„Престаните да гледате ТВ канале који обмањују“

„Престаните да гледате ТВ канале који обмањују“

01. 06. 2012 22:28 | АФП / ЕФЕ / Русија Данас

rafael korea Престаните да гледате ТВ канале који обмањују

Рафаел Кореа, председник Еквадора (Фото: АФП)

Кито – Еквадорски председник, Рафаел КореаРафаел Кореа, у више наврата истакао је маинстреам медије – за које тврди да су под надзором елите банкара и капиталиста – као највећи проблем у Еквадору, али и шире. У овој борби Кореа се одлучио на нову тактику – позвао је народ да једноставно бојкотују оне медије који служе само интересе елитних група.

„Има начина како можемо да се одбранимо од њих, једноставно престаните да купујете та смећа од новина, престаните да гледате оне ТВ канале који се баве политикантством, а не информисањем“, истакао је председник Кореа . Да би још додатно „потврдио“ своје стајалиште, за време говора подерао је примерак листа Ел Универзо и листа Ла Хора, преноси новинска агенција ЕФЕ .

Кореа је у борби са медијима још откако је преузео администрацију 2007. У својој критици није се зауставио само на локалном нивоу, у више наврата отворено је критиковао и глобалне медије истичући да су исти највећи кривци за криво информисање широких маса.

По питању медијског утицаја у Еквадору и другде, Рафаел Кореа је говорио и за време гостовања у емисији Жулијана Асанжа, и притом је, између осталога рекао:

„Имајте на уму да су медији овде имали – и вероватно још увек имају – већу моћ него што је политичка моћ. Штавише, медији своју моћ најчешће користе у политичке, економске и социјалне сврхе и – изнад свега – информисање према жељи. Моћници, утицајни законодавци, судије – они управљају медијима и креирају агенду, на тај начин руше владе, судове и државе. Престанимо да негујемо ту слику о сиротим и храбрим новинарима који само желе да пренесу истину, а зли диктатори и аутократи желе у томе да их спрече. То једноставно није истинита слика. Погледајмо са друге стране – власти које желе нешто да направе за добробит целог народа су прогоњене од стране новинара који мисле да уз помоћ пера и микрофона могу све. Често вређају и блате из чисте мржње, то су масовни медији који само служе за нечије приватне интересе.“

 

Повезане теме: , , , , ,

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: