Protest (zbog hapšenja Mladića) i sukobi okončani, uhapšeno 70 ljudi! (VIDEO + FOTO)

http://www.smedia.rs/vesti/vest/65602/Miting-Hapsenje-Ratka-Mladica-Srpska-radikalna-stranka-protesta-zbog-hapsenja-Mladica-IZ-CASA-U-CAS-VIDEO-FOTO.html

Protest i sukobi okončani, uhapšeno 70

ljudi! (VIDEO + FOTO)

Na platou ispred Doma Narodne skupštine miting u organizaciji SRS-a, u znak protesta zbog hapšenja generala Ratka Mladića završen neredima. Jedan deo okupljenih se oglušio o molbu organizatora da se ne sukobljavaju sa policijom. Posle pola sata sukobi na Terazijama okončani. Ima povređenih i među policajcima i među demonstrantima. Uhapšeno 70 izgrednika.

Protest-i-sukobi-okoncani-uhapseno-70-ljudi-VIDEO-FOTO

GALERIJA SLIKA

21.47 Prema nezvaničnim informacijama, posle večerašnjih nereda u centru Beograda uhapšeno 70 izgrednika koji su se sukobili sa policijom.

21.30 Demonstranti su se razišli, ima povređenih policajaca i demonstranata. Ekipe Hitne pomoći su na terenu.

21.05 Učesnici mitinga sukobljavaju se sa policijom. Na Terazijama lete kamenice, flaše, metalne štangle. Razlupani su kontejneri i ulaz u podzemni prolaz na Terazijama. Policija pokušava da na miran način okonča sukobe.

20.55 Posle dvočasovnog mirnog skupa, počeli su incidenti. Organizatori mole učesnike da se ne sukobljavaju sa policijom. Veći deo okupljenih prihvata poruku. Organizatori pozivaju okupljene da krenu ka Terazijama, u mirnu protestnu šetnju.

20.25 – Srbija nije izdala generala Mladića! Njega je izdao Boris Tadić, a on nije Srbija! – poručila je Vjerica Radeta iz SRS-a.

20.20 – Da Republika Srpska nije pružila otpor, samo bi plutali srpski leševi! – poručio je Veselin Đuretić.

20.10 – Da nije bilo generala Mladića, verovatno ne bi bilo ni Republike Srpske – ustvrdila je Gordana Pop Lazić. – Danas je Srbija pod okupacijom! Tadić na dan hapšenja generala izjavljuje da su mu glavni saveznici NATO pakt, SAD i Velik Britanija! Zapretio je hapšenjem svimqa koji dižu glas protiv hapšenja Mladića! Tadić je prvo o hapšenju generala Mladića obavestio Džozefa Bajdena! Glas Rusije kaže da je ovo hapšenje cena za put ka EU koja se graniči sa nacionalnim poniženjem!

19.52 Na platou ispred Narodne skupštine pristalice radikala ne kriju emocije. Burnim aplauzima pozdravljaju svakog govornika. Takav prijem ima i Zoran Krasić, koji kaže:
– Sve što je obećao, Tadić je i ispunio! Obećao je da će zaposliti 200.000 ljudi, a otpustio je 450.000 ljudi! Jedino Šešelj i Mladić mogu da nam povrate dostojanstvo! Srbija mora da podigne svoj glas! Sloboda za Šešelja! Živela Velika Srbija!!!

19.47 Prisutnima se obraća Darko Mladić, sin generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.
Danas u zatvoru leži čovek koji je sprečio novi Jasenovac, danas tamo gde nema srpske države nema ni Srba. Mladić je branilac svog naroda, on je branio slobodu svoga naroda, a nije napadao druge narode i vere – kaže Darko Mladić drhtavim glasom.

– Ratko Mladić nije zločinac! Nije naredio ubijanje civila i zarobljenika! On je pošteno, časno i stručno branio svoj narod. Rat su nam doneli, a nama je oduvek bio cilj mir! Pozivam sve da kažemo zajedno „ne ratu i ne lažima“ – dodao je sin generala Mladića.

Danas je Ratko blizu nas. On nas je pozvao da sve ovo mirno sprovedemo. Nemojte da dozvolite da jedan na drugog udarimo! Hvala vam na ovom veličanstvenom skupu i podršci, ja ću ovo sutra Ratku preneti ako mi dozvole posetu – završio je svoje obraćanje na mitingu radikala Darko Mladić.

19.43 – Po dolasku u Specijalni sud general Mladić je izjavio da Haški tribunal ne priznaje – podsetio je profesor Kosta Čavoški.
On je dodao da „ono što je silom oteto, to će pre ili kasnije silom biti i vraćeno“.
– Haški tribunal je nelegitimni sud, nakaza pravde i prava, krvožedni monopol željan srpske krvi – poručio je akademik Čavoški.

Masa skandira „Nož, žica, Srebrenica“, nazivajući predsednika Srbije pogrdnim imenima.

19.40 „Danas Srbija moli da uđe u Evropsku uniju, a zaboravlja na ubijenu decu u Bratuncu i na Kosovu i Metohiji“, rekla je glumica Ivana Žigon, koju su pristalice radikala pozdravile ovacijama.

19.30 Izlazak na binu Vladimira Šešelja, sina Vojislava Šešelja, izazvao je veliku euforiju među okupljenim pristalicama radikala. Vladimir Šešelj pročitao je pismo koje mu je uputio otac iz Haga.
– Tražimo smenu Borisa Tadića i njegovog marionetnog režima. Hapšenje Ratka Mladića pomogli su i čelnici Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić – poručio je Vojislav Šešelj u pismu iz Haškog tribunala.

19.22 Pristalicama radikala obratio se potpredsednik stranke Dragan Todorović.

Nešto posle 19 sati ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu započeo je protestni miting zbog hapšenja generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. Miting organizuje Srpska radikalna stranka.

Jake policijske snage obezbeđuju ovaj skup kome prisustvuje više desetina hiljada ljudi, ali pristalice SRS-a još pristižu na plato ispred Skupštine. Saobraćaj u centru grada je blokiran.

Organizatori protesta ispred Doma Narodne skupštine sa bine sat vremena pre početka protesta emitovale sun patriotske pesme posvećene Ratku Mladiću, lideru SRS Vojislavu Šešelju i Kosovu.

Srpska radikalna stranka (SRS) očekuje da večerašnji miting, koji u Beogradu organizuje u znak protesta zbog hapšenja Ratka Mladića, protekne bez nemira i nereda, izjavio je potpredsednik SRS Zoran Krasić.

Dačić: Miting SRS-a neće biti zabranjen
Svetski mediji o hapšenju Mladića (FOTO + AUDIO)
Sukobi policije i demonstranata u Beogradu! (FOTO i VIDEO)

Krasić je rekao na stranačkoj konferenciji za novinare da nije planirana protestna šetnja i najavio da će na skupu govoriti najviši predstavnici SRS i gosti.

„SRS ne priziva nemire jer toj stranci nisu politički protivnici izlozi i kontejneri nego SAD, Velika Britanija, NATO i EU“, rekao je Krasić.

Potpredsednik SRS ocenio je da, posle izručenja Mladića Hagu, Srbiji neće biti bolje, jer predstoje novi uslovi, i kritikovao vlast zbog takvog poteza, navodeći da „samo ispunjava haške i briselske naloge“.

„Saradnja sa Hagom je samoubilačka i večerašnji miting biće skup protiv takve politike koju želimo da osudimo“, rekao je Krasić i pozvao građane da u što većem broju dođu na skup pod nazivom „Saradnja sa Haškim tribunalom predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa“.

U MUP-u, međutim, navode da će biti zabranjeni svi drugi najavljeni a neprijavljeni skupovi, poput okupljanja pokreta Naši 1389, koji je takođe pozvao svoje simpatizere da, takođe ispred Narodne skupštine i u isto vreme kad i radikali, izraze protest zbog hapšenja Mladića.

Angažovan je dovoljan broj policajaca da ne bude nikakvih nereda na večerašnjem skupu podrške Ratku mladiću, kaže Dušan Puača, pomoćnik načelnika Uprave policije za grad Beograd.

„Angažovano je 3000 policajaca, tako da će svi objekti od važnosti, diplomatska predstavnistva i svi objekti za koje se procenjuje da mogu da budu ugroženi, bice obezbedjeni od strane policije“, uverava Puvača.

(Ag, S media)
Foto: Danko Velemir

Pretraga po temi: Miting, Hapšenje Ratka Mladića, Srpska radikalna stranka

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u.4     email   print

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: