Merkelova je rekla da se ugledamo na hrvatsku! Znači li to da trebamo proterati sve što nije naše!?

JADRANKA KOSOR: SLAVIĆEMO „OLUJU“ JOŠ JAČE

(26) Send to friend Print Petak, 23. Septembar, 2011.| Autor:

 

 

ZAGREB – Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije „Oluja“ i da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije.
„Ne samo da ćemo slaviti te dane već će svako to slavlje biti jače i sa snažnijim porukama koje će govoriti o budućnosti Hrvatske, koje ne bi bilo da nije bilo hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana“, rekla je Kosorova.
Premijerka je ponovo najavila donošenje zakona kojim bi se proglasili ništavim svi pravni akti bivše JNA, njenih pravosudnih tela i bivše države koji se odnose na poslednji rat u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji. Komentarišući poslednje optužnice iz Srbije kojima se za ratne zločine i genocid terete, između ostalih, četvorica ratnih funkcionera Hrvatske, Kosorova je rekla da „tako nešto više neće dopuštati“.
„Hrvatskoj je rat bio nametnut zajedno sa svom njegovom žestokom i krvavom agresijom, ali Hrvatska je pobedila, a hrvatski branitelji su pripadnici pobedničke vojske“, istakla je Kosorova.
Kosorova je ocenila da oni koji su pokrenuli agresiju i tu bitku izgubili, posle 20 godina žele pobedu optužnicama što Hrvatska neće dopustiti. Veće za ratne zločine beogradskog suda poslalao je nedavno Hrvatskoj optužnicu kojom se oko 40 osoba tereti za krivična dela ratnog zločina i genocida nad srpskim stanovništvom na području Vukovara 1991.
Među optuženima su i ratni fuckioneri Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep. Povodom nove optužnice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera za primanje 10 miliona evra mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji MOL prepustio upravljačka prava u hrvatskoj kompaniji INA, Kosorova je rekla da će vlada pokrenuti postupak donošenja izmena zakona prema kojem niko osim Hrvatske ne može imati više od 49 odsto akcija Ine. „To je izmena koju treba učiniti, jer postoji opravdana sumnja da je neko u tom poslu primio mito“, objasnila je Jadranka Kosor.

Vesti: oluja, jadranka kosor

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: