Ми нисмо они који су своје право на отаџбину куповали лојалношћу према освајачима

(img:197505760295452)     Ми нисмо они који су своје право на отаџбину куповали лојалношћу према освајачима. Следили смо традицију предака и лична убеђења, са жељом да будемо своји на своме.      Бранили смо отаџбину, војничку част и људско достојанство….        Као највише, неодвојиве и основне вредности, истичемо: СЛОБОДУ, ПРАВДУ И ЈЕДНАКОСТ!!!          Настали смо удруживањем бораца, инвалида, породица палих бораца, расељених и прогнаних, у ратовима после 17.08.1990.године, учесника НОР-а, поштовалаца традиције ослободилачких ратова на овим просторима.        Желимо да наше идеје прихвате и нама се придруже сви поштоваоци слободарских традиција, сви обесправљени, интелигенција, радници, сељаци, омладина и сви други који су незадовољни тешким положајем у коме се налазе и који искрено желе да се сачува и очува ова наша отаџбина!                                                                     УВЕК ВЕРНИ СВОМ НАРОДУ!!!                                                                

Eine Antwort

  1. Снага је у удруживању. Само удружени можемо остварити циљеве за које се залажемо. Ускогрудост никоме неће донети срећу. Свако регистровано и не регистровано удружење са позитивним циљевима, где нам се преплићу задаци и програми, а где нам је у сржи патротизам према народу и Отаџбини, требамо се удруживати и једни другима притећи у помоћ. Да би то остварили морамо успостављати контакте и утврдити сарадњу, која мора бити верификована са обе стране.
    СУБНОР Србије има своја удружења на свакој општини. Он у свом Статуту има прецизиране задатке у погледу удруживања ради остваривања заједничких циљева. Позивамо Покрет ветерана на ту сарадњу и заједничко деловање. Такви се споразуми регулишу на општинском нивоу, где се и остварује непосредна и конкретна сарадња.
    Представник СУБНОР-а
    Вождовац
    Милан Марковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: