Молба за очување људског рода:

Молба за очување људског рода:
—– Forwarded Message —–
From: Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore <donotreply@wordpress.com>
To: lyubomir_gruyitch@yahoo.com
Sent: Tuesday, March 20, 2012 11:14 AM
Subject: [Neuer Artikel] Британију насељавају бесполна бића

Neuer Artikel auf Dobro dosli na Internet prezentaciju srpske dijaspore

Британију насељавају бесполна бића

by dijaspora

Британију насељавају бесполна бића

20.03.2012. –
За три године у званичним документима на територији Велике Британије биће забрањено коришћење одређења муж и жена. То је повезано са тим што ће у Уједињеном Краљевству ступити на снагу закон о браковима између особа истог пола, у којима, као што се зна, нема поделе супруга према полном принципу, саопштава Би-би-си. Широка јавност и црква су збуњени.
Грађанска активност британске геј-заједнице довела је до озбиљног раскола читавог преосталог друштва. Англиканску цркву, која је изразила неслагање са иницијативама бораца за права гејева, одмах су општужили за хомофобију. Главни англикански свештеник архиепископ Кентерберијски Роуен Вилијамс објавио је да одлази са своје дужности. По мишљењу експерата, у мотивима за ову оставку важну улогу су одиграле дискусије унутар конфесије о толерантности према хомосексуализму и браковима особа истог пола. Према подацима социолошког анкетирања које је спровео недељник Санди Телеграф, 36% Британаца залаже се против оваквих бракова. За подршку геј-супружништва изјаснило се 45% анкетираних и 19% остало је неопредељено.
При томе 75% анкетираних сматрају да треба сачекати са легализацијом нетрадиционалних брачних савеза бар неколико година.
Између осталог, у поређењу са осталом Европом, Британија не демонстрира ништа принципијелно ново. Равноправни бракови између особа истог пола већ су озакоњени у Холандији, Белгији, чак у католичкој Шпанији. У Данској ове године треба да буде усвојен закон о венчању гејева у цркви, церемоније ће се одржавати у црквама званичне конфесије краљевства – лутеранској Цркви Данског народа. Такво проширено тумачење традиционалних брачних савеза могуће је зато што Европа већ одавно иде путем одустајања од својих хришћанских корена, рекао је у интервјуу за Глас Русије генерални директор Центра за политичку коњуктуру Сергеј Михејев:
Посебно после Другог светског рата овај процес је стекао тотални карактер. Што је истовремено изазвало и талас окултизма, и талас привржености разним екзотичним учењима, и атеизам као мејн стрим, и ново паганство, и остало. Нова телесност, хиперсексуалност је постала фактички окосница западне масовне културе. Разлгање протестантских цркава, легализација хомосексуализма, хомосексуалних бракова и чак хомосексуалног свештенства, то је управо наставак одавно покренутог процеса дехристијанизације који се активн оподржава. Религиозно осећање у Европи заменила је демократија, која је почела да стиче очигледне црте религиозног клута.
По мишљењу експерата, у перспективи Европи прети потпуни губитак идентитета, пошто у основи њеног савременог културног развоја лежи управо апсолутна толеранција према свим врстама духовних и моралних метаморфоза.
Извор: Голос России, фото: © Flickr.com/by MrJava/сс-by-nc-sa 3.0
dijaspora | März 20, 2012 at 11:13 am | Kategorien: AKTUELNO, Srpske Novine, Srpstvo, Vesti | URL: http://wp.me/p7tTl-5BI
Unsubscribe or change your email settings at Manage Subscriptions.
Danke, dass Du mit WordPress.com arbeitest!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: