ODAN I ODRAN – Nova knjiga Akademika Burovic –

 

 

 

 

 

ODAN I ODRAN

– Nova knjiga Akademika Burovic –

 

Ovih dana izasla je iz stampe nova knjiga akademika, prof. Dr Kaplana Burovica, koja nosi naslov ODAN I ODRAN, a ima za moto reci poznatog novinara Luke Tomovica:

Akademik, prof. Dr Kaplan Burovic je odan i odran sin srpsko-crnogorskog naroda, koga nam vise postuju stranci, negoli njegovi Srbo-Crnogorci i Makedonci.

Cinjenice su neosporne da se ove reci odnose na srpsko-crnogorske i makedonske titoisticke vlasti, koje ga, kao disidentnog knjizevnika i naucnika, dan-danas drze po njihovim crnim listama, jer su ga Jugosloveni (Srbo-Crnogorci i Makedonci, pa i ostali!) cenili i postovali oduvek, pa i pod krvavom petom Titovih “komunista”, od dana kad su saznali za njega i njegovo stvaranje, posebno i kad su saznali za njegovu herojsku borbu u odbrani naroda i domovine od onih koji su uzurpirali narodnu vlast i proletersku diktaturu pretvorili u licnu socijal-fasisticku diktaturu i teror, nezapamceni u istoriji covecanstva, pa ni u praktici Musolinija i Hitlera.

Akademik Burovic je jedan od onih retkih disidenata eks-Jugoslavije, Balkana, Evrope i sveta, koji se naucnom istinom (perom) i krvlju svojom i svoje dece borio za slobodu i demokratiju, pa se i dan-danas bori ne samo na frontu eks-Jugoslavije, vec i na frontovima Balkana, Evrope i sveta. O tome nam govori i svedoci nedvosmisleno i ova najnovija njegova knjiga, 107-ma na listi njegovih objavljenih dela, sva privatno stampana i sva razdata na poklon, primer ovaj bez presedana u istoriji covecanstva, posebno kad imamo uvid da Grof Burovic nije kao Grof Tolstoj, koji za nijednu svoju knjigu nije placao i nije ih razdavao na poklon, vec su mu naprotiv davali i honorare. Akademik Burovic je sav svoj zivot proveo po zatvorima i aktuelno zivi od jedne mizerne socijalne pomoci Svajcarske, koju mu gospoda Svajcarci rube sa svih strana. Otkidajuci zalogaje hleba od usta svojih i svoje dece, on pise i objavljuje, sto Grof Tolstoj nije ni zamislio.

107 knjiga, napisane i objavljene bez icije pomoci ni sa koje strane, a jeste – sabotirane svestrano od nista manje vec pet (5) drzava, koje – neizjavljeno – vode najprljaviji svetski rat protiv ovog COVEKA i STVARAOCA. Ili nije istina da se borite protiv Akademika Burovica, gospodo Crnogorci, Srbi, Makedonci, Albanci i Svajcarci?! Ili nije istina da se protiv ovog Akademika borite najprljavijim sretstvima, od vremena nedozvoljena i od najobicnijeg morala i svesti covecanstva, kamoli od zakonima i pravilnicima propisanim i oktroisanim paragrafima, principima?!

Busajuci se u prsa za slobodu i demokratiju, hapsili su ga, pa ga na zivo i odrali u doslovnom slislu ove reci, razorili su mu porodicu, masakrirali decu, ne da bi otkrili neki njegov zlocin (jer su svesni bili da on nije zlocina!), vec da bi ga primorali da se stavi u njihovoj sluzbi protiv naroda i domovine, protiv ISTINE, kojoj se dusom i telom posvetio i za koju se, evo citav vek, borio i bori samopregorno, ne samo junacki, vec i herojski.

Busajuci se u prsa za slobodu i demokratiju ne dozvoljavaju mu ni da odgovori na paskvile, na lazi i klevete, falsifikate, koje objavljuju protiv njega pseudonimima svojih bezimenih slugu, lizisahana.!

Boze sacuvaj da mu i sami objave koju knjigu! Akademik Burovic ovih dana puni 77 godinu zivota a njegova Crna Gora, Srbija, Makedonija i Svajcarska jos mu nisu objavili ni jednu jedinu knjigu! Evo 20 godina sto je izasao iz zatora, a Albanija, koja ga “posvojila”, nije mu objavila ni jednu jedinu knjigu! Kako rekosmo, on sve svoje knjige objavljuje privatno, placajuci.

I od njega privatno objavljene knjige zabranjuju se (U ime slobode i demokratije!), docekuju ih na granici i ne dozvoljavaju mu da ih unese, ili ih proganjaju i spaljuju gde god im dopadnu u ruke.

Ili ovo nije istina, gospodo?!

Godine 2009, sred Tirane, spalili su mu sav tiraz nista manje vec od cetiri (4) tek objavljena dela! Zatim su preko medija razglasili da nije istina da su mu spalili “papire”! Tako oni, sa potcenjivanjem, nazivaju njegova dela, za koja dobro znaju da su iz temelja protresla zgradu socijal-fasistickog terora i, posebno, zgradu albanologije, pa i zgradu njegosologije, za koju i sami izjavljuju da u njoj, njegosologiji, posle objavljivanja Akademikovog dela, nece nista biti vise kao do sada.

Analizu ovog dela prepustam drugima, profesionalcima, kompetentima po struci. Ja samo stavljam na znanje zainteresirane da je ova knjiga izasla iz stampe, ali da se ne prodaje nigde, jer je i knjizarama zabranjeno (pa i u Svajcarskoj!) da je prime i izloze pored ostalih knjiga, koje primaju i prodaju, pa i kad su napisane od svetski poznatih zlocinaca i trovaca  ljudske svesti njihovim lazima.

Oni, koji zele da imaju ovu knjigu, treba da se obrate autoru na adresu: kaplan_bu@hotmail.com.

Sad SAGIC

Eine Antwort

  1. Kaplan Burovic je borac za Srpstvo kakvi se rijetko srecu, ali na zalost mi Srbi to ne umijemo da cijenomo.

    Miodrag Lukic

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: