РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ – ПРЕДМЕТ: Тужба против Хрватске и Муслиманско- -хрватске Федерације БиХ за исплату ратне штете из Другог светског рата (за злочин геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима) и из рата за разбијање Југославије (за злочин геноцида над Србима).

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА У ПРОГОНСТВУ

11.080 Земун, Магистратски трг 3,

Тел/факс: 3077-028, vladarsk@gmail.com  –                            Бр. 1356/11 –  23. 02.  2011.

 

ПРЕДСЕДНИЦИ:

Републике Србије – ЊЕ Борис Тадић

Републике Македоније – ЊЕ Ђорђе Иванов

Републике Српске – ЊЕ Рајко Кузмановић

Републике Црне Горе – ЊЕ Филип Вујановић

Републике Словеније – ЊЕ Данило Тирк

(ПИСМА СЕ УРУЧУЈУ АМБАСАДАМА У БЕОГРАДУ)

ПРЕДМЕТ: Тужба против Хрватске и Муслиманско-

-хрватске Федерације БиХ за исплату ратне штете из Другог

светског рата (за злочин геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима)

и из рата за разбијање Југославије (за злочин геноцида над Србима).

 

Ваша Екселенцијо,

Имајући у виду настојања, да се у Европи превазиђе наслеђе Другог светског рата, наслеђе хладног рата и наслеђе рата за разбијање Југославије, од 1991. до 1995, те наслеђе агресије НАТО-а на Србију и Црну Гору 1999. године, подсећамо Вас, да сте, као државник на највишем положају, обавезни предузети све што је у Вашој моћи, да Хрватска и Муслиманско-хрватска Федерација у Босни и Херцеговини буду тужене пред Међународним судом правде у Хагу – ради исплате ратне штете православним Србима, Ромима и Јеврејима у Другом светском рату, кад је Независна Држава Хрватска законски одредила биолошко истребљење ова три народа и да Република Хрватска буде тужена ради исплате ратне штете Србима, јер је од 1990. до 1995. обавила злочин геноцида над Србима – прогнавши их 80% и запленивши сву њихову непокретну и покретну имовину.

Како је Ваша држава једна од наследница СФР Југославије, то је она обавезна да регулише нерешене спораве међу државама наследницама, а јасно је, да је и Република Српска Крајина једна од наследница, чија окупација од стране Хрватске мора бити окончана. Ниједној европској држави не приличи да прећуткује злочин геноцида, јер је непредузимање мера према држави кривцу својеврсно саучешће у злочину геноцида, па смо уверени, да Ви такво саучешће не желите својој држави. А свака држава наследница Југославије: Македонија, Црна Гора, Србија, Словенија, Република Српска Крајина и Република Српска, је обавезна да отклони последице злочина геноцида учињених од стране Независне Државе Хрватске у Другом светском рату, чије су наследнице Хрватска и Муслиманско-хрватска Федерација БиХ и да отклони последице злочина геноцида Хрватске над Србима у Републици Српској Крајини и Хрватској, од 1990. до1995. Ви сте у могућности, да ангажујете своје установе – ради прикупљања података о хрватском и муслиманском злочину над Србима, Ромима и Јеврејима у Другом светском рату, који се налазе у архивама европских држава, у САД, Канади и Аустралији и ниједна од ових држава се не би супротставила кад бисте се, у име своје државе, обратили за помоћ. У томе би Вам могао помоћи и биро јеврејског истраживача злочина геноцида Симона Визентала у Бечу. За све ово, Влада Републике Српске Крајине нема могућности, јер не располаже ни новцем, ни запосленим особљем у установама у избеглиштву. А да је реч и о Вашој обавези према Историји и Цивилизацији (да се кривци изведу пред суд), нека покаже садржај оригиналног документа хрватске и муслиманске војске (усташа) из 1942. године о обавези убијања православних Срба свих узраста и то искључиво, тако је наређено, крамповима и секирама. Реч је о књизи проф. мр Лазара Лукајића: „Фратри и усташе кољу“, Београд, Фонд за истраживање геноцида, 2005, где је документовано, да је све особље у храмовима Римокатоличке цркве у Хрватској било ангажовано на убијању православних Срба, Рома и Јевреја:

***

            „ИЗВЕШТАЈ УСТАШКЕ НАДЗОРНЕ СЛУЖБЕ (УНС) – радиограм, одпремљен 11. вељаче 1942.

ЗАПОВЈЕДНИШТВУ УСТАШКЕ НАДЗОРНЕ СЛУЖБЕ

–         На руке господину Еугену Кватернику – Загреб.

У вези са В. Т (Ваш телеграм, осврт М. Бухе) од 9. овог мјесеца, извјештавам. Једна саатнија усташке бојне под заповједништвом надпоручника Јосипа Мишелова, у пратњи жупника фра. Вјекослава Филиповића, дана 7. вељаче, у 4 сата ујутро, запосјела рудник Раковац и поубијала крампом 37 радника гркоисточњака (православних Срба, осврт М. Бухе). Наставила је са убијањем крампом и сјекиром гркоисточњака: мушкараца, жена и дјеце у селима: Мотике, где је убијено око 750, и Дракулић и Шарговац, гдје јеубијено око 1500 особа. Убијање је заваршено истог дана око 14,00 сати. Од тада, па све до данас, усташе превозе храну, стоку и покућство из кућа побијених у своја складишта.

Горњи извештај је точан. Обширан извјештај слиједи.

Велики жупан пуковник Алеман“.

(следе печат, потпис и број)

***

            Ваша Екселенцијо,

Поновили бисмо Вам, да нема изгледа да би иједна држава, или међународна установа, одбила сарадњу с Вама – ако бисте се заложили, да се прикупе додатна документа о злочинима геноцида две државе – наследнице Југославије, а Међународни суд правде у Хагу би, на захтев Ваше државе, покренуо процес против Хрватске и Муслиманско-хрватске Федерације у Босни и Херцеговини. Да Вас обавестимо, да је један честити Хрват у Сарајеву, из послератне генерације, био запрепашћен кад је у Музеју у Сарајеву пронашао наредбу Владе Хрватске из 1941, у којој стоји, да хрватска војска (састављена од католика и муслимана Босне и Херцеговине) мора да побије све православне Србе – мушкарце у Сарајеву, старости од 18 до 50 година. Он је тај документ донео у Београд и предао једном свом познанику, Србину.

Овако темељан државни план о уништавању свих припадника три народа, не би смео остати некажњен. Надамо се, да се с тим слажете и опет Вас подсећамо, да Вас државни положај обавезује да допринесете кажњавању криваца за злочин геноцида.

Ваша Екселенцијо,

С обзиром да Ваши државни органи одбијају сарадњу с представницима прогнаног српског народа из Републике Српске Крајине и Хрватске, ово писмо има одлике отвореног.

 

Милорад Буха, премијер                             Инг. Рајко Лежаић, председни Скупштине

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: