ROSU LISICAMA VEZALI DETE

DOM ZDRAVLJA GRAČANICA: ROSU LISICAMA VEZALI DETE

(20) Send to friend Print Subota, 25. Februar, 2012.| Autor: Agencija BETA

Možemo samo da pretpostavimo kakve će psihičke traume imati šestogodišnje dete zbog ovakve neljudskosti i bezdušnosti, navodi se u saopštenju Kolegijuma Doma zdravlja u Gračanici

GRAČANICA – Dom zdravlja u Gračanici saopštio je da su kosovski Rosu specijalci jutros u 5 sati stavili lisice šestogodišnjem detetu i prebili sedmoricu Srba od kojih je najteže povređen starac S.Ž.

„Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu šestogodišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost u istoriji moderne Evrope. Možemo samo da pretpostavimo kakve će psihičke traume imati dete zbog ovakve neljudskosti i bezdušnosti“, navodi se u saopštenju Kolegijuma Doma zdravlja u Gračanici.
U saopštenju se navodi da je starac S.Ž. prebačen kolima hitne pomoći u Gračanicu, gde mu je pružena urgentna medicinska pomoć.
„Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici najoštrije osuđuje brutalnost akcije policije Vlade Kosova i apeluje na sve humane ljude da zaustave maltretiranje dece, staraca i ljudi samo zato što su pripadnici drugih etničkih zajednica“, navodi se u saopštenju.
Dom zdravlja je naveo da je specijalna policija Kosova Rosu jutros izvršila brutalni i neprimereni pohod na Srbe iz Kosovskog pomoravlja, ali nije navedeno da li je taj događaj povezan sa jutrošnjim hapšenjem šestorice Srba.
Jedinica Rosu uhapsila je jutros četvoricu radnika MUP-a Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice osumnjičenih za „napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti“. Izvor blizak kosovskoj policiji rekao je da su uhapšeni osumnjičeni da su u regionu Gnjilana izdavali dokumenta Srbije.

Vesti: kosovo, GRAČANICA, dete, lisice, rosu

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: