Novi Sad: Ugradili nam kamere u olovke – VIDEO

Novi Sad: Ugradili nam kamere u olovke – VIDEO

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0SUqR8DeqPY

/ Nema komentara

– Najpre su nam dali 1.000 dinara, a kako bi proverili da li smo glasali za njihovu listu, dali su nam i specijalnu olovku, u kojoj je navodno bila kamera, koja je zabeležila koga smo zaokružili. Uslov je bio da olovku vratimo, a onda bi nam dali još 1.000 dinara – rekla je  za Kurir jedna građanka, koja je, kako kaže, od aktivista Romske demokratske stranke dobila 2.000 dinara kako bi glasala za njihove kandidate u gradskom parlamentu.

Naravno, u hemijskoj olovci nije bilo nikakve kamere, ali organizatori kupovine glasova očigledno su računali na psihološki momenat i neukost glasača. Ipak, stvar je pukla na biračkom mestu u Vidovdanskom naselju u Novom Sadu.

– Jedna gospođa koja je ispred biračkog mesta dobila hiljadarku i „specijalnu“ olovku, u momentu kad je trebalo da zaokruži listu, iz džepa je izvadila svoju pisaljku. Član biračkog odbora iz stranke koja je organizovala kupovinu glasova virio je iza paravana i napomenuo joj da listu mora da zaokruži njihovom olovkom. Tada je ta gospođa naglas, tako da su to svi mogli da čuju, rekla kako ne želi to da uradi jer je u toj olovci kamera – priča jedan od očevidaca.

To je sve čuo član biračkog odbora iz druge stranke, te se razbesneo, polupao glasačke kutije i polomio „specijalnu“ olovku, čiji delovi su se rasuli po podu.

Potom je došla policija, uzela izjave od prisutnih i sačinila zapisnik. O svemu je obaveštena i Gradska izborna komisija. Glasanje je bilo prekinuto na sat, a potom nastavljeno.

Izvor: Kurir

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: