Izetbegović mi nudio pare da ćutim o Srebrenici

Sarajevo 22. 09. 2011

PRESS RS

Hakija Meholjić potvrdio da mu je nuđen novac

Izetbegović mi nudio pare da ćutim o Srebrenici

Bivši ratni komandant policijskih snaga i član Ratnog predsedništva u Srebrenici Hakija Meholjić izjavio je da mu je lično Alija Izetbegović nudio novac kako ne bi javno govorio o ponudi Bila Klintona da NATO vojno interveniše protiv Srba nakon što srpski vojnici uđu u Srebrenicu i ubiju 5.000 muslimana.

Slika 1
hakija meholjic

Meholjić je ranije, u ekskluzivnom intervjuu za Press RS, rekao da mu je nuđen novac u zamenu za ćutanje o razgovoru koji je Izetbegović u septembru 1993. vodio sa delegacijom Srebrenice u sarajevskom „Holidej inu“. On našem listu nije želeo da kaže ko mu je nudio novac, ističući da mu je zbog toga glava u torbi i da brine i za bezbednost svoje porodice, ali je u utorak, gostujući u magazinu „Crta“ BHTV-a, ipak otkrio i taj detalj.

– Jeste, nudili su mi pare da ćutim o Klintonovoj ponudi, ali u tome nisu uspeli. Po mene je kolima došao Alija Hasić i rekao mi da Izetbegović želi da me vidi. Razgovarali smo tri i po sata. Nisam uzeo ništa jer sam nepotkupljiv čovek – rekao je Meholjić.

On je ponovo optužio muslimanski vojni i politički vrh da je prodao Srebrenicu i kao potvrdu ispričao sadržaj razgovora koji je vodio sa Ibrahimom Tepićem, Srebreničaninom koji je za vreme rata bio dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu i član Glavnog štaba tzv. Armije BiH.

– Nasamo smo pričali. U jednom trenutku Tepić je zaplakao, udario šakom u staklo i rekao: Hakija, Srebrenica je prodata! Uskoro nakon pada Srebrenice Ibrahim je umro ovde u Sarajevu – naveo je Meholjić. Odbio je da negira svoje izjave iz norveškog filma „Srebrenica – izdani grad“, zbog kojeg su, kako je izvestila BHTV, preteće poruke dobijali i Esad Hećimović i Mirsad Fazlić, sarajevski novinari.

– Nas je zaprepastilo ono što nam je Izetbegović rekao u vezi s Klintonovom ponudom. Sve sam to detaljno zapamtio, iako su kasnije pokušali da mi isperu mozak, ali u tome nisu uspeli – naveo je Meholjić.

On je potvrdio i navode iz filma prema kojima je srpski napad na Srebrenicu isprovociran napadima muslimanskih snaga iz demilitarizovane zone na okolna srpska sela.

– Kao član ratnog Predsedništva Srebrenice nisam znao da je došla naredba da grupe diverzanata upadnu u srpska sela. Tu nije bio Naser jer je on već bio otišao iz Srebrenice, već njegov zamenik Ramiz Bećirović. On mi je rekao da je za te napade dobio naredbu od Generalštaba. To su, možda, bili ti izazovi koje je neko namerno režirao – zaključio je Meholjić.

Z.Ž.

komentari (6)

pošalji komentar

Darko Trifunovic [neregistrovani] (22. 09. 2011, 15:12:24)

Tuzilastvo za ratne zlocine Republike Srbije

Smatram da je potpuno normalno i profesionalno da Tuzilastvo za ratne zlocine Republike Srbije saslusa ovog coveka u svojstvu svedoka. Dogadjaji oko Srebrenice se morau razotkriti i uloga gospodina Bila Klintona. On vise nije Predsednik SAD i podleze krivicnoj odgovornosti.

pošalji odgovor

BH Magistar [neregistrovani] (22. 09. 2011, 16:06:20)

Hakija govori istinu !

Kao Načelnik SJB Srebrenica i član ratnog predsjedništva Srebrenice Hakija je bio prisutan svim sjednicama savjeta odbrane i sl. Hakija Meholjić nije čovjek koji je izdajnik Bosne i Hercegovine. To je patriota koji je rame uz rame sa svojim borcima branio Grad Srebrenicu. To je čovjek sa prve crte linije odbrane. Danas je svima postalo jasno da je Alija prodao Srebrenicu i žrtvovao Muslimanski narod u toj enklavi. Srbi su ušli i počinili Genocid na nedužnim civilima dok su se vojne jedinice 28 Divizije uz borbe i proboje uspjele izvući prema Tuzli. To je gola istina Srebrenice, koju netreba kriti niodkoga. Diverzantske jedinice 28 Divizije ARBiH dobile su komandu da isprovociraju napad VRS na Srebrenicu i da se povuku sa linija odbrane grada. Potpuno jasno šta se posle događalo. General Mladić naivan i polupismen u Srebrenici je učinio Genocid a na svemu tome najviše je profitirao Alija Izetbegović.

pošalji odgovor

PRAVDA [neregistrovani] (22. 09. 2011, 20:13:08)

ISTINA BOLI

Kada već sve znate,zašto ne kažete koliko je vojnika 28divizije pošlo u proboj prema Tuzli a koliko njih se uspjelo probiti.Da se tako napokon zna tačan broj ubijenih u proboju a ne to sve da se pripisuje brojci streljanih musliman.U filmu se govori o 2000 streljanih i preko 4000 poginulih u pokušaju proboja iz enklave.Ako je to sve tačno u šta i ne sumnjam onda pada u vodu teza o genocidu.Još da neko ispriča priču (istinu) o Markalama i da se stavi tačka o ratu u bosni.Izgleda da će i tu istinu morati da iznesu strani mediji jer je u Bosni na sceni zavjet ćutanja.

pošalji odgovor

miso-tona [neregistrovani] (22. 09. 2011, 20:14:22)

danas je lako biti pametan

ali cinjenica stoji,kao sto ste napisali.General Mladic je ispao polu-pismen i sto mu je trebalo ono u kamere da urla:posle 300g.poklanjam grad Srebrenicu-pobeda nad dahijama i sl.LJaga je pala na nevini srpski narod sa obe strane Drine, a boga mi i sire-dalje,a Hag nece povucu onu fatalnu rec Genocid.To ostaje nazalost,a sve ostalo prekriva trava zaborava u bratoubilacko-komsiskom ratu na prostoru BiH.SAMO DA KRV NE PRORADI ZA 15-20GODINA-OSVETA?bojim se i strah me,verovali ili ne?

pošalji odgovor

mister x [neregistrovani] (22. 09. 2011, 21:21:54)

meholjic

krajnje je vrijeme da policija bosanska uhapsi ovog covjeka za sirenje lazi,neistina i prikrivanja ev zlocina,znaci ima se elemenata,ovako neko da baca ljagu na najveceg sina bosne i hercegovine je nezabiljezeno u njenoj povjesti,zasto se cuti?

pošalji odgovor

Sandzo [neregistrovani] (22. 09. 2011, 21:57:50)

Laze ka vlah (srbin)

Koliko li je para dobio za ovakve lazi.Ispod trideset hirada nije manje sigurno.Alija umro pa sad moze da laze ko sta hoce.

pošalji odgovor

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: