Ђилас не верује анкетама – Komentar Dušana Nonkovića, urednika GD na tu temu:

Da je neko od banaka nešto ukrao, ne može se reći da se čulo ali se čulo da su banke i poneki političari ukrali od naroda! E pa zato bi morao neko ići u zatvor gospodine Djilase! A da se ja pitam bili bi medju prvima jer snosite odgovornost za ovu bedu u kojoj nam narod živi! Da podsetim, narod Srbije je najbogatiji narod u evropi po resursima računajući ih po glavi stanovnika a živi najmizernijim životnim standardom! Šezdesetih godina prošlog veka je Italija tražila u zakup Vojvodinu na sto godina sa obećanjem da će prehraniti šeszdeset miliona italijana i preko dvadeset miliona jugoslavena a Vi moj gospodine imate istu tu Vojvodinu plus bogatu Šumadiju i niste u stanju da prehranite onako kako to dolikuje čoveku samo osam miliona stanovnika Srbije. Eto samo to bi mi bilo dovoljno da Vas tamo, u vladi Srbije, sve potrpam u istražni zatvor!

DN-osnivač i urednik GD-https://dijaspora.wordpress.com

Ђилас не верује анкетама

06 фебруар 2012 Вести
Ел. пошта Штампа PDF

Градоначелник Београда и заменик председника Демократске странке Драган Ђилас изјавио је вечерас да очекује да ће та странка на предстојећим изборима победити на свим нивоима.

Истакавши да не верује истраживањима јавног мнења, Ђилас је рекао да у овом тренутку уопште не размишља о премијерској функцији и да је његова жеља да и убудуће буде градоначелник Београда.

Према његовим речима, функција градоначелника је привилегија јер то подразумева конкретан рад: од помоћи трудницама, па до градње мостова, што – како је истакао – њега испуњава веома великим емоцијама.

Ђилас је рекао и да не може да потврди, али ни да негира да ће ДС на изборе изаћи с конкретним кандидатом за премијера, као и да ће о томе одлучити партијски органи.

„Премијер није Бог, он је само први међу министрима“, казао је Ђилас у емисији Утисак недеље на ТВ Б92.

Демократска странка ће, према његовим речима, на изборе изаћи са својом политиком, а не са кандидатима за функције, додавши да би сви требало да се бавимо оним што смо досад урадили, а шта ћемо тек урадити.

Ђилас је рекао да мисли да је ДС дала велики допринос смиривању тензија у држави, али је признао и да је било одређених грешака.

„ДС у Београду води на градском, не и на републичком нивоу“

Истраживање јавног мњења које је наручио београдски одбор Демократске странке показује да би та партија победила на локалним изборима у главном граду, али би Београђани на републичком нивоу гласали за Српску напредну странку, изјавио је Ђилас.

„По том истраживању ми на градским изборима у Београду водимо, али према том истом истраживању грађани Београда би за републичку власт гласали већином за СНС. Мислим да је то прво истраживање које то показује. Што вам говори да нема тајни“, казао је Ђилас гостујући на телевизији Б92.

Ђилас, који је и заменик председника ДС, изразио је уверење да је добро обављао свој посао и да је протеких година много тога урађено, па због тога очекује да ће му грађани поново указати поверење.

„Ја сам у Београду сменио 12 до 15 људи, на републичком нивоу се то мање радило и мислим да је то њихова грешка и да због тога имамо ту разлику у Београду – колико имамо на градским изборима за ДС, а колико на републичким изборима“, казао је Ђилас.

„Изградња Мост преко Аде коштала је 140 милиона евра“
Упитан о цени моста на Ади, Ђилас је рекао да је само изградња моста са пилоном од 200 метара коштала око 140 милиона евра, а да ће приступне рампе коштати плус 20 милиона евра.

Он је, међутим, указао да је мост на Ади само почетак, те да тек предстоји изградња прилазних саобраћајница чија цена ће, према садашњим проценама износити 450 милиона евра, као и да то, како је рекао, није све.

Поводом оптужби представника Српске напредне странке који тврде да је цена изградње моста много виша, Ђилас је рекао да му је најжалије то што они на тај начин вређају и критикују академика Николу Хајдина који је „институција у Србији“ којој, како је казао, такве институције веома недостају.

Упитан да ли ће због новца потрошеног за изградњу моста на Ади, можда, неко отићи у затвор, Ђилас је одговорио да због градње моста на Ади нико неће ићи у затвор, да је за изградњу тог објекта потрошено колико су плаћене васпитачице у дечјим вртићима у протекле три године, као и да су изградњу моста финансирале две европске банке – Европска инвестициона банка и Европска банка за обнову и развој.

„Јесте ли чули да је некада неко украо од банака…“, запитао је Ђилас.

Извор: Танјуг

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: