Trovanje: Dorić: Anđelinin otac u školi Alojzija Stepinca

 Trovanje: Dorić: Anđelinin otac u školi Alojzija Stepinca
Dorić: Anđelinin otac u školi Alojzija Stepinca
Marko LOPUŠINA | 21. januar 2012. 21:00 |
Američki novinar srpskog porekla Vilijam Dorić kaže da se po Holivudu priča da je “U zemlji krvi i meda” finansiran iz Saudijske Arabije, a da je Anđelina odabrana zbog svojih političkih stavova. Džon Vojt ključ antisrpske kampanje
 Vilijam Dorić
Vilijam Dorić
AMERIČKI film “U zemlji krvi i meda” režiserke Anđeline Džoli, koja je u srpskim medijima obožavana kao lepotica i glumica, kroz priču o ljubavi Srbina i Bošnjakinje ponovio je notorne laži o Srbima. Prvi je na to ukazao novinar i izdavač Vilijam Dorić, iz Los Anđelesa, koji je javno reagovao čim je video film. Za “Novosti” kaže:
– Anđelina Džoli bi možda volela da se misli da je film umetnički, ali, u suštini, ovo delo je čista antisrpska propaganda. Režiserka publici šalje poruku da su Srbi totalno ludi, divlje zveri, a muslimani nevine žrtve. Na kraju špice ispisala je i “podatke” o muslimanskim žrtvama i “50.000 silovanih žena”…
Srpska pravoslavna crkva je u filmu optužena za zlodela.
– Izašao sam iz sale alarmiran time da je reč Srbin ponovo upotrebljena kao sinonim za zlo. Morbidna ljubavna priča završava se tako što Danijel ubija Ajlu pucajući joj u glavu, pa pada na kolena i viče: “Ja sam ratni zločinac!” Film Anđeline Džoli pokušaj je kinematografskog genocida.
MALA ZARADA – DŽOLIJEVA je potrošila 13 miliona dolara za ovaj film, a on joj donosi malu zaradu. Jedan bioskop ga je u Los Anđelesu skinuo sa repertoara posle samo tri prikazivanja, što je ogroman neuspeh – kaže Vilijam Dorić.
Dorić tvrdi da se po Holivudu priča da je film finansiran novcem iz Saudijske Arabije. I da je Anđelina Džoli odabrana kao scenarista i režiser zbog svojih političkih stavova.
– Ona nije neuka. Bliska je vašingtonskim političarima – kaže Vilijam Dorić. – A njen otac, holivudski glumac Džon Vojt, pohađao je Stepinčevu srednju školu u Njujorku. Izgrađena je 1950. godine i dobila je ime po hrvatskom katoličkom svešteniku osuđenom za zločine nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu. To da je Džon Vojt praktično đak Alojzija Stepinca možda je ključ antisrpske kampanje Anđeline Džoli – rekao nam je Vilijam Dorić, kome su ustaše ubile 17 rođaka u crkvi u Vojnici.
Kako tvrdi Dorić, od pet holivudskih filmova posvećenih Srbima kao zločincima, samo je “Iza neprijateljskih linija” zaradio novac. Pitamo Dorića kakva je sudbina takvih dela u SAD.
– Filmski kritičari “Njujork tajmsa” su napisali da su ti filmovi “veliko razočarenje”. Sa toliko neuspelih filmova o ratu u bivšoj Jugoslaviji nijedan producent ne bi radio još jedan takav film, naročito posle promašaja Anđeline Džoli. U Holivudu se, međutim, priča da će Džon Travolta i De Niro raditi film o Srbiji. Znam da De Niro voli Srbiju i ne verujem da će uraditi film koji će nas uvrediti – uveren je Dorić.
DETE KRAJIŠNIKA

VILIJAM Dorić Todorović je rođen 1939. u Zapadnoj Virdžiniji, u porodici Todorović iz Krajine. Školovao se za novinara i rano počeo da piše. Kolumnista je poznatih američkih glasila i od 1985. vlasnik izdavačke kuće “GM buks”. Autor je šest knjiga, od kojih je poslednja foto-monografija o Srbiji na engleskom. Nosilac je Ordena Svetog Save.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: