САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОТКРИВАЊА ЗАВЕРЕ У МИНИСТАРСТВУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ПРОТИВ ЖИВОТА И ЗДРАВЉА ГРАЂАНА НОВОГ САДА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОТКРИВАЊА ЗАВЕРЕ У МИНИСТАРСТВУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ПРОТИВ ЖИВОТА И ЗДРАВЉА ГРАЂАНА НОВОГ САДА

На основу доступних докумената до које је дошла институција Еко-правне заштите Еколошког покрета, недвосмислено је откривена завера у Министарству животне средине и просторног планирања са циљем даљег омогућавања тровања грађана Новог Сада које траје од 2006. године.

На иницијативу дипломатских представника Немачке у Београду, према расположивој документацији, у Министарству заштите животне средине одржан је састанак  25.09.2009. године на коме су учествовали су представници извозника опасног хемијског отпада из Немачке, потпредседникFlintGroup dr.Uwe Stebani и комерцијални директор за Источну Европу исте фирме г. Klein Friedrich,руководилац Привредног одељења Немачкеамбасаде у Београду г. Hertle, директор Немачке Привредне коморе у Београду г. Schmidt и његова заменица     г-ђа Веселиновић, представници Министарства заштите животне средине г-ђа Рађеновић, руководилац Одељења хемикалија, г.Aлександар Цветковић Републички инспектор за надзор над повереним пословима и г. Станко Крстин,илегални увозник опасног хемијског отпада у Србију и власник и директор хемијског погона у првој стамбеној зони Новог Сада, на законом забрањеној локацији.

Циљ састанка учесника завере је био да се омогући неометан наставак илегалног рада хемијског погона у првој стамбеној зони Новог Сада који трује грађане опасним хемијским једињењима од 2006. године на законом забрањеној локацији и скидање ознаке ,,отров” са декларације при илегалном увозу отрова.

Састанак је трајао од 11.00-13.30 часова.

Закључци завереника су реализовани преко републичке и градске инспекције за заштиту животне средине. Поднете пријаве против загађивача су одбачене, већ покренути судски и инспекцијски поступци су обустављени или одбачени, а загађивач је наставио да и даље трује грађане Новог Сада.

Због корумпирања државних органа и нарушавања правног поретка Србије упућен је захтев канцеларки Савезне Републике Немачке г-ђи Ангели Меркел за опозив г. Волфрама Маса, амбасадора Немачке у Београду, а против одговорних лица Републике Србије биће поднете кривичне пријаве Специјалном тужилаштву за организовани криминал.

Директор

Никола Алексић, с.р.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: