokrađuglasova?p=21632787#post21632787
http://mcleskovac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=684:drcvetanoviimamodokaziokrai&catid=34:leskovac
http://www.fakti.org/serbianpoint/okologladac/svmmnogolaznihsvetloplavihlisticaagotovonasvimazaokruzenads
http://www.youtube.com/watch?v=T–77_nHBmM
http://www.dverisrpske.com/srCS/dverinadelu/2012/maj/dverinateleviziji.php
http://izborivranje2012.wordpress.com/
http://kradjaizbora.wordpress.com/

Уставном суду су били пружени докази 3. маја о.г. (било вам је достављено) и 16. маја о.г.  (Додатак 2) докази о противуставности изборне листе кандидата за председника Републике. Пошто Уставни суд није јавно објавио свој став по предлогу да оцени уставност и законитост те листе зато му је 18. маја о. г. поднета Уставна жалба (Додатак 3). Ова два документа (од 16. и 18. маја о.г.) се сада износе у јавност.

Када човек открије крадљивца и украдени предмет па, уместо да предмет врати власнику кога познаје, човек за себе задржи тај предмет зар није онда он већи лопов од самог првог крадљивца?

Сада је покраден народ. Украдени су му гласови. Они треба да му буду враћени тј. морају да буду расписани нови избори.

Ако би на основу нерегуларних избора људи и странке заузели водеће државне положаје, онда би то био пример целом народа да се исто тако понаша, осим ако не сматрате да само људи на владајућим положајима могу да имају ту „привилегију“.

Прихватање објављених резултата, упркос целом свету јавно обелодањених тешких неправилности у спровођењу избора, срозава углед, престиж и достојанство Републике Србије као и поверење у њу. Истовремено понижава бираче и обезвређује њихов глас, Ниподаштава њихово људско достојанство и изазива у њима психичке трауме. Одузима им слободу одлучивања и тиме срозава њихово људско право на поштено учешће у гласању. Представља неравноправност пред Уставом и законом. Уништава поверење у људе на водећим државним положајима и у државне институције. Руши државу.

Финансијске последице

Финансијски је далеко повољније дасе распишу избору него да се људи домогну владајућих положаја на основу нерегуларно спроведених избора.

Конституисање нове скупштине и Ваше инаугирисање за председника Републике само на основу регуларних нових општих избора. Молим Вас да учините да се оствари следеће исправно решење:

  • да се огласе неважећи сви избори од 6. и 20. маја о.г.,
  • да се распишу општи (од локалних, општинских, покрајинских до републичких и председничких избора),
  • да се ти избори у потпуности спроведу по Уставу и закону, поштено, равноправно и слободно за све држављане Републике Србије у њој и ван ње.

Београд, 7. јуни, 2012. Године

ДОДАЦИ (Додатак 4 је био достављен 30. маја в. д. председнику Републике и председници Народне скупштине госпођи професор др Славици ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ)

  1. Допис Уставном суду од 16.05.2012. г.                                             Др Љубомир Т. Грујић
  2. Уставна жалба од 18.05.2012. г..                                                        ЈМБГ 2910939710225
  3. Отворено писмо господина Николе АЛЕКСИЋА                            Џона Кенедија 31/15. 11070 Београд
  4. Оригиналан списак потписника                                                          062/8399 – 551 од 10:00 до 19:00

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: