Спасојевић: Реакције на успехе српских спортиста

30 јануар 2012 Љубиша Спасојевић

Ел. пошта Штампа PDF

Рафаел Надал, Роже Федерер и Енди Мареј издали су заједничко саопштење у коме кажу да су веома забринути за будућност светског тениса. „Доминација Новака Ђоковића и успеси осталих српских тенисера имају један заједнички именитељ, а тај је да Власт у Србији нема никакве заслуге за њихове успехе. Да будемо јасни та власт никада није водила рачуна о њима, нити им је помагала било када и било како, већ су све што су постигли, постигли индивидуалним напорима, и уз помоћ најближих. С обзиром да се власт у Србији тако понаша према свим становницима Србије створени су услови да свет запљусне најезда српских тенисера, а да сви остали који се баве овим спортом буду у другом плану, дуги низ година.. Једину наду нам дају предстојећи парламентарни избори, као и избори за председника државе. Надамо се да ће резултати тих избора бити повољни по нас“.

Поводом најновијег успеха Новака Ђоковића Председник Тадић је упутио честитку Новаку Ђоковићу и самом себи. „Сваког јутра се будим гледајући слику Новака Ђоковића, која се налази одмах поред моје. Те слике показују како треба да изгледа Србија. Честитам нам у моје лично име и и у име свих осталих који нас обојицу подржавају. Само ме он, и то када буде у годинама Драгољуба Мићуновића, може наследити на овом одговорном месту.“, каже се у честитци.

Викиликс је објавио депеше из амбасада држава чланица Европске уније, као и САД из Београда којима су обавестили њихова министарства спољних послова да је им је председник Тадић одмах пошто је Новак Ђоковић освојио Отворено првенство Аустралије упутио извињење у његово лично име као и и у име власти у Србији. У извињењу се каже да се председник Тадић нада да овај најновији успех Новака Ђоковића није покварио шансе Србије у стицању статуса кандидата. Такође је обећао да ће Скупштина Србије донети закон којим ће се забранити тенис, а тенисерима Србије одузети држављанство. Замолио је само за мало стрпљења, пошто ће то моћи да обави тек после председничких избора,па је у том смислу затражио њихову подршку његовој поновној кандидатури.

Неке НВО су упутиле захтев да се сви спортови у Србији прогласе непожељним, те да Уставни суд донесе одлуку о затварању свих спортских организација, као и забрану о бављењу спортом како аматерским, тако и професионалним. Разлог је како су навели што успеси спортиста кваре имиџ Срба као највећих злочинаца у историји човечанства. У име тих НВО захтев је потписала Соња Бисерко председница Хелсиншког одбора за људска права, али не и српска права. У том захтеву су их подржали покрет „Преокрет“ и Ненад Чанак.

Бојан Пајтић је у име Војводине такође честитао Новаку Ђоковићу освајање Отвореног првенства Аустралије.                                                                                                                                   

Честитке је у име власти у Приштини упутио и Хашим Тачи. „Као што је свима познато Новак Ђоковић је његове прве тениске кораке направио на Копаонику, а то је одувек наша територија, те је и он држављанин наше републике Косово. Принцип који важи за манастире на Косову важи и за њега. У току су преговори са овлашћеним преговарачем власти у Србији Борком Стефановићем, који ће резултирати потврдом ове чињенице“, изјавио је Хашим Тачи.

Борко Стефановић је демантовао ову изјаву рекавши да постоје црвене линије које Србија никада неће прећи. „Као што је свима познато линије на тениском терену су беле боје и ми никада, никада, никада нећемо тражити да оне буду црвене“, изјавио је он тим поводом.


Форум >> Дискутујте са посетиоцима сајта и ауторима текстова.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: