BOŠNJAČKI SPECIJALAC: SILOVALI SMO DEVOJČICE PA OKRIVLJIVALI SRBE

BOŠNJAČKI SPECIJALAC: SILOVALI SMO DEVOJČICE PA OKRIVLJIVALI SRBE

(29) Send to friend Print Petak, 18. Mart, 2011.| Autor:

SARAJEVO – Nekadašnji zamenik komandanta specijalne jedinice MUP-a Republike BiH Zoran Čegar rekao je da su zločinci u Sarajevu za vreme rata silovali devojčice i iživljavali se nad njima, pa su ih bacali na ulicu i govorili da ih je ubio srpski snajperista.

„Imamo mi naše ratne zločince. Po gradu su ubijali ljude, bez obzira na nacionalnost… Ubijali su po stanovima one koji nisu bili podobni. Uđe u stan i pobije mu celu porodicu da mu uzme stan“, rekao je Čegar, dodajući da je to veći zločini od onog u Dobrovoljačkoj ulici.

Čegar je ponovio da se u Dobrovoljačkoj stvarno desio zločin, i da je to rekao organima koji se bave istragom – i stranim i domaćim.

„Sad može pričati šta god ko hoće, ali ja sam prvi očevidac koji je došao tu. Ubiti čoveka iz neposredne blizini, prosuti mu mozak po džipu, to je meni nepojmljivo… To što sam ja vidio bio je ratni zločin i rekao sam organima koji se bave istragom, i stranim i domaćim, da je bio ratni zločin“, rekao je Čegar za bosanske medije.

On je rekao da su za ovaj zločin odgovorni oni koji su držali te horde i koji su ih naoružali, a nisu mogli da ih drže pod kontrolom.

„Prvi su zapucali ti koji su bili naoružani. Da li su to ‚zelene beretke‘  ili ‚patriotska liga,‘ ili kako su se već oni zvali, ne znam, ali znam da nisu bili pripadnici MUP-a, kao jedine regularne vojno-policijske formacije“, rekao je Čegar.

On je naglasio da onaj ko treba da zna jako dobro zna ko je počinio taj zločin, i izrazio uverenje da istraga o Dobrovoljačkoj nikada neće biti pokrenuta zato što nekome nije stalo da se to reši.

„Da je stalo, to bi se već davno rešilo“, dodao je on.

Čegar tvrdi da je u Dobrovoljačkoj ubijeno šest ljudi i da bi pokolj bio stravičan i bilo bi mnogo više mrtvih da nije bilo njega.

Vesti: Dobrovoljačka, zoran cegar, specijalna jedinica

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: