Jadranka Kosor i Bauk komunizma

Jadranka Kosor i Bauk komunizma

 

Piše: Tomislav Klauški
srijeda, 28.9.2011 18:15

 

Tweet

 

Jadranka Kosor je opet govorila o „crvenoj opasnosti“.

Onda je ustao saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk i podsjetio premijerku da je ona svojedobno bila članica „treće partijske konferencije Radio Zagreba“. „Za razliku od vas, ja nikad nisam bio u Partiji, kao i dobar dio mojih stranačkih kolega“, zaključio je Bauk.

Kako je Kosor na to reagirala? Prilično ležerno. Odmahnula je rukom i ironično se nasmijala.

Nije to bilo ništa novo, premijerka se smijala gotovo tijekom čitavog Aktualnog sata: malo zbog naručenih pitanja svojih zastupnika, a više da prikrije nervozu zbog pitanja oporbe.

Što je smiješno u partiji?

Ali ova njezina reakcija na Baukovu opasku bila je posebno intrigantna. Zašto Kosor misli da je smiješna činjenica kako je upravo ona koja plaši narod „crvenom opasnosti“ i sama donedavno bila njezinim integralnim dijelom?

I to zajedno s Darkom Milinovićem (smještenim dvije fotelje zdesna) i Lukom Bebićem (druga fotelja slijeva). Na čelu s pokojnim Franjom Tuđmanom čijim imenom premijerka Kosor ovih dana neobuzdano lamata. Sve su to bivši „partijaši“ presvučeni u velike Hrvate.

Nije onda jasno zašto se smije Jadranka Kosor. Možda zato što Baukova informacija nije istinita? Pa neka je onda demantira. Možda zato što joj je mladi zastupnik SDP-a evocirao uspomene na dane njezine mladosti? A Milinović joj na to poskrivećki namignuo.

Ili se premijerka smijala zato što je zapravo nije briga?

Nakotilo se komunista

U HDZ-u nakotilo toliko bivših komunista da bi bilo nenormalno – a i paranormalno – da se na njihovu čelu nalazi osoba bez ijednog dana partijskog staža. Oni koji govore o „crvenoj opasnosti“ tako su je dobro iznutra proučili da zapravo jedini imaju pokrića na nju upozoravati.

Nije Jadranka Kosor morala ući u Partiju. Ali se ipak učlanila, vjerojatno zato što je smatrala kako će bolje kotirati na svom radnom mjestu. Nije morala ući u HDZ. Ali se ipak učlanila kako više ne bi morala biti na svom radnom mjestu. Nego u državnom stanu.

I tako je, mic po mic, dogurala do mjesta predsjednice HDZ-a i hrvatske Vlade.

Koja je razlika između Linićeva i Šeksova prsta?

A sada takva osoba govori o „crvenoj opasnosti“. O tome da će komunisti uništiti Hrvatsku, da će zgaziti demokraciju, kako će – preko prijeteće podignutog prsta Slavka Linića – kontrolirati pravosuđe… Očito zna o čemu priča.

Jer upravo je njezin HDZ bio taj koji je uništio, opljačkao i unazadio Hrvatsku. HDZ je pogazio demokraciju i sve njezine institucije. HDZ je kontrolirao pravosuđe, i to malim prstom Vladimira Šeksa.

I dobro kaže Kosor, sve su to učinili komunisti. Ali ovi HDZ-ovi.

Šuti o Partiji, šuti o Sanaderu

Zanimljivo je da šefica HDZ-a ne tvrdi kako nije bila članica Partije, ne tvrdi ni da je to morala biti. Ne kaže čak ni kako „ništa nije znala“. Ne kaže baš ništa, samo se smije.

O članstvu u Partiji šuti kao o vezama s Ivom Sanaderom. Plaši narod nekakvom komunističkom prijetnjom, kao da se pola njezine sadašnje stranke – zajedno s bivšim predsjednikom – već ne nalazi u zatvoru. A druga polovica čeka da im se tamo pridruži.

Komunizam je u glavi, a ne u članskoj iskaznici

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: