За манипулације у Сурчину неко ће морати кривично да одговара!

За манипулације у Сурчину неко ће морати кривично да одговара!


Саопштење повереништва Двери за општину Сурчин поводом криминалних постизборних радњи у тој општини!

Сурчин, 06.06.2012

Поводом послеизборних дешавања на територији општине Сурчин и (не)формирања општинске скупштине, али успешног формирања безвлашћа у структурама општине (иначе плаћеним да раде у интересу народа) као и приватизације јавних функција и овлашћења датим себи и у своје име, поставља се питање који је резултат локалних и републичких избора?

Агонија државног апарата постаје начин деловања и размишљања и једини метод опстанка  на власти људи, који се тешко одричу своје моћи и привилегија.

Зато су Двери и указивале да се мора престати и једном заувек ставити тачка на оно што досадашњи политичари настављају да раде. А то је прекрајање изборне воље грађана која се на општини Сурчин манифестује и у трећем делу драме зване српски избори: после увећаног бирачког списка, а истовременог спречавања дијаспоре да гласа, преко куповине гласова на бирачким местима и нестајања врећа са листићима стигло се и до куповине мандата (за огромне паре, нуђено је и до 150 000 евра поједим одборницима из СНС и СПС).

Када то не успе, онда се промовише нова математичка доктрина да је 16(ДС) веће од 19(СНС). Ко не признаје нову математику коалицији око ДС, нема шансе да добије општинске печате. Да је жив, Нушић не би спавао док би све стигао да забележи.

На жалост, Двери су остале усамљене у позиву да се избори морају одржати у складу са законом и да треба истрајати у неприхватању нерегуларних резултата. Управо је узимање посланичких и одборничких мандата охрабрило општинску власт ДС у Сурчину, да настави са новим незаконским деловањем, отвори полујавну трговину одборничким мандата и још агресивније крене у прекрајање изборне воље грађана, овога пута после одржаних избора.

Више се и не поставља питање одакле толики новац на пијаци одборничким мандатима а камоли да се постави питање одакле њима право за такве нечасне радње. Питање кривичне одговорности нико и не спомиње. Медијски мрак дозвољава једино недоумицу да ли ће ДС коалиција успети или не, у својим намерама да задржи општинску власт, не бирајући средства.

Двери никада неће пристати на такво схватање политичке борбе, неће ћутати о свим могућим и немогућим манипулацијама и изборним крађама на свим нивоима, неће прихватати прекрајање изборне воље од републичке до општинских скупштина и остаће доследне захтеву да се испита и истражи неспорна изборна крађа и распишу демократски и поштени избори.

Повереништво Двери Сурчин

Повереништво Двери за Сурчин

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: