Породица Поњигер: Слика будућности Србије

Породица Поњигер: Слика будућности Србије


Владимир Димитријевић

Људождерски режим одвео је у смрт породицу Поњигер

Београд, 15.12.2011

Мислите ли да сам заборавио на породицу Поњигер, на несрећнике Палка и Илонку који су, скупа са својим трогодишњим сином Миланом, 6. децембра 2011, скочили са шестог спрата војног самачког хотела на Звездари?
Наравно да нисам. Али, нисам, све до данас, могао ни слова да напишем, јер ми се чинило да ћу почети да кунем…А православни сам хришћанин, и то би ми био неопростив грех.
Знате ви добро кога бих клео: оне који су нас довде довели. И оне који нас одавде воде, још даље, у бестрагију, у нигдину, у недођију.
Палко, капетан у пензији Војске Југославије, и Илонка, његова жена, чекали су годинама да добију дете…И, кад су га добили, скочили су с њим у смрт.

Ево шта у „Куриру“ каже њихова познаница Бојана А:“Палку Поњигеру је у уторак, тачно у подне, уручено решење да са женом Илонком и трогодишњим сином Миланом мора да напусти собичак од десетак квадрата у војном самачком хотелу. Верујем да се нешто тада преломило у њему и Илонки…Само 45 минута касније, њих двоје су били мртви! Скочили су са шестог спрата држећи у наручју трогодишњег сина, кога су обожавали./…/

Причали су да им је тешко и да су молили да бар презиме у том собичку.
Палко је кукао, молио, плакао…
Надао се да ће надлежни схватити да са малим дететом, усред зиме, нема где да оде. Говорио је:“Да је бар летом, могли бисмо и под шатор“/…/
У родном селу Бингуле имао је породичну кућу, коју је желео да адаптира. Због тога је од Министарства тражио новчану помоћ од 20 000 евра, али ни то нису хтели да му дају. Говорили су да има у својини гарсоњеру у Сарајеву, одакле су пообегли кад је почео рат у Босни. Та гарсоњера ја само формално била његова, а у стварности нису имали ништа“

У Шиду, Палкова сестра Марика Мелег, изјавила је:
“Зар мајка за смрт свог сина и снаје да сазна из медија? Да ли је могуће да нико од надлежних није удостојио да нас обавести о стравичној трагедији? Боли нас губитак Палка и Илонке, али нас још више боли начин на који је држава поступила! Велика је то брука за Србију!“

Из исповести Палка Поњигера пред Удружењем војних бескућника ( пази, читаоче, и такво друштво постоји!) , која се може наћи на ЈУ Тјубу (Курир, 9. децембар 2011. ) смо сазнали да је он у јуну пред својим сапатницима рекао:
“Капетан сам прве класе у пензији. Отишао сам у инвалидску пензију 2001. године, кад сам оперисао срце. Добио сам смештај у „Звездари“ 2003. године. Радио сам као наставник у војним школама у Рајловцу, Сомбору и у Батајници. Учио сам све те који сада не желе да помогну човеку у невољи…Тренутно сам поднео захтев за бескаматни кредит од Министарства одбране у износу од 20 000 евра. И узећу тих 20 000! Само да ми их дају, и ја идем/…/ Супруга ми је Хрватица! Ја сам Словак.

Нигде нисам могао да се прикључим војци. Ниједној, јер ме нису желели. А нисам побегао. И нисам ратовао, него сам дошао у прекоманду/…/ Траже ми да вратим 240 000 које су ми доделили на име одвојеног живота и увећаних трошлова становања од 2003. И још ми траже 270 000  динара за камате. Одакле да вратим, одакле?“плакао је Поњигер.
А његов синчић Милан је, кад се у болници освестио ( спасао га је загрљај оца ), само понављао:“Немам никога. Немам бабу, немам деду. Немам тетку…Ја сам тужан. Много сам тужан“.
Ваљда вам је сада јасно зашто нисам могао да пишем овај чланак до данас, на Светог Андреја Првозваног.
Хтео сам и ја да заурлам, и да с Његошем добацим времену и земљи у којој живим, препуштеној на милост и немилост убицама наше будућности:
“О проклета земљо, пропала си, име ти је страшно и опако“…

Реклама

Чему ли се надају ови што су брачни пар Поњигер довели до самоубиства? Чему, бедници, у низу „командне одговорности“, која завршава НАТО кафеџијом и његовим ЕУ кумом?
Хоће ли моћи мирно да спавају од савести, гласа Божјег у човеку, која, ма колико била спаљивана, ипак расте и прораста кроз сажежену земљу људске душе, макар та душа припадала и продатим душама жутокраке Србије?

За крај: Судбина породице Поњигер је судбина целе Србије – ако ови који је сад воде буду наставили да то раде.
Они су уништили све чега су се дотакли; све су претворили у прах и пепео.

Од прошлог пописа до данас из Србије је, захваљујући жутокракој охлократији ( власти олоша, најгорих ) нестало преко 400 000 људи.
Не Срба, Словака, Хрвата, Мађара, него људи, људи, људи! Људождерска власт нас и даље убија, и ко зна колико ће несрећника, којима су у главу убацили да су они сами криви зато што су без хлеба, посла и наде, дићи руку на себе или на своје ближње!

Зато је, сада и овде, најважније: НЕ ОПТУЖУЈТЕ САМИ СЕБЕ! ВИ НИСТЕ КРИВИ! КРИВИ СУ ВАМПИРИ МАСКИРАНИ У ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ КРВИ, КОЈИ СУ ВАМ ОБЕЋАВАЛИ ЕВРОПСКУ УНИЈУ И 200 000 НОВИХ РАДНИХ МЕСТА , А БАЦИЛИ СУ ВАС У ПОНОР БЕЗНАЂА!

Они , лажљивци, којима је сада сјајно у њиховим хектарски великим становима и вилама, на њиховим јахтама, у њиховим лимузинама, и који живе као бубрези у лоју ( трошећи наш, с тешком муком стечени и њима кроз порез давани, новац ), док ваши суграђани скачу кроз прозоре са децом у наручју ( Поњигери су скоро две деценије чекали дете, и добили су га после вештачке оплодње!)

Зато је време да они оду.
А они ће отићи кад престанете  да им верујете, и кад потражите Божју помоћ да Србија, за све оне који у њој живе, буде земља наде!

Његош би рекао:“Наде више нема ни у кога, до у Бога и у своје руке!“ И још:“Бога знамо, и Он нас познаје, нама другог познанства не треба!“ Помози, Боже Правде, и свани нам јутром Својим, да ишчезну утваре са обзорја ове јадне и намучене земље, и да поново запламса светлост Твоја у нашим животима и животима наше деце!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: