Srbija=Inkvizicija=Divlji Zapad

Srbija=Inkvizicija=Divlji Zapad

Vasington, 09.03.2012.

Mo¾e se nekome uciniti da je gornji naslov prejak i netacan. Ali, evo argumenata koji to potvrdjuju.

Ja sam svojim sinovima kupio kombi Mercedes Vito da bi mogli da rade (to je bilo pre obecanih 1000 eura i 200.000 novih radnih mesta). Taj kombi je neko drugi legalno  uvezao i registrovao ali – sa brojem sasije koji je falsifikovan! Dakle, uz saglasnost drzave Srbije! Vise od cetiri godine ja pokusavam da nam taj kombi vrate. Medjutim, Carina (citaj – Inkvizicija) donosi Solomonsko resenje da je moj mladji sin promenio broj sasije iako su svesni da on sa time nema blage veze, jer je kombi na ime starijeg sina, koji vec nekoliko godina zivi i radi u Americi, kao i jer su i sami svesni da je u saobracajnoj dozvoli vec upisan pogresan broj sasije??? Evo tog pisma na koje ne ocekujem odgovor, bar ne pozitivan. Vidimo se u Briselu!

Otvoreno pismo ministrima

Mirku Cvetkovicu,

Diani Dragutinovic

Republickom Ombudsmanu Sasi Jankovicu

Direktoru Uprave Carina Predragu Petronijevicu

 

Postovani,

Vasngton, 08.03.2012.

obracam Vam se veoma uznemiren i ojadjen ponasanjem neodgovornih osoba u Carinarnici Beograd i srpskom pravosudju. Te osobe su, bez ikakvih dokaza i zdrave logike, optuzili mog mladjeg sina za nesto sa sime on nema ama ba¹ nikakve veze!!!

Od Vas licno ocekujem, da po sluzbenoj duznosti, proverite sve moje navode! Na taj nacin cete, bez problema, shvatiti da je greska nacinjena od strane neodgovornih i nepostenih sluzbenika drzavnih organa, i da se kasnije multiplikovala tako sto su vise instance bez provere prihvatale dobijene „cinjenice“.

Predmet spora je kombi Mercedes Vito koji je uvezen sa prepravljenim broje sasije (propust Carine) i sa tim falsifikovanim brojem registrovan u Srbiji (propust Policije)!!!

Taj kombi, kupio je moj stariji sin Danilo Bajagic!

Dokazi:

–       Ugovor o kupoprodaji.

–       Saobracajna dozvola

       Zvanièna potvrda Mercedesa!!!

 

Svi ovi dokazi se nalaze u mom posedu i sve sam prezentirao Carini i Sudu!!!

Kad smo hteli da prodamo taj kombi, ne znajuc tada za gornje cinjenice, potencijalni kupac hteo je da kupi neke delove kako bi otklonio vidljive nedostatke. S tim ciljem dao sam mu saobraæajnu dozvolu i on je otisao u servis Mercedesa u Novom Beogradu, gde su mu rekli da taj broj sasije NE POSTOJI.

 

Posto je Danilo bio van zemlje, a ja na poslu, zamolio sam mladjeg sina, Vukasina, da s kupcem ode u MUP u 29. Novembra i vidi o cemu se radi. Ovde treba napomenuti da je kombi vec jednom bio na expertizi u MUP-u Cukarica, gde su, posle nesavesnog pregleda pismeno potvrdili da je kombi u redu (samo su videli da se poklapaju brojevi na sasiji i u saobracanoj dozvoli, a nisu se obratili Mercedesu, kao sto nije uèinila ni Carina prilikom uvoza vozila u zemlju i kasnije u istra¾nom postupku, a to im je bila obaveza). Umesto Vukasina kombi je mogao da u MUP odveze bilo ko… Tada bi taj bio optu¾en umesto Vukasina!!!

Kombi je zadrzan, s pravom, jer je osoba koja je ovoga puta kontrolisala broj sasije bila savesna i uvidela, mada jako tesko, da je u pitanju prepravljen broj. Kombi je predat Carini na dalji postupak.

I, tada, Slobodan Tomic, Mirjana Otaseviæ i gdja. Prascevic, “prepametni strucnjaci” u Carini, resavaju problem tako sto napamet zakljucuju:

III Bajagic Vere Vukasin, rodjen 09.08.1984. u Smederevu (??? – Vukasin je rodjen u Beogradu!!!),

Odgovoran je

¹to je neutvrdjenog dana krajem 2007. ili pocetkom 2008. Godine (?), kupio od NN lica (?) sasiju sa brojem VSA63819413436404 za putnicko motorno vozilo marke „MERCEDES VITO 108 CDI(L)” (kombi je kupio Danilo, a ¹asiju su izmislili u Carini), iako je mogo znati da ista predstavlja predmet prekrsaja iz èl. 334 stav 1 taèka 1 CZ (na osnovu cega je bilo ko to mogao znati?), i na sasiji uklonio originalni broj a potom ukucao novi neoriginalni broj FIN VSA63819413436424 i na taj nacin prilagodio vozilo saobracajnj dozvoli ser. Br.  CP05407804 koja je glasila na ime Kostic Gorana… ?????!!!!! 

 

Napisati ovoliko gresaka, lazi, gluposti i nelogicnosti u samo jednoj recenici – prava je umetnost! Dakle, Vukasin Bajagic neutvrdjenog dana, na neutvrdjenom graniènom prelazu od NN lica kupuje originalnu sasiju za vozilo koje vozi dve godine, taj broj menja u neoriginalni broj kako bi ga prilagodio saobraæajnoj dozvoli u kojoj se taj neoriginalni broj nalazi od samog izdavanja saobracajne dozvole!!!!!????? Ljudskoj gluposti nema kraja!!!

Kako je moguce da iole intelegentna osoba moze ovako ne¹to da napise!? Kako je moguce da takve osobe rade u vaznoj drzavnoj ustanovi!? Pa, ako „pametnjakovici“ znaju da je u saobracajnoj dozvoli vec neoriginalni broj, zasto bi tada bilo ko uvozio neku novu sasiju i nju prilagodjavao tom neoriginalnom broju???!!!

 

  1. Komisija prekida postupak protiv Gavrilovica (osoba koja je uvezla kombi, iako navodi da je osnovana sumnja da je on izvrsio prekrsaj… tj. zajedno s NN licem uvezao vozilo u Srbiju) a Vukasina Bajagica kaznjava novcanom kaznom od 60.000 dinara uz pretnju zatvorom!
  2. Nastavak gluposti sledi – sada Vukasin mora da otkupi vozilo (svoga brata Danila) za 386.000,00 dinara!

Tako je odlucila Inkvizicija u Srbiji!

Na takav nacin mogli su da optuze Vukasina (ili mene, ili bilo koga ko im  padne na pamet) da je kriv za poèetak II Svetskog rata, da je izvrsio atentat na Kenedija…

Ali, jos nije kraj ovoj tragikomediji! Vukasin se zali na ovu odluku. Visi Preksajni oni sud odbija tu zalbu ne proveravajuci ocigledne dokaze, i Odluka Carine postaje izvrsna.

Na sve ove lakrdije advokat Vukasina Bajagica se obraæa Republickom javnom tuziocu:

PREDLOG

RADI PODNOSENJA ZAHTEVA ZA ZASTITU ZAKONITOSTI PROTIV PRAVNOSNAZNIH ODLUKA

Resenja Ministarstva finansija- Uprave Carina P-1078/08 od 08.06.2009.g

potvrdjenog presudom

12-Prz broj. 23390/10 Viseg Prekrsajnog suda u Beogradu od 25.10.2010. g.

 

Na to reaguje Dr¾avni tu¾iac koji predlaze da se izvrsenje obustavi i da se predmet vrati prvostepenom organu, Carini!

I pored toga na Vukasina se vrsi pritisak da uplati „reket“ koji je odredila Carina!

Iz ovog kratkog opisa jasno je da Carina pokusava da sakrije svoje i greske MUP-a i pripise ih jednom mladom coveku, odlicnom studentu, nikad kaznjavanom, koji blage veze nema sa ovim predmetom! Sva ova igra traje vise od cetiri godine! Od ovoga normalan covek samo moze da poludi!

Znajuci da je moj sin Vukasin potpuno nevin ja sam spreman da pokusam da ga zastitim od ove samovolje pojedinaca! Spreman sam da idem ni sam ne znam dokle!!! Kako sam izgubio poverenje u na¹e pravosudje moracu sam ne¹to da preduzmem. Ovo moje obracanje Vama je poslednji poku¹aj da se ocigledna greska ispravi! Ako ni direktor Uprave Carina, Ministri  Finansija i Pravosudja ne budu nista uèinili da se ova sramota za Srbiju sto pre ne ispravi, smatraú ih saucesnicima i obraticu se EU, Medjunarodnom sudu u Strazburu, strajkovaæu gladju ispred Vlade… !

Na kraju, ako izgubim ivce,  moracu da uzmem pravdu u svoje ruke, iako sam sada svestan da bi i to bila glupost. Jedna glupost radja druge!

Pismo upuceno:

Republickom Ombudsmanu Sasi Jankovicu

Direktoru Uprave Carina Predragu Petronijevicu

Ministru Finansija Mirku Cvetkovicu

Ministru Pravosudja Diani Dragutinovic

 

http://www.upravacarina.rs/cyr/Kontakt/Stranice/PisiteNam.aspx

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: