Postoji li „Bog“?

Postoji li „Bog“?
Odgovor je, „Da“-to dokazuje postojanje kosmosa i sveta kao i fenomen radjanja uvek iznova. Bog ili stvaraoc sveta sigurno postoji ali isto tako je sigurno da ne postoji u tom obliku, formi i načinu kako ga to ovozemalske religije i crkve predstavljaju. Postoji za one koji idu u korak sa Božijim blagodetima, dostignuća u nauci su najveća Božija blagodet.
Dali se treba moliti Bogu?
Odgovor je, „da“ ali ne radi Boga da nas usluša već radi nas samih da bi se preispitali koliko živimo i delujemo po božjoj volji kako bi Bogom date božanstvene dari bile u ravnoteži sa sobom i nesmetanim razvojem rastom i životnim previranjem.
Kako konkretno izgleda Bog, je nama ne poznato.
Ono što nam je poznato to su dobar deo njegovih vidljivih i ne vidljivih dela kao i postojanje ne pojmljive sile sačinjene na trojstvu tri fenomena odnosno tri vrste naboja. Pozitivne i negativne sile u pokretu i ravnoteže koja održava tu na izgled statičnu celinu. Dodje li tu do poremećaja dolazi i do raspada celine.
Iz toga se da zaključiti da je božija volja zasnovana na uravnoteženosti pozitivnog i negativnog u procesu rasta i razvoja kao celine bezbrojnih vrsta i formi sa posebnim specifičnostima sa fenomenom usavršavanja u toku svog postojanja putem preobražavanja učeći iz preživelog iskustva.
Neke vrste se usavršavaju, prilagodjavajući svoju boju okolini u kojoj živi.
Neke su nadarene da umeju leteti druge u vodi plivati dok je čovek nadaren Božijom voljom da ume kao niti jedna vrsta na svetu sve i svašta manipulisati pa ne baš uvek i u interesu sebe i svoje okoline već u interesu eksperimenta da bi se učilo iz novih iskustava. Pri tome može se desiti da se poremeti ravnoteža trojstva a stim i ugrozi božiji blagoslov, Božja volja da se uči iz razvija, porast i svakidašnjeg iskustva. Taj božanstveni fenomen ili bolje rečeno, je Božja volja koji nas vodi neprekidnim porastom novim saznanjima.
Početni nivo ljudskih saznanja je bio na niskom stepenu. Kroz božanstveni fenomen rasudjivanja došao je na osnovi praktičnog i duševnog iskustva do saznanja da je zemlja više kugla nego ploča. Slični procesi saznanja su se odvijali i na duševnom nivou. Da spomenem samo spaljivanje veštica i inkviziciju, ljubljenje ikona koje su bilo žarište prenošenja tuberkoloznih bakterija. Nešto iz komotnosti nešto iz želje za vlašću putem religije, crkvama pa i sveštenicima nije je bilo poželjno da se ide u korak sa savremenim saznanjima i ako su proizišla iz božije volje da se čovek usavršava uz Božju blagoslov-da nije tako ostali bi na nivou pra čoveka. Saznanje čovečanstva koračalo je dalje po zakonitostima Božije volje dok se sveštenici uljuljavaju u svoje fotelje ne želeći išta da promene i krenu u koracima božijih dari i blagoslovenosti što dovodi do gubljenja duševne i telesne ravnoteže a stim dolazi i do kriza religija, crkvi, država a stim i do ratova. Dolazi do osnivanja novih grana koje bi išle u korak sa razvojem čoveka. Nastaje psihologija kao nauka i to samo zbog propusta crve i religije da ide u korak sa Božijim blagoslovom razvoja nauke i čoveka!
Crkve bi morale ponovo postati mesto vrhunskih saznanja kroz preispitivanja sebe u tišini Božijih blagodeti kako bi se izvršila potrebna korektura i održala životna ravnoteža u svakidašnjem delovanju u okviru Božije volje u smislu napredka i održavanja trojstva, uočavanja svojih greški kako bi se sprečilo da se ponove a i uticalo na bolje sutra.
Crkva je prozvana da ispoštuje božiju volju i krene u korak savremenih saznanja kako bi čovek a i društvo u kojem živimo bilo zdravije a crkva većinskim brojem sveta poštovanija i priznatija! Silom se ne mogu rešiti problemi na duže staze već samo dubokim ubedjenjem i verovanjem a to se može postići samo ukoliko je religija u skladu sa savremenom naukom. Pozivam crkvu da se unapredi kako bi bila u skladu sa naukom koja je stvorena Božijom voljom koja je božija blagodet.
DN

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: