Двери ће тражити забрану ЛДП-а!

Двери ће тражити забрану ЛДП-а!


Информативна служба Покрета Двери – ЗА живот Србије

После телевизијског дуела Јовановић – Додик створили су се услови да се пред Уставним судом покрене поступак за забрану ЛДП-а.

Београд, 01.02.2012

После ставова које је вођа ЛДП-а Чедомир Јовановић изнео у телевизијском дуелу између председника Републике Српске господина Милорада Додика и њега данас, Покрет Двери – За живот Србије  сматра да су испуњени услови да се пред Уставним судом Србије покрене поступак за забрану Либерално-демократске партије.

Медијски дуел између председника Додика и вође ЛДП-а Јовановића показао се као сусрет државника и издајника.

Председник Додик је показао да је државник који брани Републику Српску – једину српску државу створену у 20. веку и једину победу нашег народа која је сачувана у модерно доба. Насупрот томе, Јовановић је показао да је гласноговорник НАТО пакта и непријатељ наше државе и нашег народа. Јовановић је човек који је свој преокрет од светосавског студентског лидера до издајника прошао под снажним утицајем НАТО креатора.

Двери сматрају да је узимајући у обзир све изјаве и деловање челника ЛДП-а у последње време испуњен низ услова за покретање поступака за забрану те странке пред Уставним судом Србије.

Правни тим Двери ће размотрити испуњеност услова за забрану ЛДП-а по следећим основама:

  •        Ширење расне, верске и националне мржње (изјавама да су представници афричких народа „канибали“)
  •    Пропагирање тероризма и подршке тероризму (изјаве челника ЛДП-а којима подржавају покушај атентата на челнике Републике Српске  и СПЦ у Бањалуци)
  •    Нарушавање територијалног интегритета Републике Србије (изајвама да је територија под контролом Тачијевих терориста „независна држава Косово“, као и захтевом да се одустане од Резолуције ОУН бр. 1244)
  •     Нарушавање међународних уговорних обавеза Србије према Дејтонском споразуму (изјавама да Република Српска треба да престане да постоји као ентитет по Дејтонском споразуму)

Узимајући у обзир све елементе противуставног деловања Јовановића и ЛДП-а, Двери очекују да све странке Тадићевог режима прекину сарадњу са овом организацијом и раскину све коалиције које ЛДП држе на власти у Србији. У супротном, сматраћемо да су ставови ЛДП-а прећутни ставови Тадићевог режима и сагласно томе ћемо и своје деловање против тог режима прилагодити новонасталој ситуацији.

Двери се придружују захтеву да се Скупштина Србије званично огради од ставова Чедомира Јовановића и ЛДП-а, којима се Српска назива „геноцидном творевином“.

Информативна служба
Покрета Двери – ЗА живот Србије

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: