KK „BASKET IN“ S M E D E R E V O S R B I J A e-mail: predsednik@kkbasketin.com SRPSKOJ DIJASPORI

KK „BASKET IN“

S M E D E R E V O

S R B I J A

e-mail: predsednik@kkbasketin.com

 

 

SRPSKOJ DIJASPORI

____________________

 

Poštovani,

 

Kao Košarkaški klub, sa statusom udruženja gradjana i neprofitne organizacije u sportu – košarci, za bavljenje dece i mladih sportom, osnovan je 2007 godine.

 

Od samog uključivanja u takmičenje i obuhvata dece školom košarke– u okolnostima da su raniji klubovi u košarci, bili u poziciji da budu finansirani sredstvima iz budžeta Grada, te da je naš Klub, ali i na desetine drugih iz ostalih grana sportova, u sličnoj situaciji i položaju, ostao bez podrške iz budžeta i nadalje, postavlja se i pitanje njegovog opstanka na sportskoj sceni.

 

U poziciji smo da spas u cilju opstanka u vidu finansijske podrške ili pomoći, u smislu donacije ili osnova sportske saradnje sa klubovima u dijaspori, da se još Vama obratimio, ne bi li taj ishod promenio naš položaj u Gradu, u Srbiji ali i na sportskoj sceni i afirmaciji sporta medju decom.

 

Predstoji nam organizacija takmičarske manifestacije, sa mladjim kategorijama, pod nazivom: „Nadji vremena za košarku“ – koju treba da ove godine, organizujemo po treći put kao medjunarodnu (jer su u takmičenju učestvovale ekipe iz BiH  – MH i RS), a ove godine najavljuju odziv i ekipe iz RH i BJRM.

 

Bez finansijske podrške, nismo u mogućnosti da ovu manifestaciju organizujemo, te Vam se obraćamo, ako ste u mogućnosti da pružite izvesnu novčanu pomoć, a za uzvrat, mi bi smo u ime saradanje i daljeg programa od obostranog interesa, pružili adekvatnu vrednost kao ekvivalenta te podrške.

Zapravo, veoma smo zainteresovani za sportsku saradnju sa klubovima u dijaspori (u Evropi) te bi neki od njih, mogao i da bude naš gost i učesnik na takmičenju u okviru predstojeće manifestacije.

 

Kao novčana vrednost, potrebna za organizaciju takmičenja na zavidnom nivou, potrebno je izmedju 1.500 – 2.500,00 EUR, i taj iznos nije kao zahtev usmeren na pojedinca ili jedan Klub – već naš poziv za pomoć upućuje se na više desetina adresa, pretpostavljajući da će nekoliko njih, sa skromnim iznosima kao donacije, predstavljati dovoljnu osnovicu za pokriće troškova, što bi imalo za pretpostavku, da se takmičenje zakaže, najkasnije, za kraj oktobra 2011. u Smederevu.

 

O nama, našim aktivnostima i rezultatima, te ambicijama ili i programu – ne bismo Vašu pažnju na to usmeravali, već sve to i više od toga, pa i o problemima sa kojima se kao klub susrećemo u sredini u kojoj sportski delujemo, koja u većini nije spremna na poglede dalje od sopstvenog „dvorišta“ pa smo tu gde jesmo, do dolaska novih snaga na tim pozicijama, ali i do tada treba se zalagati za razvoj sporta i uključivanja većeg broja dece u sport, iz dobro poznatih razloga uticaja ulice i dr.

S toga, možete posetiti naš web sajt: www.kkbasketin.com ili www.nadjivremenazakosarku.com

 

U želji da sa kojim od klubova srpske dijaspore ili klubova u košarci iz dijaspore uspostavimo sportsku i svaku drugu saradnju, zahvalni smo vam i na samu pomisao i želju da nam pomognete, a ukoliko to i učinite – deca imaldi iz Smedereva, biće Vam dugo zahvalni i pamtiće Vaš dar njihivom zadovoljstvu u sportu, ali i mogućoj sportskoj sreći, kao budući uspešni košarkaši.

Na kraju, u ime dece i članova kluba, u ime njihovih roditelja – koji nisu u mogućnosti da finansiraju sve troškove koje pretpostavlja takmičenje, u ime rukovodstva Kluba i u svoje ime, upućujem Vam iskreni sportski pozdrav!

Smederevo, 14.IX 2011.                                                                      PREDSEDNIK UO KLUBA,

Ilić Miroljub, s.r.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: