ŠEŠELJ ĆE DANAS BITI OPERISAN NA SRCU!

Политика

Љајић: Шешељу ће данас уградити пејсмејкер

(Фото Ж. Јовановић)

ХАГ/БЕОГРАД  – Хашком оптуженику Војиславу Шешељу током дана биће уграђен пејсмејкер, рекао је агенцији Бета председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом Расим Љајић.

„Током дана из Србије ће, ако се Шешељ сагласи, у Хаг бити послата лекарска екипа која ће га такође прегледати и утврдити његово здравствено стање”, казао је Љајић.

Љајић је јуче разговарао у Хагу с представницима Хашког трибунала и указао да је неприхватљиво да оптужени Војислав Шешељ буде пребачен у болницу ван притворске јединице а да о томе не буду обавештене српске власти.

Љајић је Бети казао да је имао намеру да посети Шешеља и да је добио сагласност и Трибунала и холандских власти, али да сам Шешељ није хтео да прихвати ту посету.

„Та одлука није личне природе, није уперена према мени, већ је то његово принципијелно становиште да од доласка у Хаг не разговара с представницима власти, односно владе Србије”, рекао је Љајић.

Он је рекао да је обавеза Србије да сарађује и с тужилаштвом у Хагу и с одбранама оптужених и да је данас договорено да се успостави стална комуникација са секретаријатом Трибунала како би власти у Србији биле благовремено обавештене о промени здравственог стања или трансфера оптужених у болницу ван притворске јединице.

Бета
објављено: 12.01.2012.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: