NV KiM poziva sve opštine na KiM da organizuju referendum

NV KiM poziva sve opštine na KiM da organizuju referendum

Izvor: KIM | komentara: 0
SNV KiM poziva sve opštine sa Kosova i Metohije koje deluju u okviru institucija Republike Srbije da organizuju referendum ili omoguće izjašnjavanje Srba po pitanju nasilnog nametanja institucija t.z. Republike Kosovo.
U saopštenju SNV KiM dostavljenom KIM radiju navodi se da “ukidanjem svih institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i nametanje institucije t. z. Republike Kosovo Srbima u Pokrajini, ima za cilj da se potpuno onemogući institucionalna zaštita Srba i na taj način izvrši konačno etničko čišćenje Srba sa ciljem zaokruživanja kosovske Nezavisnosti”.Veće poziva sve institucije Republike Srbije a naročito one koje deluju na Kosovu i Metohiji da podrže i daju svoj pun doprinos u organizaciji referenduma i pomognu u organizaciji i sprovođenju odgovarajućeg načina izjašnjavanja Srba po pitanju nasilnog nametanja institucija t.z. Republike Kosovo.

“U slučaju da neke od opština sa Kosova i Metohije ne organizuju ili nisu u mogućnosti da organizuju referendum ili izjašnjavanje po ovom pitanju u svojim opštinama, pozivamo sve Srbe iz tih opština da učestvuju na referendum ili izjašnjavanje u najbližoj opštini gde se referendum ili izjašnjavanje organizuje. Po istom principu pozivamo i da svi Srbi koji su rođeni na Kosovu i Metohiji uzmu učešće na prestojećem referendumu i izjašnjavanju bez obzira da li se nalaze u domovini ili dijaspori”, piše u saopštenju SNV-a.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: