Redžepi: Carinici, granični policajci i EULEKS na prelazima

Bajram Redzepi (Foto KIM)

Bajram Redzepi (Foto KIM)

Redžepi: Carinici, granični policajci i EULEKS na prelazima

16.09.2011. 09:46

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je Tanjugu da su na prelazima na severu Kosova od jutros pirpadnici kosovske policije i carine, zajedno sa pripadnicima Euleksa.

Redžepi je naveo da je operacija izvedena nešto pre osam sati i da su službenici kosovske carine i policije prebačeni, zajedno sa pripadnicima Euleksa, na prelaze Jarinje I Brnjak helikopterima iz obližnje baze Kfora kod Leposavića. Euleks će, naveo je Redžepi vršiti operativni deo poslova na prelazima, a kosovski službenici će imati tehničku ulogu. Redžepi je kazao da je operacija izvršena bez problema.

Građani opštine Leposavić jutros oko pola osam došli su u velikom broju na administrativni prelaz Jarinje. Oni su se okupili ispred bodljikave žice koju su pripadnici Kfora sinoć postavili zatvorivši ovaj prelaz . Više stotina građajana pristiglo je sopstvenim i organizovanim prevozom.

Na Brnjak je takođe sleteo jedan helikopter, ali u ovom trenutku nije poznato ko je njime dopremljen na prelaz.
S obe strane prelaza su Srbi, koji su na svojoj barikadi na tom putu, kao i na ostalim barikadama na putevima na severu Kosova, proveli noć u mirnom građanskom otporu najavljenoj akciji Prištine sa ciljem instaliranja kosovske carine i policije na prelazima na administrativnoj liniji ka centralnoj S

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: