Pozivam sve svjesne Srbe da bojkotuju Ringierova izdanja u Srbiji

Pozivam sve svjesne Srbe da bojkotuju Ringierova izdanja u Srbiji

Već dvanaest godina se budim sa istom slikom pred očima. Vidim lice Rudolfa Šarpinga nekadašnjeg ministra odbrane Savezne republike Njemačke u trenutku kad izjavljuje:

 

“Srbi na Kosovu se slade na roštilju pečenim fetusima izvadjenim iz albanskih žena.”

 

Još uvijek jasno vidim svaki kapilar na Šarpingovom licu i slinu koja mu se skuplja na kraju usana, kao i pogled psihopate ili u boljem slučaju pogled drogiranog čovjeka u trenutku kad izgovara ovu laž. Nije ni trepnuo, niti pogledao u stranu, uradio je svoj posao tako dobro da su nježna srca Nijemaca prokravavila i zdušno su podržali napad na SR Jugoslaviju, tačnije na Srbiju jer Crna Gora jedva da je bomobardovana, pa su Nikšićani iznijeli transparente na kojima je pisalo “Gadjajte i nas nijesmo šutavi.”

Ma koliko da me za zaboljela ova gnusna laž u trenutku kada je NATO bombardovao “ove prostore, region ili Balkan”, kako to vole da kažu Drugosrbijanci jer im se gadi da izgovore riječ Srbija, trebalo je odavno da se riješim ove more koja me muči i tjera da se sjećam svih onih laži i poluistina koje su svakog jutra osvitale u medijima zapadne Evrope.

Švajcarski mediji nisu zaostajali za drugim zapadnovropskim medijima jedino su dan-dva kasnili za medijima u Njemačkoj kao das u oprezno čekali da vide šta će objaviti veliki brat pa da se onda i oni bace na posao.

Poznat je slučaj novinara Hansa Petera Borna koji je pokušao, devedeset druge, da piše objektivno o ratu u Bosni. Vlasnik lista Veltvohe (Weltwoche) ga je nazvao iz Davosa (Valjda se tamo malo družio sa Bilderbergovicima) i stavio do znanja da će ili pisati kako trend nalaže ili će tražiti drugi posao. Trend je nalagao da se sva oružja upotrijebe protiv Srba pa nijedna laž, ma kako gnusna bila, nije bila preteška. Proglašeni smo monstrumima čiji ljekari usadjuju pseće embrione u materice muslimankama iz Bosne, da bismo na kraju proglašeni kanibalim od strane već pomenutog ministra odbrane Šarpinga.

Zašto pozivam na bojkot Ringierovih izdanja u Srbiji?

Švajcarska firma Ringier je vlasnik nekolicine listova u Srbiji, izmedju ostalog: Blic, Alo, 24 sata, Blic Žena, Puls, Nin itd.

 

 

Ista ta firma je vlesnik lista Blik (Blick) u Švajcarskoj u kome već dvadeset godina novinari ne propuštaju priliku da oblate srpski narod. Poslednji primjer, jedan od bezalenijih, je tekst koji navodim:

 

http://www.blick.ch/news/schweiz/bern/toetete-samir-t-metzgermeister-luedi-174743

 

Samir i Baškim su Srbi?

 

U tekstu se naglašava da je ubica Samir Srbin.

 

Ovo je samo jedan od mnoštva primjera gdje se namjerno u javnost gura dezinformacija u kojoj kroz lik nekog kriminalca Albanca koji je počnio strašan zločin, Srbi prikazuju kao kriminalci. Ranije su bili Jugosloveni, a sada su Srbi svi oni koji se ogriješe o zakone, ali zato ako bilo šta pozitivno urade ili su žrtve onda su kosovski Albanci ili Kosova Albaner kako to oni vole da kažu.

 

Početkom aprila 1999 godine je u Ženevi ubijen Borislav Boro Jamina. Ubili su ga dvojica Albanaca, a švajcarski mediji su svoju javnost informisali da je u Ženevi ubijen jedan kosovoski Albanac. Ko je prednjačio u tome, pogadjate zar ne?

 

Pored pomenutog lista prednjačila je televizija Tele 24 (danas http://www.telezueri.ch/) što sam opisao u romanu Ranjeni Vuk kao i sam slučaj pogibije Borislava Jamine.

 

Ko sam ja?

 

Miodrag Lukić je iz Lopara – Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, živi i stvara u Švajcarskoj.
Piše romane, drame, pripovjetke i filmske scenarije.
Romani: Ludi Vjetar – Serbian Gigolo, Studio Evropa, Ranjeni Vuk, Sudbine, Hijene, Ranjeni vuk II, Meso, Foka i Ajduk.
Drame: Bankarka ili laž naša nasušna, Kruna kraljice lepote, Pečat jezika, Vidovnjak Đoka i paraziti, Pedestitis, I da sam pametan poludeo bih, Odlaganje života, Gastarbajter, Ajnštajnova žena, Edukovana žena, Zvezde dna, Necu kuci i Gospodar nikako da dodje.
Sva pomenuta dramska djela autor je i režirao u Srpsko-švajcarskom Pozorištu Duga u Švajcarskoj.

 

 

Proveo sam poslednje dvije decenije u Švajcarskoj i svjedok sam užasne antisrpske propagande koja je vodjena u zapadnim medijima, a pomenuti list je bio na vodećem mjestu u Švajcarskoj. Smatram da imam potpuno moralno pravo da pozovem svoje sunarodnike, naravno one kojima je stalo do dobrobiti sopstvenog naroda da prestanu da kupuju izdanja ove izdavačke kuće.

 

Zato dragi Srbi prestanite da kupujute izdanja pomenute kuće i time im poručite da ne želite da finansirate one koji vas već godinama blate, pa i onda kada jedan dio svoje zarade ostvaraju u Srbiji.

 

 

 

Srdačan pozdrav

Miodrag Lukic

www.pozoristeduga.ch
www.majevica.net

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: