Медијски рат протов Двери9.3.2012. u 09:56

Медијски рат протов Двери9.3.2012. u 09:56

Насловна > Наслови, Србија> Медијски рат протов Двери

Све већи број медија и квази-патриотских организација се укључује у медијски рат против организације „Двери – Покрет за живот Србије“. До скоро су медији игнорисали Двери, а лажне патриоте избегавале да причају о великом успону и расту популарности ове организације, а сада се кренуло у отворени рат.

Разна истраживања, укључујући она на Фејсбуку, показују да на следећим изборима Двери могу да освоје око 18% гласова, са тенденцијом раста, јер се све већи број грађана свакога дана упознаје са радом ове организације кроз герилску кампању коју Двери спроводе од града до града. У исто време скоро сви медији ћуте, када су Двери у питању, односно игноришу активности једне од најутицајнијих опција на политичкој сцени Србије.

Владимир Ђукановић и Александар Вучић

Однедавно, ситуација се заоштрава јер су медији из стања игнорисања, прешли у стање отвореног рата против ове организације. Најпознатији у тој хајки против Двери је Владимир Ђукановић, експонент Александра Вучића, који преко радија Фокус и ТВ Свет Плус, шири невероватне лажи без могућности да се чује друга страна, иако су представници Двери тражили од господина Ђукановића да демантују неистине које је изнео.

Недавно је још један „патриота“ осуо паљбу против Двери у емисији Владимира Ђукановића. Као што је страни фактор успео да разбије Српску радикалну странку, тако је разбијена организација „1389″, тврде оснивачи ове организације. Организацију „1389″ основао је Радојко Љубичић, а онда је страни фактор основао „СНП 1389″ на челу са Мишом Вацићем, тврде из организације „1389″.

Господин Миша Вацић је недавно гостовао на ТВ Свет Плус у емисији коју води Владимир Ђукановић и поновио по ко зна који пут неистину да „Демократска странка и Драган Ђилас финансирају Двери“. Велики део јавности је био шокиран оваквим изјавама Мише Вацића јер су га до тада посматрали у другом светлу. Оптужбе из организације „1389″ на рачун Вацића сада очигледно изгледају много јасније и оправданије.

У кампању против Двери укључио се сада још један пучистички лист – двевне новине „Прес“ које су настале разбијањем дневног листа „Курир“. „Прес“ је недавно објавио текст у којем износи дезинформације о раду „Двери“, а „Двери“ су одмах објавиле демант, који вероватно неће бити објављен у „Прес“-у иако би по закону то морали да учине. Преносимо текст демантија „Двери“ у целини:

Покрет Двери демантује део текста који је објавио лист „Прес“, од 8. марта 2012. године, на 2. и 3. страници, под насловом „Чавошки и Шошкић воде Двери“.

Први разлог демантија је управо овакав наслов који представља неистину.

У кратком телефонском разговору, на питање новинара ко од јавних личности подржава Двери, Бранимир Нешић је навео неколико имена истакнутих интелектуалаца, уметника и спортиста које су до сада јавно изразизили своју подршку Дверима (проф. др Јасмина Вујић, проф.др Коста Чавошки, проф. др Смиља Аврамов, проф. др Мило Ломпар, проф. др Мила Алечковић, Добрица Ерић, Милутин Шошкић, проф.др Љубомир Протић, проф. др Александар Липковски). Изражавање подршке свакако не значи да они „воде“ Двери, као што је насловом нетачно инсинуирано.

Исто важи и за део текста где је Нешићев одговор на питање „ко подржава Двери“, новинар Б. Б. погрешно интерпретирао да ће наведене личности бити „у врху изборне листе Двери“.

Ценећи подршку свих поменутих личности, а у циљу истине и поштовања новинарске етике, захтевамо да без накнаде, а у смислу члана 47. Закона о јавном информисању (Службени гласник РС број 43/03; 61/05; 71/09) објавите наведени деманти.

0diggsdigg

Остале вестиназад на насловну страну

У Ватикану се пере новац!

У Ватикану се пере новац!

Реч је о закључку извештаја о међународној стратегији контроле наркотика за 2012. годину коју је израдио амерички Стејт департмент ВАШИНГТОН – У Ватикану се можда пере новац, закључак је извештаја о међународној стратегији за контролу наркотика за 2012. годину коју је израдио амерички Стејт департмент! Ватикан се први пут појавио на листи земаља друге категорије

Влада за непуне четири године задужила Србију за 8 милијарди евра

Влада за непуне четири године задужила Србију за 8 милијарди евра

Због тога ћемо, уместо да добијемо обећаних 1.000 евра од акција јавних предузећа, после одласка ове владе бити сиромашнији за око 1.200 евра. Све одлуке о узимању кредита и давању кредитних гаранција капом и шаком прошле су кроз Скупштину, која је у овом сазиву чак 81 пут гласала за нова задужења, а данас би то

Вучић прославио 8. март

Вучић прославио 8. март

Александар Вучић се бацио на поезију! Заменик лидера СНС-а спремио је женама за 8. март на поклон збирку са најлепшим љубавним песама. Ако сте помислили да је напредњак ове стихове сам спевао у паузи бављења политиком, варате се… Вучић је у ствари сабрао своје омиљене љубавне стихове српских песника у књижицу под називом „Песма жени“,

На северу Црне Горе велики протести против пљачкашког режима

На северу Црне Горе велики протести против пљачкашког режима

Више хиљада људи протестовало је јуче испред зграде тужилаштва у Бијелом Пољу, поручивши да је власт опљачкала сјеверну регију, а од радника направила сиротињу која се коначно дигла на ноге да се избори за бољу будућност. Организатори скупа поручили су да траже да тужилаштво испита све приватизације на сиромашном сјеверу, и покрене кривичне поступке против

Срби позвани на бојкот косовских докумената

Срби позвани на бојкот косовских докумената

Председници општина на северу Косова и начелник косовскомитровачког Округа позвали су грађане да од косовских власти не узимају регистарске таблице за возила и лична документа. Они су у емисији Телевизије Мост из Звечана рекли да није довољно то што су се грађани „готово стопроцентно“ на недавном референдуму изјаснили против косовских институција, већ је неопходно да

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: