ВРЛИ ГЛУПО-ПАМЕТАН СВЕТ ИЛИ „ТУПАВЦИ“

ВРЛИ ГЛУПО-ПАМЕТАН СВЕТ ИЛИ „ТУПАВЦИ“

Ко су то ти врло глупо-паметни тупавци?
То су особе са посебним особинама, надарености или рецимо вештинама у понављању виђеног чутог написаног и прочитаног штива које и поред тога доносе поражавајуће одлуке по себе, друштво и државу у којој живе. Те особине се подржавају, негују и увежбавају усавршавајући ту особину од раног детињства, од предшколског доба па све до и највише степенице образовања, до академског звања и највиших почасти једног друштва или државе! То значи да се ради о мање или више добро образованим особама које управљају судбином наше заједничке државе а које препустају своју судбину глупавијима од себе.

А зашто су онда Тупавци кад су толико паметни. Па зато што до тих и највиших степеница долазе захваљујући тој изузетној надарености увежбавајући је понављањем памћења прочитаних, написаних или чутих текстова захваљујући сличним механизмима којима се служи и папагај, без способности извођења и извлачења оптималних закључака из тог прочитаног чутог или виђеног. Сад ће неко рећи; па шта, хумано друштво мора бити у стању поднети и такве особе, деформације и девијације једног модерног друштва. И ја ћу рећи да би се у подпуности могао сложити са тим и таквим начином резоновања да се ту не ради о огромној већини која својом оваквом „способношћи“ представља опасност за себе и целокупно друштво нарушавајући целокупну државу у којој живе и у којој и сви остали мање или више паметни и од које сви мање или више зависе односно зависимо.

Мислим да слутите, поштовани читаоци, о којем специјусу је овде реч наиме о оним паметнима који су себе сматрали толико паметним да су одлучили да не изађу на изборе и да препусте глупавијима од себе да одлуче ко ће им владати и одлучивати о судбини како њиховој тако и целокупне државе а потом седе кући и јадикују како се ништа не мења на боље!
То су они који говоре; у политику се не мешам, она ме не интресује! То су ти што запостављају ту чињеницу да то не учешће у изборима подразумева и прихватање чињенице да му било ко влада, паметан или глуп или диктатор па на крају заврши и у рату или крематоријуму неког концентрационог логора. То су ти и такви који нису спремни да се свеобухватно информишу па нити да изађу на изборе и да изаберу, на основу свеобухватних информација, најспособније парламетарце а стим и своју владу од које ће му у многоме зависити судбина односно лични и државни просперитет. То су ти који говоре; и онако се неће ништа мењати јер нико не одржава своја предизборна обећања а у исти мах заборављају да имају у собственим рукама могућност да солидарним протестом реагују на изборну превару масовном појавом пред скупштином и да блокирају сва врата парламента све док се не понове избори!
Ћутање на преваре није само израз одобравања већ је и један одраз високог степена глупавости и тупавости.

То су ти који чекају да други ваде кестење из ватре за њих. То су исти ти који први седају за стол не питајући се, шта су лично допринели и са којим правом!

ДН

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: