Glišić: Nikolić nastavlja Tadićevim putem

Intervju, Vladan Glišić predsednički kandidat Dveri

Glišić: Nikolić nastavlja Tadićevim putem

Politika, 06:00, 26.04.2012.

Autor: Biljana Bojić

58 komentara

Dveri neće sarađivati sa strankama režima, ni sa SNS, koji nastavlja politiku pregovora s Tačijem, gej parade…

Vladan Glišić
Kosovo ćemo proglasiti privremeno okupiranim

BEOGRAD – Senzacija izbora!
Mada su se relativno skoro aktivno uključili u politički život, Dveri prelaze izborni cenzus, pokazuju najnovija istraživanja. Kandidat Dveri za predsednika Srbije Vladan Glišić kaže da je taj pokret iznenađenje samo za one koji nisu imali priliku da prate njegov razvoj.

– Naši birači su ljudi koji dolaze iz svih slojeva i društvenih grupa, jer smo glasnogovornici svih razočaranih u sistem i režim.

♦ Zašto bi građani trebalo da glasaju za Dveri?
– Dveri su drugačije, dok su svi ostali isti. Dveri uvode u politiku nove ljude, i to ljude bez korupcionaških repova i s bogatim iskustvom u društvenoj borbi. Dveri su antistranački pokret koji donosi nov način organizovanja u politici. Dveri jedine imaju drugačiju viziju Srbije u 21. veku – porodičnu Srbiju.

S kojim strankama isključujete svaki vid saradnje?
– Dveri neće sarađivati sa strankama sadašnjeg režima, tu spada i LDP, ali ni sa SNS, koji želi da nastavi politiku Borisa Tadića u pogledu puta Srbije u EU, NATO, pregovora s Tačijem, gej parade, odustajanja od lokalnih izbora na KiM…

S kim ćete onda da pravite postizbornu koaliciju?
– Posle izbora je moguća saradnja s patriotskim strankama, koje će potpuno napustiti politiku sadašnjeg režima i biti spremne da razmontiraju stranačko-tajkunski sistem u Srbiji. Prvi korak će biti spremnost da svoje lidere i finansijere izlože ispitivanju porekla imovine, pa kad se utvrdi da imamo posla s poštenim ljudima, onda je moguća saradnja na temelju Novog narodnog dogovora.

Zalažete se za preispitivanje autonomije Vojvodine?
– Pored mnoštva državnih, nacionalnih razloga, najvažniji je taj što se ova autonomija, kao i regionalizacija koju Dinkić hoće da sprovede po Srbiji, pretvara u državu u državi, što znači da se pravi još jedna bespotrebna i parazitska birokratija. Srbija je mala zemlja s malo stanovništva, a najefikasnija država je ona s jakom centralnom vlašću i jakim lokalnim samoupravama između kojih nema bespotrebnih posrednika.

Kako biste rešili problem Kosova?
– Naše mere bile bi sledeće: proglašenje da je KiM privremeno okupirana teritorija, uskraćivanje legitimiteta Euleksu i vraćanje pregovora u SB UN, gde su nam s aveznici Rusija i Kina. Organizovanje svih institucija Srbije na severu KiM, a svih oblika pomoći i podrške Srbima i Albancima južno od Ibra, gde je sve više onih koji žele kraj vladavine Tačijevih kriminalaca.

Mana nam je to što nemamo dovoljno novca

Šta smatrate svojom prednošću, a šta nedostatkom u odnosu na ostale predsedničke kandidate?
– Ko glasa za Dveri i mene, tačno zna za šta je glasao. Moje prednosti su to što sam predstavnik mlade organizacije s novim, nekompromitovanim ljudima, što imam jasnu viziju porodične Srbije, dosledan i drugačiji program od svih ostalih, već istrošenih političara. Nedostaci su oskudna finansijska sredstva za kampanju i to što nismo dovoljno poznati usled doskorašnje medijske blokade.

Koga ćete podržati u drugom krugu izbora, Tadića ili Nikolića?
– Tadić i Nikolić su lice i naličje iste politike, koja je pogubna za Srbiju.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: