Фериџ о српским колегама: Корумпирани клијенти ЕУ режима

Фериџ о српским колегама: Корумпирани клијенти ЕУ режима

15. 12. 2011 14:15 | Ало!
nigel v2 Фериџ о српским колегама: Корумпирани клијенти ЕУ режимаШта ви сви мислите, ко сте? Упитао је Фериџ европарламентарцe (Фото: Ало!)

Брисел – Најџел Фериџ, британски политичар и један од лидера Британске независне партије, а тренутно посланик у Европском парламенту, рекао је за српске политичаре који безусловно теже Европској унији да су „корумпирани клијенти ЕУ режима“. За ЕУ Фериџ каже да је малигна, луда, диктаторска творевина за коју би волео да се распадне.

Најџел Фериџ је права ноћна мора председника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза и председника Европског савета Ван Ромпеја. Његова главна мисија је укидање Европске уније. У интервјуу за „Ало!“ он је рекао да се нада да ће се ЕУ распасти као и Југославија, али без рата.

Највећи губитник распада ЕУ биле би владе држава чланица и држава које желе да уђу, каже Најџел и додаје да ће лоше проћи сви они који су заговарали ЕУ: партије, медији, институције, а посебно огромна администрација и бирократија у Бриселу.

Он сматра да је ЕУ „нефлексибилан, диктаторски, у најбољем случају обмањујући или у најгорем случају малигни и луди експеримент“ коме Србија не би тебало да се прикључи, као ни било која нормална држава.

Политику Србије која се заснива на на принципу „и Косово и ЕУ“ Фериџ је прокоментарисао кроз басну о псу и коски.

– Прича о Косовау и политика ваших владајућих партија о тој теми ме подесћа на ону басну о псу који држи кост у устима и кад види своју рефлексију у реци, отвара чељуст и испушта кост како би зграбио њену рефлексију у реци. Тако губи своју кост у намери да ухвати другу, која не постоји. Тако ће и ваша влада посрнути у намери да врати Косово, а у ствари ће изгубити саму Србију, сликовито је појаснио британски политичар.

Најџел Фериџ је у недавној изјави за руске медије рекао да су политичари у Србији екстремно заинтересовани да уведу Србију у ЕУ зато што ће у том случају постати мултимилионери.

„Европска унија има превише туђег и свачијег новца који користи како би куповала лојалност политичара, цивилних институција и медија, чак и у најбогатијим земљама. Резултати су искривљени избори и корумпирани референдуми у свим земљама чланицама ЕУ. За ваше политичаре је изузетно атрактивно да Србију уведу у ЕУ и тако постану мултимилионери. Ипак, поставља се питање колико је то атрактивно за српски народ“, образложио је Фериџ свој став.

Каже да није имао прилику да сретне ни једног политичара из Србије, али да му није ни жао, јер како каже „сви они који из Србије долазе у Брисел већ су корумпирани клијенти режима ЕУ. Ми нисмо заинтересовани за њих и они нису заинтересовани за нас“.

Блер нас је обмануо!

О учешћу Велике Британије у бомбардовању 1999. године Најџел Фериџ каже да је Блер све обмануо да је у питању „хуманитарна интервеницје“.

„Блер је тада тврдио да је напад на Србију ‘хуманитарна интервенција’, што очигледно није био случај. Ја сад постављам питање – па шта је онда то било? Истина је да су Американци тада асистирали и помагали ОВК да доведе хиљаде Ал Каидиних муџахедина и бораца из Авганистана на Косово. Када је Косово ухваћено у канџу ОВК и терориста, драгоцена рудна и минерална богатсва Косова продата су јефтино и за мале паре Џорџу Соросу. Тадашња америчка и ЕУ администрација само су желеле да униште Србију како би у будућности пала у замку евроинтеграција и чланства у ЕУ“, тврди Фериџ.

Шта ви мислите да сте?

У једном од својих обраћања пред Европским парламентом, Фериџ је за кризу еврозоне и тренутно стање у европској заједници народа окривио баш лидере ЕУ. То обраћање, које је на Јутјубу названо „Шта ви мислите да сте?“, Фериџ је завршио речима: „Још озбиљнија од еконономске пљачке је пљачка човековог идентитета, његове демократије, све што ће остати после тога су национализам и насиље. Остаје ми само да се надам и молим да ће ваш европројекат уништити тржиште пре него што се то деси“.

Повезане вести:

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: