Власт спрема нападе на лидере опозиције

23. 09. 2011 | 17:59

Власт спрема нападе на лидере опозиције

uvidjaj nakon ubistvo djindjica Власт спрема нападе на лидере опозиције

Нови Сад – Бивши војни обавештајац, професор Ђорђе Ђорђевић, аутор књиге „ЦИА је убила Ђинђића“, каже за „Правду“ да приче о повезаности Небојше Човића и људи блиских Демократској странци Србије, немају никакве везе са правом истином о атентату на премијера Зорана Ђинђића. Ђорђевић напомиње и да се, у наредном периоду, могу очекивати медијске оптужбе противника Демократске странке, првенствено Томислава Николића и Александра Вучића.

– Децидирано тврдим да се у снимљеним обавештајним материјалима пре, за време и после убиства Ђинђића баш нигде не помиње Небојша Човић као неко ко је повезан са организацијом атентата. Председника Тадића сам писмено упозорио да се многи људи који су прижељкивали смрт Ђинђића крећу поред њега. У питању су неки политичари, а други изигравају привреднике без којих се не може – каже Ђорђевић.

Овај бивши обавештајац истиче да је акција хапшења у Србији покренута у овом часу како би се скренула пажња са намера представника актуелне власти да, после посете Ангеле Меркел, признају власт Приштине и над севером Космета. Ђорђевић каже да се изјавама Симовића и хапшењем људи који су некада били у ЈСО, жели одговорност за атентат на Ђинђића приписати онима који са тим немају никаквих додирних тачака.

Ђорђевић упозорава да у наредном периоду следи компромитација још неких политичара оптужбама да су повезани са убиством Зорана Ђинђића.

– Пошто је СНС у овом тренутку највећи противник ДС-у, према обавештењима које имам из полицијских кругова, ускоро ће за повезаност са убиством бити оптужени, макар у медијима, садашњи лидери напредњака Томислав Николић и Александар Вучић, који су у време убиства били функционери СРС-а.

Ђорђевић се осврнуо и на ухапшене „земунце“.

-Симовић је био само обичан егзекутор земунског клана. Поставља се питање како су он и Калинић све ове године боравили и слободно шетали Загребом, а да их нико није ухапсио, иако се потерница са њиховим ликовима милион пута вртела на разним телевизијима. Они сада постају окидач у прљавим играма западних обавештајних служби, пре свега немачког БНД, енглеског МИ-6 и америчке ЦИА-е. Сва имена које се помињу попут Коштунице, Аце Томића и Радета Булатовића, су она која су на неки начин стала на жуљ Американцима. Коштуници не могу опростити тврди став о Космету и непристајање на уцене из САД, Аци Томићу то што је понижен агент ЦИА Нејбор у афери са генералом Перишићем, а Радету Булатовићу што је разоткрио неке њихове тајне. Име Зорана Шамија пуштено је у „промет“, да би се створила атмосфера страха, односно, показало да нико није сигуран – прича Ђорђевић.

Исаков: Никад нисам чуо за име Ћоки

Тврдње овог обавештајца да Човић нема везе са убиством својом изјавом медијима потврдио је и Миле Исаков, потпредсеник Владе Србије у време убиства Ђинђића и касније амбасадор у Израелу.

– Никада нисам чуо за то име Ћоки. Не верујем да то може бити неко из тадашње владе. То је, можда, нечије конспиративно име које се користило у неким затвореним круговима, али ја никад нисам чуо да некога тако зову. Смешна је оптужба адвоката Срђе Поповића да Небојша Човић има икакве везе с убиством Зорана Ђинђића – изјавио је Исаков и додао да је новац један од трагова којим треба ићи када је у питању ово убиство.

(Аутор: С. Костић/ Правда/ Фото: Правда)

Повезане вести:

  1. Динкић спрема повратак на власт
  2. Рањен Легијин адвокат
  3. Само да опет не даје изјаву на енглеском….
  4. Шиптар дао пиштољ и паре Чеди

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: