СВИМ СТРАНКАМА СРБИЈЕ, Душан Нонковић – Оснивач и уредник Гласа Дијаспоре

СВИМ СТРАНКАМА СРБИЈЕ, Душан Нонковић – Оснивач и уредник Гласа Дијаспоре

Поштовани, обраћам Вам се као оснивач и уредник Гласа Дијаспоре, медијума који
до сада има далеко више од седамстотина хиљада посета https://dijaspora.wordpress.com – Internet prezentacija srpske dijaspore.

Обраћам Вам се због жалосне констатације да се овом медију „ГД“ није до сада нико обратио од странака Србије!

Колико је то паметно препуштам то Вама и Вашим лидерима да закључите. Ја само подсећам како једног дана неби нико могао рећи да није знао да у расејању живи малте не половина нашег света којег уместо да интегришете у политичке и друштвене токове Србије, упорно игноришете!

Та арогантност према дијаспори сигурно неће остати без последица по странке које је буду и даље овако безстидно игнорисале.

Не водити рачуна о малте не половини свог народа, није само неки каваљирски деликат преко којег би се могло жмурке прећи већ је то планско или из нехата, игнорисање дијаспоре због чега ће Те морати одговорни и то не само због игнорисања дијаспоре као увредљивог чина већ и за свеопшту ситуацију у Србији која је настала баш због тог игнорантског става према српском становништву ван матице Србије.

Због катастрофалног односа према дијаспори и свеопште ситуације у Србији мораће Те одговарати пред народом и то не само због игнорисања дијаспоре коју већ деценијама игноришете и препознајете само кад је у питању материјална помоћ! После петог октобра није се нити једна странка Србије озбиљније заложила за интеграцију дијаспоре у политичке и привредно-друштвене токове па се овде оправдано поставља питање у чијем су интересу радиле све те странке настале после петог октобра!? Постигнути резултати су убедљиви показатељи да се није радило у интересу народа Србије! Ко се наметне са циљем преузимања власти тај мора и да сноси одговорност за своје „постигнуте резултате“! Нико никог није молио да преузме власт, напротив, за њу се отимало! Сваком мора бити јасно да ће народ знати да награди или да осуди али и то мора бити сваком јасно да народ кад суди да нема милости! Позивам Вас још једном да се у интересу народа успостави чврста веза између дијаспоре и матице у циљу промена на боље!

Са поштованјем
Душан Нонковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: