СРБИЈА ЈОШ НИЈЕ ИЗГУБЉЕНА

Србија још није изгубљена

Србија неће бити изгубљена уколико на следећим изборима узме назад кључеве своје куће и амбара! Само ако се народ реши да буде господар у својој кући имаће реалних шанси да живи у благостању, највишим животним стандардом у Европи. Што се тиче К/М територије Србије, мишљења сам да се може не само одбранити већ и без капи проливене крви спасити и сачувати!
Да би народ Србије ту сасвим реалну шансу реализовао мора се придржавати следећих начела: Под број 1. народ Србије мора на следећим изборима сменити ову марионетску власт која је благо Србије распродала па и кључеве амбара и куће Србије већ одавно предала у туђе руке а и цео народ изложила уценама. Са овом владом неће народ Србије никад бити домаћин у својој собственој кући нити власник кључева својег амбара и куће у којој живи-кројиће му капу увек неко други! На следећим изборима мора сменити ову власт како би био поново господар у својој властитој кући а од следеће владе захтевати подпуни заокрет досадашње политике и праксе. Уместо слогена; и Косово и Европа мора бити, Косово у сваком случају а у ЕУ никако! Са ЕУ може Србија бити само у партнерству али никако и саставни део Европске Уније!
Образложење: Ником живом па и мало паметном човеку неби пало на памет да крене онако са улице неистрениран на утрку са професионалним спортистима светске класе и уз то да уложи све своје имање! Свако би рекао да није луд јер се зна ко би био победник а ко губитник у том случају! Ето, баш то је урадила наша влада! Кренула је да се утркује на слободном тржишту са светским првацима и при том им отворила широм врата да се послуже и себи изаберу најбоље да их тренира за следећи круг утрке!
Конкурентне и квалитетне производе стварају високошколовани и изузетно надарени иноватори који сигурно не би остали у Србији већ отишли тамо где им више плате као што то и сада чине-то би била Немачка, француска Енглеска или Америка! Већ се сад миноциозно воде кампање за висококваликоване стручњаке од којих зависи ефиканост робе на међународним тезгама пијацама и берзама. Због неконкурентности Србије на светским тржиштима неби могла Србија те суме за таленте одвојити, као што је то и сада случај, које одваја Немачка и друге високоиндустријске земље па би приход са светских пијаца остао незначајан а Србија би тако остала и даље у социјалној зависности од ЕУ земаља живећи од милостиње ЕУ. А то Србија стварно не мора као једна од најбогатијих земаља у Европи. Да подсетим, Италија је некад нудила Југославији да унајми Војводину на сто година и да ће са њом прехрањивати шездесетпет милиона италијана и двадесетпет милиона југословена! Ова влада Србије није у станју са истом том Војводином плус Шумадијом да прехрани само седам милиона својих држављана. Поред толиког богатства не би нико морао да претражује контејнере за смеће не би ли нашао корицу хлеба!
Та ситуација и не може бити другачија кад се своји кључеви државе препусте туђим интересима! Тако се наша квалитетна пшеница извози и у земље ЕУ да би се мешала квалитетна са неквалитетном високородном њиховом пшеницом како би поправили квалитет брашна за своја пецива. Кад човек даде кључеве своје куће не може ништа друго ни очекивати па чак се дешава, како наводи господин Алексић да Србија увози и радиоактивну пшеницу! Економски показатељи доказују на једноставан начин да Србија не сме из чисто економског разлога због просперитета својих грађана ући у ЕУ. Улазак Србије у ЕУ је гаранција држављанима Србије за живот у сиромаштву. Многи ће се питати а како се отети утицају, канџама, ЕУ? Одговор је једноставан, тако што би се и Русији пружиле исте шансе као што се то пружају ЕУ. Трчање под реп наше владе Европској Унији са очекивањем од Русије да брани интересе Србије је више него шизофренично!
Што се тиче очуванја К/М у саставу Србије може се рећи да нема ништа једноставније од тога! У парламенту треба донети одлуку о аграрној реформи где би се извесни број хектара уделио бесплатно држављанима Србије албанске етније  на 15 година а после петнаст година да пређе у трајно власништво уколико је власник стварно обрађивао те њиве! Затим би требало донети закон високог дечијег додатка и других бенифиција на које би имали право сви грађани Србије уз подписивање држављанства Србије без обзира којој етничкој групи припадали! Прије тога извршити попис да би се знало колико је за држављанство Србије а колико их није! Па пошто је учествовало на изборима ове такозване владе Косова свега 30 процената албанског становништва не бих се бојао да се већина и албанског народа неби определила за бољи живот у Србији односно српском Косову! Србија мора бити земља високог животног стандарда па ће и други уместо да одлазе и врше сецесију прилазити Србији! У гладној кући је увек свађа зато мора Србија изабрати себи владу која ће им омогућити и висок животни стандард.
Србија има довољно природног богатасва-паметне и талентоване иноваторе који подижу за сада стандард другим замљама! Никола Тесла је дао светло целом свету а свет се за узврат захвалио бомбама и уранском муницијом његовој земљи и народу из којег је поникао па ни то није било доста већ су се спријатељили са терористима и трговцима људских органа да би их још и наградили државом отимајући србима колевку својег постојанја!
Неко ће рећи то кошта пуно и превише новца али зар Америку не кошта пуно Авганистан? Онако како и колико је задужена Америка, малте не пред банкротством одвојила је за Авганистан у 2011-ој стотринајест милијарди долара! Улазак Србије у ЕУ је погибељно по просперитет Србије-значи губљење свог суверенитета и латентно бедан живот свом народу! Паретнерство са Русијом и Европом као и са другим земљама водило би ка просперитету Србије високог животног стандарда.
Душан Нонковић – уредник Гласа Дијаспоре, https://dijaspora.wordpress.com

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: